Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Το ΚΚΕ για το διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη: Άμεση κατάργηση των αντεργατικών ΠΝΠ. Η επόμενη μέρα να βρει το λαό όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατό, οργανωμένο, αποφασισμένο!


Σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς πραγματοποιήθηκαν δράσεις χθες 28/4. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους....

ΠΑΜΕ: Την Παρασκευή 1η Μάη τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να υψώσουμε τη γροθιά μας, να μην το βάλουμε κάτω, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Να μην υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.  

Το ΚΚΕ για το διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη:
Συνεχίζει να μετακυλίει την ευθύνη στο λαό και στη φάση της σταδιακής άρσης των περιορισμών
Άμεση κατάργηση των αντεργατικών ΠΝΠ. Η επόμενη μέρα να βρει το λαό όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατό, οργανωμένο, αποφασισμένο!

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το διάγγελμα του πρωθυπουργού:
«Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προσπάθησε να μεταθέσει αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη την αντιμετώπιση της πανδημίας, με στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες κρατικές ανεπάρκειες, ιδιαίτερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού δείχνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια τακτική και στη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων, θα συνεχίσει δηλαδή να μετακυλίει την ευθύνη στο λαό, αρνούμενη στην πράξη την κρατική ευθύνη για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την προστασία των εργαζομένων.
Όμως, ό,τι κέρδισε ο λαός με την πειθαρχία και την αποφασιστικότητά του, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, αν η σταδιακή άρση των περιορισμών δεν συνοδευτεί με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κι άλλους χώρους συγχρωτισμού, αν δεν γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, αν δεν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους.
Επίσης, η άρση των μέτρων θα πρέπει να συνοδευτεί με την άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων και των περιορισμών λαϊκών ελευθεριών, που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει το λαό όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατό, οργανωμένο, αποφασισμένο, για να αντιπαλέψει την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου να πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι και οι λαοί. Το μήνυμα "Μένουμε δυνατοί - Δεν μένουμε σιωπηλοί" πρέπει να ακουστεί τώρα πιο δυνατά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου