Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ!


Η τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά (και σε ν/σχ άσχετο με την εκπαίδευση) η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τη ζωντανή αναμετάδοσή του μαθήματος της σχολικής τάξης μέσω διαδικτύου,.....
αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και άκρως επικίνδυνη ακροβασία που διαρρηγνύει την παιδαγωγική σχέση εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Πρόκειται για μια ρύθμιση που ανοίγει άκρως επικίνδυνες πρακτικές, τόσο σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, όσο και αυτή καθαυτή την ουσία της διδακτικής και σχολικής λειτουργίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε από την πρώτη στιγμή την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ως αναγκαίο μέτρο σε αυτές τις ασυνήθιστες περιστάσεις παρά τις ελλείψεις που δεν φρόντισε η κυβέρνηση να καλύψει. 
Η κυβέρνηση προχώρησε στο βεβιασμένο και αχρείαστο άνοιγμα των σχολείων. Για μια ολιγοήμερη διδασκαλία τινάζει στον αέρα ολόκληρη την εκπαιδευτική διαδικασία, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που στήθηκε χάρη στη σκληρή εργασία και το μεράκι των εκπαιδευτικών και σε ένα βαθμό κάλυπτε τις εκπαιδευτικές ανάγκες στις έκτατες συνθήκες που βιώνουμε. Συνειδητοποιώντας η υπουργός Παιδείας ότι αρκετοί γονείς προσανατολίζονται να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, κατέφυγε στη νομοθέτηση της βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με τους μαθητές στην τάξη λέγοντας ότι είναι «τεχνολογική καινοτομία»! Και μάλιστα σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο η ίδια η υπουργός έβαλε την ιδέα της ζωντανής αναμετάδοσης από τα κινητά τηλέφωνα των εκπαιδευτικών!!! 
Οι κάμερες δεν έχουν καμία θέση μέσα στις σχολικές αίθουσες!
Δεν πρόκειται για «καινοτομία», αλλά για ένα βαθιά αντιπαιδαγωγικό μέτρο που δεν εφαρμόζεται σε κανένα σχολείο στον κόσμο!
Να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία!
11/5/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου