Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ: " Ένοχο" το μάζεμα των ελιών.

Του Δρόσου Παρασκευά. 
Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας.
" Ένοχο" το μάζεμα των ελιών.

Με έκπληξη είδαμε να αποδίδεται μερίδιο ευθύνης για την επέκταση μολύνσεων από κορονοϊό στην ελαιοσυγκομιδή και να αναφέρεται ως παράδειγμα ο νομός Φωκίδας από την καθηγήτρια λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων κα. Βάνα Παπαευαγγέλου......

 Μια δήλωση εκτός τόπου και χρόνου, που έρχεται μετά την δήλωση του κυρίου Τσιόδρα, ότι δεν υπάρχουν  δυνατότητες του Υπουργείου Μεταφορών, ώστε να αγοραστούν περισσότερα λεωφορεία και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. 

Η αφωνία των κατά άλλα λαλίστατων αρχόντων του τόπου μας και αναφέρομαι, στον Βουλευτή,  στον Αντιπεριφερειάρχη αλλά και στο Δήμαρχο Δελφών και στη συγκεκριμένη κατηγορία, που αποδόθηκε στους ταλαίπωρους ελαιοπαραγωγούς του τόπου μας, είναι κατά την άποψη μου, μεγάλο λάθος. 

Ο ελαιώνας μας βάλλεται και απαξιώνεται καθημερινά. 

Για να ποτιστεί; Ούτε λόγος! (έργο άρδευσης ίσον γεφύρι της Άρτας). Για να ραντιστεί για τον δάκο, περνάει από σαράντα κύματα. Για να πουληθεί το εξαιρετικό προϊόν της βλέπε… Ε.Α.Σ. Άμφισσας και προσεχώς Αγρινίου, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.

Ήρθε τώρα στη χειρότερη συγκυρία, η επίθεση στη συγκομιδή της ελιάς, την ώρα που δεν υπάρχει καρπός ούτε για τις ανάγκες των ιδίων των αγροτών! 

Αν είχε έρθει σε επαφή με τοπικούς παράγοντες θα είχε ενημερωθεί. Βουτάνε την γλώσσα στο μυαλό πριν ανοίξουν το στόμα οι λογικοί άνθρωποι. Όσο για εργάτες, δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για τους αγρότες να διαθέτουν περισσότερους από δύο-τρεις εργάτες, ακόμα και στην περίοδο που υπάρχει παραγωγή.

Δηλαδή να υποθέσουμε ότι μετά από εμάς, σειρά έχουν όλοι οι Έλληνες αγρότες που παράγουν εποχιακά αγαθά; 

Θα πούμε το πορτοκάλι πορτοκαλάκι; 

Τί θα τρώμε όλο αυτό το διάστημα; Ούτε λόγος! 

Αν πράγματι θέλετε να κάνετε ιχνηλάτηση, στην περιοχή μας, ρίξτε μια ματιά στις δύο μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται. 

Ιχθυοτροφεία και μεταλλεία, αν έχουν κρούσματα. 

Έτσι για να έχετε μια πιο σφαιρική άποψη.

Άποψη μου είναι, να βρείτε καμία ΜΕΘ έστω και δανεική. Επανδρώστε την με γιατρούς και το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως και το νοσοκομείο μας και αφήστε μας. 

Μια τελευταία ερώτηση. 

Τρεις αγρότες με μάσκα σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο βεβαιώνεται παράβαση. Σωστά; 

Χίλιοι άνθρωποι σε συρμούς του Μετρό κολλημένοι μούρη με μούρη με μάσκα τι γίνεται;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου