Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Έναρξη διαγωνισμού για την προμήθεια απορριμματοφόρου στο Δήμο Δελφών


Βελτιώνουμε στην πράξη το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα....

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 η διαδικασία του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια από το Δήμο Δελφών ενός απορριμματοφόρου για την αποκομιδή στερεών αποβλήτων. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 149.990,40 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τη Διακήρυξη του διαγωνισμού, ο Δήμος Δελφών θα προβεί στην προμήθεια ενός απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας χωρητικότητας 16m3 (CPV: 34144512-0), για την κάλυψη μέρους των αναγκών της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, ενώ από την ημερομηνία της σύμβασης ο ανάδοχος θα πρέπει να το παραδώσει εντός πέντε μηνών.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr και έχει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών την 1η Ιουνίου 2020 και ώρα 15:00.

Ο Δήμος Δελφών συνεχίζει με ταχείς ρυθμούς την υλοποίηση του σχεδιασμού του για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του Περιβάλλοντος. Ο εν λόγω διαγωνισμός για την προμήθεια απορριμματοφόρου αποτελεί τη συνέχεια εκείνου που προηγήθηκε για το αλυσιδάκι - φορτηγό (κουβαλά μεταλλικές σκάφες για ογκώδη αντικείμενα με τον συνοδευτικό του εξοπλισμό), ενώ άμεσα αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες ενέργειες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για τέσσερα απορριμματοφόρα και ένα πλυντήριο κάδων για τις ανάγκες του Χ.Υ.Τ.Υ. που θα ξεκινήσει σύντομα τη δοκιμαστική του λειτουργία, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έτους, όπως αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί, θα γίνει και προμήθεια αυτοκινήτων για την κάλυψη επιπλέον αναγκών. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις επισκευές που έχουν ήδη προγραμματιστεί πχ του φορτηγού με προσθήκη αρπάγης και του υφιστάμενου πλυντηρίου κάδων (έχουν να πλυθούν άνω της 6ετιας), συνιστούν αναμφισβήτητα αναβάθμιση για την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής σε δήλωσή του σημείωσε: «Οι πράξεις αποτελούν τη μοναδική απόδειξη ότι αυτά για τα οποία μιλήσαμε στους πολίτες δεν ήταν μόνο λόγια. Ο Δήμος Δελφών, λοιπόν, μέσα από τις πράξεις του αναβαθμίζει τον πολύ σημαντικό τομέα της καθημερινότητας. Η βελτίωση του εξοπλισμού μας οδηγεί στην καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών. Η συνεχής επαγρύπνηση για την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου και το ρεαλιστικό πλάνο πάνω στο οποίο βαδίζουμε, αναμένεται να βελτιώσει σύντομα το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας, κορυφαίο ζητούμενο σήμερα για ολόκληρο τον πλανήτη. Δηλώνουμε δυναμικά παρών σε αυτό το στόχο…».

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου