Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - ΦΩΚΙΔΑ: “ΑΣΣΟΣ” ΞΕΡΟΣ!


Εντυπωσιακά, αν μη τι άλλο, στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη,....

αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις του ΟΠΑΣΤΕ (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας). 

Στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης πρώτο θέμα προς συζήτηση ήταν η “Ενημέρωση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τα στοιχεία απολογισμού του έτους 2019 του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και συντομογραφικά «Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.».”

Μεταξύ πολλών άλλων, για τα οποία θα υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ στην Εν Δελφοίς, ο σύμβουλος Φωκίδας Χρήστος Δούρος στηλίτευσε την ανισοκατανομή στις χρηματοδοτήσεις πολιτιστικών δράσεων στη Στερεά. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος της μείζονος περιφερειακής αντιπολίτευσης τόνισε ότι κατά το έτος 2018-19 η Ευρυτανία χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΠΑΣΤΕ με το ποσό των 209.000 (!) Ευρώ, ενώ η Φωκίδα μόλις με… 45.000. Την ίδια χρονιά, μάλιστα, το ποσό της Ευρυτανίας ξεπέρασε κατά πολύ τόσο το αντίστοιχο της Εύβοιας (περίπου 150.000) και της Βοιωτίας (περίπου 120.000).

Ερωτήματα για τη διαφάνεια έθεσε και ο Δρόσος Παρασκευάς, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί ποια συνδικαλιστικά συνέδρια στο Καρπενήσει έχει χρηματοδοτήσει ο ΟΠΑΣΤΕ την ίδια περίοδο.

Με την θέση του Χρήστου Δούρου συμφώνησαν τόσο ο Δημήτρης Αναγνωστάκης όσο και η Κατερίνα Μπατζελή, ενώ χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος ανέφερε: “Για αυτή τη μονοεδρική (σ.σ. Ευρυτανία) τελικά έχει διατεθεί ο μισός προϋπολογισμός της Ελλάδος”!

Τα στοιχεία Δούρου για τις οξείες ανισοκατανομές των χρηματοδοτήσεων από τον ΟΠΑΣΤΕ δεν αμφισβήτησε ούτε ο πολιτικός επικεφαλής του ΟΠΑΣΤΕ, Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης (φώτο): “ Η εικόνα αυτή έχει αρχίσει να αλλάζει με τη νέα περιφερειακή Αρχή και η Φωκίδα λαμβάνει αυτό που δικαιούται. Η κατανομή όμως για το 2018-2019 έγινε με βάση τα αιτήματα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας και όχι αυθαίρετα από την Περιφέρεια σε κεντρικό επίπεδο”.

http://www.fokidanews.gr/

2 σχόλια:

  1. Άλλος ένας τομέας που η Φωκίδα έρχεται τελευταία και καταϊδρωμένη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μπακο_κατάσταση". Τα έχουν πει όμορφα οι Social Waste - Το τσιφλίκι: Ακούστε το https://www.youtube.com/watch?v=BDgPtuUfAqQ&list=RDBDgPtuUfAqQ&start_radio=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή