Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας - Ξανάρχισαν τα σχολεία !


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μετά από αρκετό καιρό ξαναλειτούργησαν τα σχολεία της Αθμιας στη Φθιώτιδα και σε όλη την Ελλάδα.....
Στο διάστημα της καραντίνας οι εκπ/κοί καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθεια κρατώντας επαφή με τους μαθητές μας, τα παιδιά μας, μέσω της εξ αποστάσεως εκπ/σης. Ξεπεράσαμε αμέτρητα προβλήματα, προσωπικές, οικονομικές και οικογενειακές δυσκολίες, ελλείψεις σε απαραίτητα και κατάλληλα τεχνικά μέσα. Ξενυχτήσαμε, επειδή το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο «σερνόταν». Ήταν συνειδητή στάση που απορρέει από το ρόλο μας ως δασκάλων των παιδιών του λαού και όχι από τις προτροπές και εντολές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης. Αυτοί, πίσω από τα «μπράβο», βυσσοδομούσαν προετοιμάζοντας και σχεδιάζοντας πώς θα «περάσουν» το αντιεκπαιδευτικό - αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την παιδεία.   
Όπως και κατά την καραντίνα, έτσι και τώρα χρειάζεται να μπούμε μπροστά στα μεγάλα ζητήματα της επόμενης μέρας. Πιο συγκεκριμένα: 
  • Να μην υπάρξει Σύλλογος Διδασκόντων χωρίς απόφαση για απεργία αποχή -σύμφωνα με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ- ενάντια στη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσα από την τάξη. 
  • Να καταγραφούν και να αναδειχτούν ελλείψεις ή υποβάθμιση των όρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων, όπως τους προβλέπει ο ΕΟΔΥ. 
  • Να εξασφαλιστεί ότι θα πάρουν άδεια ειδικού σκοπού όσοι και όσες το δικαιούνται. 
  • Να μην καταστρατηγηθούν εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων, μόνιμων ή αναπληρωτών από κάποιους «καλοθελητές» με τη δικαιολογία της έκτακτης ανάγκης από την πανδημία. Να μην παραβιάζονται οι Συμβάσεις Εργασίας και το περιεχόμενό τους. Η κυβέρνηση που αποφάσισε τη λειτουργία των σχολείων, έχει την απόλυτη ευθύνη να λύσει τέτοια ζητήματα. Πάντως, όχι σε βάρος των δικαιωμάτων μας. 
Την πρώτη ευθύνη για τα παραπάνω έχει το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Φθιώτιδας. Κατόπιν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και τέλος οι εκπ/κοί. Μακριά από μοιρολατρία, ελιγμούς και ατομικές λύσεις, σε κάθε περίπτωση, απευθυνόμαστε στο Σύλλογό μας και ζητάμε -τη δικαιούμαστε- βοήθεια και στήριξη.  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Την επόμενη βδομάδα συζητιέται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την παιδεία. Αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπ/σης. Και δεν πρόκειται απλά για ένα συντηρητικό, αναχρονιστικό, νεοφιλελεύθερο σχέδιο. Ούτε οφείλεται μόνο σε ιδεοληψίες της υπουργού ή της κυβέρνησης της ΝΔ, αφού διατηρεί αυτούσιους ή ενισχύει τους νόμους Γαβρόγλου/ΣΥΡΙΖΑ, για το Λύκειο, την αξιολόγηση, το νέο σύστημα (μη)διορισμών μόνιμων και αναπληρωτών. 
Το νομοσχέδιο «Κεραμέως» ΕΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠ/ΣΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 20ΕΤΙΑΣ. ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΝΔ.  Πολλοί, μάλιστα, από αυτούς θα έχουν το πολιτικό θράσος να δώσουν το, δήθεν,  αντιπολιτευτικό τους «παρών» σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.    
Χρέος και ευθύνη μας είναι να αντισταθούμε και να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος για εμποδίσουμε και να ακυρώσουμε την ψήφισή του. Να διεκδικήσουμε Ενιαία, Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. 
Ως Α.Σ.Ε. καλούμε τα Δ.Σ. των Εκπ/κών συνδικάτων της Φθιώτιδας να  να πάρουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην επιτυχία του αγώνα μέχρι τις 9 – 10 Ιουνίου. Δεν χωρούν αναμονή, ολιγωρία, απουσίες και επαμφοτερισμοί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου