Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΜΟΡΦΕΣ :Ο Πεφωτισμένος Αλβανίας Αναστάσιος του Νίκου Δρόλαπα


 ΜΟΡΦΕΣ : Ο  Πεφωτισμένος  Αλβανίας  Αναστάσιος

                                                               του Νίκου Δρόλαπα 

    Σήμερα, που η πληροφορία τρέχει με …χίλια, μερικές φορές, αθέλητα, καταλαμβάνεσαι από μια εσωτερική άρνηση να ακούσεις τα νέα…

     Θετικός,  ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος….με υποκείμενα νοσήματα, υπερήλικας, μεταφέρθηκε με C 130, εισήχθη στον Ευαγγελισμό, σταθερή η κατάστασή του….

     Ιεραπόστολος δια βίου, από τον λόγο του κοινωνείς των αχράντων μυστηρίων, τεράστιο και το έργο του, σε μια δύσκολη περιοχή, που η ταπείνωσή του δεν του επιτρέπει να το προβάλει, ούτε όμως και οι άλλοι αναφέρονται σε αυτό.  

     Πέραν του καθημερινού Κοινωνικού του έργου, αναστήλωσε περισσότερους από εξήντα ερειπωμένους ναούς, άλλους τόσους έχτισε καινούργιους, τον εμπιστεύθηκαν και τον βοήθησαν και οι απανταχού Έλληνες και οι ντόπιοι, γιατί το έργο του, βαθύτερα Χριστιανικό, γεμάτο από αγάπη για τον πάσχοντα άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις αν ανήκει πού, αν και τι πιστεύει. 

    Και το Κήρυγμά του, θεόσταλτο, δίδαγμα ζωής, που δεν ακούγεται συχνά και όσοι τέτοια ανθρώπινη επαφή δεν μπορούν να έχουν, ας το αναπαράγουν, για να τονώνουν το θρησκευτικό συναίσθημα, για να προστρέχουν πιο πολλοί – με όλα τα μέτρα, για όσο κρατήσουν -  πλησίον της Εκκλησίας. 

     Τώρα, είναι η ώρα να προσευχηθούμε και εμείς γι΄αυτόν, να ξεπεράσει και αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου