Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας με το Δήμαρχο Δωριέων

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας με Δήμαρχο Δωριέων...

Αντιπροσωπεία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δωριέων Κ. Καπετζώνη Γιώργο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί η δημοτική αρχή για τις θέσεις του  ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Δωρίδας και το Νομό μας, επίσης να ενημερωθούμε  από τον Δήμαρχο για τα μείζονα προβλήματα του Δήμου.
 Τέθηκαν τα εξής θέματα:
Α)  Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άμφισσας: Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και του τοπικού Βουλευτή κ. Μπούγα  οδηγείται σε συγχώνευση και υποβάθμιση σε Κέντρο Υγείας.
Β) Η αναστολή της υλοποίησης της διαγωνίου Θερμοπυλών- Αντιρρίου έργο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του  Νομού μας, έργο το οποίο προεκλογικά έταζαν και ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός αλλά και ο κ. Μπούγας.
Γ) Ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο για τα εν εξελίξει  έργα τα οποία είχαν σχεδιαστεί επί ΣΥΡΙΖΑ (πχ. Χάρμισκο).
Δ) Ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ: αφορά το φυσικό πόρο της περιοχής  μας, «το νερό». Ζητήσαμε να συνταχθεί ο Δήμος Δωρίδας στον αγώνα ώστε να μην υλοποιηθούν τα νεοφιλελεύθερά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ο κ. Δήμαρχος τάχθηκε εναντίον της ιδιωτικοποίησης των φυσικών πόρων της περιοχής μας. 
Επίσης  ζήτησε την συμπαράσταση από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας στο δίκαιο αίτημα του για αντισταθμιστικά οφέλη υπέρ του Δήμου. Εδώ να σημειώσουμε ότι κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με πρωτοβουλία του Ηλ. Κωστοπαναγιώτου υπήρξε συνεχής διαβούλευση με το Υπ. Υποδομών και την ΕΥΔΑΠ για το θέμα. Για μας τα αντισταθμιστικά οφέλη συνδέονται με έργα ανάπτυξης για την περιοχή από τους παραπάνω φορείς. Όσον αφορά τον λεγόμενο «παραλίμνιο» στην εποχή της κυκλικής οικονομίας τέτοια φαραωνικά έργα είναι απαράδεκτα. Σχετικά με τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού με πρωτοβουλία του τότε Υπ. Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου και συνεννόηση με Υπ. Υγείας και Υπ. Δικαιοσύνης προκρίθηκε εγκατάσταση επεξεργασίας με επαναχρησιμοποίηση στην άρδευση. Τα παραπάνω στα πλαίσια και ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου θα πρέπει να είναι οι διεκδικήσεις για την περιοχή. 
Στον παρακάτω σύνδεσμο η τοποθέτηση του Σ. Φάμελλου, τομεάρχη Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής στις 17/6/20 σχετικά με αυτά τα θέματα. https://www.youtube.com/watch?v=yctidVdLD7U&t=6s
Η ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας θα  συνεχίσει και την ενημέρωση και την προσπάθεια πίεσης  για θετικές λύσεις στα προβλήματα  του Νομού μας, με την προώθηση όλων των κρίσιμων θεμάτων και μέσω της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
9/09/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου