Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Συνάντηση με μια συγγραφέα στη διαδικτυακή μας τάξη

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Πολυδρόσου είχαν την χαρά να φιλοξενήσουν στις διαδικτυακές τάξεις τους την συγγραφέα Μήνα Μητροπούλου....... Η κυρία Μητροπούλου από την Τρίτη 30 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 2/4 εισέβαλε στις τάξεις των παιδιών φορτωμένη με παραμυθένιες λέξεις, νεραϊδοιστορίες και μυστικά για χώρες μυθικές! Τα παιδιά σε ρόλο δημοσιογράφου κατάφεραν να την κάνουν να αποκαλύψει όλα τα μυστικά της συγγραφής! Ενδεικτικά σας παραθέτουμε μερικές από τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των παιδιών.


Ποιο από τα βιβλία σας είναι το αγαπημένο σας;

Θέλει πολλή υπομονή για να γίνει κανείς συγγραφέας;

Πόσα άτομα χρειάζονται για να φτιαχτεί ένα βιβλίο;

Από που παίρνετε την έμπνευση;

Πόσα βιβλία έχετε γράψει;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ένα βιβλίο;



Η συγγραφέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών και στη συνέχεια τους σύστησε την ηρωίδα του νέου της βιβλίου την Βούλα από το νέο της βιβλίο "Η Βούλα έχασε μια βούλα" που κυκλοφορεί από τις Χρόνος εκδόσεις και ακολούθησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το βιβλίο. Έπειτα τα παιδιά με τη βοήθεια της συγγραφέως και των δασκάλων τους έπαιξαν ένα συγγραφικό παιχνίδι! Έτσι αφού η συγγραφέας έδωσε τρεις μαγικές λέξεις σε κάθε ομάδα τα παιδιά έγιναν συγγραφείς και δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες! 
Το προνήπιο και το νηπιαγωγείο παίρνοντας τις μαγικές λέξεις νεράιδα, παγωτό και μάγος έγραψαν το παραμύθι: "Όχι άλλο παγωτό νεραϊδομωρό!
Η Α και η Β δημοτικού παίρνοντας τις μαγικές λέξεις αρκούδα, λουκουμάδες και βιβλιοφάγος έγραψαν το παραμύθι: "Η περιπέτεια της αρκούδας"
Η Γ και Δ δημοτικού παίρνοντας τις μαγικές λέξεις αερόστατο, πλυντήριο και δεινόσαυρος έγραψαν το παραμύθι: "Το αερόστατο που προσγειώθηκε πάνω σ' ένα χαλασμένο πλυντήριο"
και τέλος
Η Ε και Στ δημοτικού παίρνοντας τις μαγικές λέξεις γιαγιά, τάμπλετ και ψέμα έφτιαξαν το παραμύθι: "Το παράξενο τάμπλετ"
Κάποιοι μάλιστα από τους μαθητές έδειξαν και το ταλέντο τους στην εικονογράφηση και ανέλαβαν να εικονογραφήσουν τις ιστορίες!
Η δράση ολοκληρώθηκε με γέλιο και πολλά χαμόγελα!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου