Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα για το περιβάλλον ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Φορείς και πολίτες να στείλουν ηχηρό μήνυμα
πριν είναι αργά για όλους…...

Δεν προλάβαμε να χαρούμε την επιτυχή διαχείριση του covid19 και να απονείμουμε τα εύσημα στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς, ήλθε το Υπουργείο Περιβάλλοντος να διαλύσει κάθε αυταπάτη. Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν θα αλλάξει τίποτα, αφού τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα!
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» που η κυβέρνηση δια χειρός Κ.Χατζηδάκη εισάγει στην περιορισμένης λειτουργίας Βουλή των Ελλήνων, λόγω καραντίνας, εκτελεί εξ’ επαφής και με σιγαστήρα το Περιβάλλον.
Ο συγκεκριμένος νόμος είναι η ταφόπλακα στον εκ προμελέτης φόνο της Ελληνικής Φύσης και του Ελληνικού Τοπίου. Υποθηκεύει το Μέλλον της χώρας, καταστρέφει ό,τι πολυτιμότερο έχει, το φυσικό της Περιβάλλον.
Ο μόνος «εκσυγχρονισμός» του κ. Χατζηδάκη συνίσταται στην παράκαμψη Ευρωπαϊκών οδηγιών και στην παραβίαση Διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα μας.
Το Σύνταγμα παραβιάζεται, οι νόμοι που μέχρι σήμερα ισχύουν, παύουν να προστατεύουν τη Φύση και το Περιβάλλον.
Οι περιοχές Natura 2000 πρακτικά καταργούνται, προστατευόμενες περιοχές τίθενται σε κίνδυνο, καταργείται η αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (όπως ο δικός μας φορέας Τζουμέρκων – Αγράφων).
Διευκολύνεται η καταστροφή του περιβάλλοντος αφού ο έλεγχος των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εκχωρείται σε «ιδιώτες αξιολογητές» ο οποίοι θα γνωμοδοτούν κατά το δοκούν αν είναι επαρκείς ή όχι… ή ‘όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει».
Την ίδια ώρα στις Υπηρεσίες του Κράτους επιβάλλονται ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για γνωμοδοτήσεις «εξπρές», κι ας μην προλαβαίνουν να διαβάσουν το φάκελο. Εφεξής θα έχουν ρόλο «τροχονόμου», διότι έτσι τους βολεύει…
Διευκολύνεται η αλόγιστη εγκατάσταση των αιολικών τεραστίων διαστάσεων, εκτρώματα τα οποία έχουν ήδη υποβαθμίσει το Περιβάλλον σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, ενώ έχουν τσακίσει την τσέπη των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.
Δίνονται ευνοϊκές διευκολύνσεις για τα αιολικά πάρκα, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, μάλιστα λίγο πριν την αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ. Δημιουργούν τετελεσμένα για να προλάβουν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.
Και όλα αυτά στο όνομα της «ανάπτυξης», στην πραγματικότητα όμως όλα γίνονται για την ασύλληπτη σε μέγεθος κερδοφορία ορισμένων, οι οποίοι αν είχαν οι ίδιοι την ευθύνη διαχείρισης του κορωνοϊού, θα αποφάσιζαν με γνώμονα το νόμο της αγέλης, θυσιάζοντας δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Αυτό κάνουν στο Περιβάλλον της χώρας…
Κρίμα. Αληθινή απογοήτευση για μια κυβέρνηση που ευαγγελίζονταν κάτι νέο και ότι θα μπορούσε να γράψει ιστορία, με τις επιλογές της υποθηκεύει το Μέλλον της χώρας για οικονομικά συμφέροντα ολίγων.
Θα μπορούσε πραγματικά να αναθεωρηθεί το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας, που να αυξάνει την πράσινη ενέργεια χωρίς να καταστρέφει το Περιβάλλον. Η χώρα έχει ποτέ ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε την αναθεώρηση του καταναλωτικού και παραγωγικού μοντέλου ενέργειας. (Αναλυτικές προτάσεις κατέθεσα στις 21/2/2020 για ένα ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ζητώντας να γίνουν οι Α.Π.Ε. πηγή Ανάπτυξης και όχι η αιτία καταστροφής του Περιβάλλοντος)
Θα μπορούσε να εξοικονομήσει μεγάλες ποσότητες ενέργειας οι οποίες κατασπαταλώνται χωρίς λόγο, και αυτό να σημάνει την προστασία του Περιβάλλοντος που είναι το εθνικό μας κεφάλαιο και ο ανεκτίμητος πλούτος.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής, φανταστείτε περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα, τις κορυφογραμμές γεμάτες ανεμογεννήτριες, με ό.τι αυτό σημαίνει για την αισθητική και την αρμονία του τοπίου, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την όποια τουριστική ανάπτυξη, την ομορφιά του Τόπου ο οποιος θα μείνει ανάπηρος για πάντα...
Αυτό δεν είναι ένα εφιαλτικό σενάριο, είναι η σκληρή πραγματικότητα, οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο, ήδη υπάρχουν ιστοί ου συλλέγουν ανεμολογικά δεδομένα είναι από μήνες στημένες επάνω στην Καζάρμα.
Για τη Νιάλα και τα Άγραφα, είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις…
Απευθύνω έκκληση στους βουλευτές του Νομού, στους αιρετούς κάθε βαθμίδας, σε Συλλόγους και Φορείς να πιέσουν για την αναβολή συζήτησης του θέματος.
Για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με συνθήκες κανονικής ζωής της χώρας.
Σε αντίθετη περίπτωση, όσοι συμπράξουν σε ένα φόνο που έχει προαναγγελθεί.
Είπαμε να μείνουμε σπίτι, όχι να αφήσουμε η χώρα να παραδοθεί σε θανατηφόρο ιό που θα καταστρέψει το Περιβάλλον της χώρα μας!
Όχι άλλες «ιδανικές αυτοχειρίες»…
Φορείς και πολίτες να στείλουν ηχηρό μήνυμα πριν είναι αργά για όλους…
Επιτέλους, ας αναλάβει ο καθένας την ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ! ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΡΑ!


Παναγιώτης Νάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου