Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Απαιτούμε παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο για όλους τους μαθητές


«Απαιτούμε παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο για όλους τους μαθητές»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διανεμηθούν εκ νέου tablet στους μαθητές που φοιτούν σε σχολεία αρμοδιότητας Δ.Δ.Ε. Φωκίδας από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δελφών.....

Προφανώς τέτοιες ενέργειες είναι κοντά στην συνταγματική απαίτηση για δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες (άρθρο 16 παρ. 4 του ισχύοντος Συντάγματος). 

Τα μαθήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα διδάσκονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να απαιτείται πέρα του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και σύνδεση στο διαδίκτυο. Μάλιστα ο εξοπλισμός και σύνδεση στο διαδίκτυο απαιτούνται και για την υλοποίηση των ανατιθέμενων στους μαθητές εργασιών.

Επειδή όμως λόγω τις δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η οποία επιδεινώνεται λόγω της πανδημίας του covid-19, υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή της συνδρομής για τη σύνδεση στο διαδίκτυο, θεωρούμε ως πρώτο άμεσο μέτρο την επικοινωνία των αρμόδιων με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών ώστε να μη γίνει καμία διακοπή της σύνδεσης λόγω οφειλής, προκειμένου οι μαθητές να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα ηλεκτρονικά μαθήματά τους.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι σταματάμε να διεκδικούμε δωρεάν εξοπλισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Με εκτίμηση

Τα μέλη της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου