Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Απάντηση του Υπουργού Επικρατείας σε ερώτηση του Βουλευτή Φωκίδας


Ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης, απάντησε με την υπ’ αριθ. πρωτ. 275/25.08.2020 επιστολή του σε ερώτηση του Βουλευτή Φωκίδας, κ. Ιωάννη Μπούγα, ....
με την οποία ο κ. Μπούγας ζήτησε αφενός την αξιοποίηση της συνταγματικώς κατοχυρωμένης αρχής της κοινωνικής αλληλεγγύης (ιδίως άρθ. 21 παρ. 3 σε συνδυασμό με 25 παρ. 4 Συντ.), προκειμένου να ενισχυθούν υφιστάμενα εθελοντικά δίκτυα ή να ενθαρρυνθεί η δημιουργία νέων δικτύων, τα οποία θα είναι σε θέση -τα ίδια ή από κοινού με το δημόσιο σύστημα υγείας- να αντιμετωπίσουν εγκαίρως μελλοντικές απειλές, ειδικά απέναντι στις ευπαθείς ομάδες υψηλού κοινωνικού κινδύνου (υπερηλίκους, απόρους, ανέργους, πολυτέκνους κ.λπ.). Αφετέρου, ζήτησε να πληροφορηθεί για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στο πλαίσιο της εκπλήρωσης από τον πολίτη του προβλεπόμενου καθήκοντος «εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης», σε μείζονα ζητήματα ατομικής και συλλογικής ευθύνης.
Σε απάντηση των ως άνω ερωτημάτων, αλλά και των προτάσεων που περιλαμβάνονται στην εν λόγω ερώτηση, ο κ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε τον Βουλευτή Φωκίδας ότι πρόκειται να τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο αναφορικά με τη λειτουργία της Κοινωνίας των Πολιτών, εντός του 2020.    
      Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα 
  Βουλευτή Φωκίδας 
                                              Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου