Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

"ΤΟ ΛΗΣΜΟΝΟΒΟΤΑΝΟ" του Κώστα Τσιαλαφούτα έλαβε το Α΄ Βραβείο σε λογοτεχνικό διαγωνισμό.


Ο Κώστας Τσιαλαφούτας* κατάγεται από το Πετρωτό Φθιώτιδας, είναι δάσκαλος και πρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων......
Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Κωπηλάτης του Ονείρου» και «Κόκκινο κρασί».

Στον 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2019,  έλαβε το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ – Βραβείο στον ελεύθερο στίχο προς Τιμήν του Κωστή Παλαμά, με το ποίημά του «ΤΟ ΛΗΣΜΟΝΟΒΟΤΑΝΟ»,   που  διοργάνωσε ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας.
Σας παραθέτουμε το βραβευμένο ποίημά του :
Το λησμονοβότανο
Το γιορτάσι εκπνέει τη γλυκοθωριά του.
Ο ιριδισμός των φώτων εγκαταλείπεται.
Η έντεχνη λοξοδρόμηση
από την πραγματικότητα
ολοκληρώνει τον κύκλο της.
Η καθημερινότητα επανέρχεται
με ζοφερά χρώματα
ολοζώντανη μπροστά μας.
Η κλεψιτυπία της διασκέδασης
στους λαμνοκόπους της επιβίωσης
συνιστά λοιδορία της αξιοπρέπειας.
Λογάδες φωνές αποσιωπούνται.
Η εξουσία τρομοκρατεί
και σχεδιάζει την υποταγή της σκέψης.
Λαοκρίτες και μεγαλορρήμονες
αποφασίζουν μειλίχια
την παραχάραξη της ιστορίας.
Το λησμονοβότανο 
δεν κρατά για πάντα. 
Η δύναμη της μνήμης και της αλήθειας
θα ανατρέψουν τις Λαιστρυγόνες.
Κώστας  Τσιαλαφούτας
·        Ο Κώστας Γ. Τσιαλαφούτας γεννήθηκε στο Πετρωτό  Φθιώτιδας το 1962 και διαμένει στη Λαμία. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε Δημοτικά Σχολεία των νομών Εύβοιας και Φθιώτιδας μέχρι το 2014.
Διετέλεσε : Γραμματέας του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Εύβοιας (1996-99), Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γών Χαλκίδας (2000-01), Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιθέας Λαμίας (2002-2011), Τακτικό μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας (2012-15), Ταμίας , Γεν. Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων (2014-19) και συντάκτης της εφημερίδας «ΑΜΦΙΘΕΑ» (2006-10).
Είναι  Πρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων, ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιθέας Λαμίας και μέλος της Πολιτιστικής Ομάδας του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης (Σ.Ε.Π.Ε.) Φθιώτιδας.
Έχει εκδώσει : Τις ποιητικές συλλογές «Κωπηλάτης του Ονείρου» 2008 και «Κόκκινο κρασί» 2008, το βιβλίο  « Η Ιστορική Γέφυρα Γοργοποτάμου και η Εθνική Αντίσταση» 2007,  και συμμετείχε στις ομαδικές εκδόσεις : α) «Το νερό» 2006 και β) «Από το μύθο στην πραγματικότητα» 2014 στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα και ποιήματα σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά.
Έλαβε Δίπλωμα στους ΚΕ΄ Πανελλήνιους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης (2010), Α΄ και Β΄ βραβεία στους διαγωνισμούς ποίησης «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2016, 2017,2018, 2019» , Γ΄ βραβεία στους ΣΤ΄ και Η΄ παγκόσμιους διαγωνισμούς ποίησης  της Αμφικτιονίας Ελληνισμού και Α΄ Βραβείο – Βραβείο στον ελεύθερο στίχο προς Τιμήν του Κωστή Παλαμά,  στον 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2019, του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας.
Ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας και η σοπράνο Ρόζα Πουλημένου παρουσίασαν το ποίημά του "Το τραγούδι της ψυχής" , σε μουσική του τραγουδιού ¨Σ' αγαπώ¨ του Κερκυραίου Σπυρίδωνος Φιλίσκου Σαμάρα, σε εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη Μουσική Επτανησίων Συνθετών, στα πλαίσια  της 155ης επετείου της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (12-5-2019)  και οργάνωσε ο Σύλλογος Επτανησίων Φθιώτιδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου