Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Υ Π Ε Ρ Β Α Σ Η - Γράφει ο Μήτσος Αδρύμης


 Φτάσαμε πεισματάρικα αγχωμένα, αρρωστημένα και ματωμένα στο 2021.....

 Έρχονται έρευνες και ξανά έρευνες και πληροφορίες για τον μεταλλαγμένο covid – 9, για κονταρομαχίες των μεγάλων εταιριών εμβολίων αλλά και επιστημονικές μετρήσεις πως ο λαός ο δικός μας ο Ελληνικός, έγινε τόσο δυτικός, τόσο γνήσια ( ?) Ευρωπαϊκός, ενσωματωμένος παρά φύσιν σε μια μεταλλαγμένη κουλτούρα που καταφεύγει πια σε αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά χάπια για να τα βγάλει πέρα με την καθημερινότητά του.

Το πιο ζωντανό κομμάτι, τα νιάτα, κουτουλημένα σε αδιέξοδα της κυρίαρχης πολιτικής, αφήνονται στο ρεύμα των καιρών. Και εκεί που λες, δεν γίνεται, δεν πάει άλλο, κάποια στιγμή κάτι φαίνεται, έτσι σαν μια ρώγα σταφύλι, μια σταγόνα της Κασταλίας πηγής, ένα βυζαντινό ψηφιδωτό, μια σταυροβελονιά της Αρετούσας.

 Κάθε μέρα πνίγεσαι, καταθλίβεσαι με τις προτεινόμενες λύσεις.

 Φάρμακα, Φαρμάκια.

Είναι αλήθεια πως ζούμε σε αμήχανα χρόνια. Και αν το μέλλον είναι τα παιδιά, τ’ όχουμε τόσο φοβηθεί που τα περιφέρουμε ενδεδυμένα τη μόδα της κατάθλιψης και ημιχαπακωμένα, για να διδαχθούν οι επόμενες γενιές πως η καλύτερη αντίσταση είναι η  … αδράνεια. 

« Φως. Περισσότερο Φως» μας λέει ο ποιητής. Όταν αυτοί που τον άκουγαν δεν συνταγογραφούσαν τη ζωή τους περήφανα και τώρα καταθλίβονται, αντί να συνθλίβουν τους κλέφτες της ζωής τους, όπως συμβαίνει σήμερα. Ψηλά το κεφάλι. Αθεράπευτα μαχητικοί, αντί – καταθλιπτικοί, ικανοί να δούμε στο βάθος των ματιών των ανθρώπων το φως της ζωής που λάμπει από μόνο του και φωτίζει τα σκοτάδια. 

Υποδεχόμαστε και ζούμε και αυτή τη χρονιά.

 Καλώς να ‘ρθει.

 Να την περάσουμε μαζί. 

Να βάλουμε μπροστά  και αυτή τη φορά την υπέροχη μηχανή. 

Τον Άνθρωπο.

 Μόνο έτσι θα προεξοφλήσουμε το λογαριασμό των θαυμάτων, και άχρηστα τα χάπια του ύπνου που μυρίζουν πυρκαγιά ………… 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου