Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Με επίκαιρη ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ενίσχυση της μεσαίας τάξης


Δελτίο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας
Με επίκαιρη ερώτηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζητά την ενίσχυση της μεσαίας τάξης....

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος με θέμα τα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης. Η συζήτηση της ερώτησης θα γίνει τη Δευτέρα 4/5.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανήλθε στην εξουσία υποσχόμενη ότι θα ενισχύσει την μεσαία τάξη της χώρας η οποία,  υποτίθεται είχε πληγεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι από την διακυβέρνηση των ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που εκτόξευσαν στα 300 δις το χρέος με όλα τα επακόλουθα!! Όμως τα πρώτα νομοθετήματα της ΝΔ, ακόμη πριν την κρίση του Covid-19, είχαν στόχο την ενίσχυση των πολύ υψηλών εισοδημάτων, χωρίς οφέλη  για τα μεσαία στρώματα.
Ο Ευκλ. Τσακαλώτος τονίζει ότι σήμερα όλοι όσους θεωρούσε προεκλογικά η ΝΔ ότι ανήκουν στην μεσαία τάξη βλέπουμε να πλήττονται βάναυσα, ενώ η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τους ενισχύσει παρά τις δυνατότητες που υπάρχουν χάρη και στο ταμειακό μαξιλάρι που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους ευρωπαϊκούς πόρους. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θεωρεί ότι:
 (α) Η ενίσχυση ΤΩΡΑ των εισοδημάτων μισθωτών, ελεύθερών επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και η ενίσχυση των επιχειρήσεων συνιστούν προϋπόθεση για την ανάσχεση μιας μεγάλης οικονομικής ύφεσης και ενός 4ου μνημονίου, που θα είναι καταστροφικό για την χώρα και για την κοινωνία.
 (β) Τα 533 ευρώ τον μήνα δεν είναι αρκετά για τους μισθωτούς. Τα 600 ευρώ για 1,5 μήνα δεν είναι αυτό που αρμόζει στους ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν επιστημονικό επάγγελμα. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων έχουν ανάγκη μη επιστρεπτέας ενίσχυσης.
Στο κοστολογημένο πρόγραμμα μας, “ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ”  περιλαμβάνονται μέτρα όπως η καταβολή πλήρους μισθού στους μισθωτούς, η καταβολή μηνιαίου επιδόματος σε Ελεύθερους Επαγγελματίες ίσο με το 1/12 του περσινού τους εισοδήματος και η ενίσχυση ύψους 3 δις χωρίς υποχρέωση επιστροφής για τις επιχειρήσεις.
Με την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί και πάλι την σχετική συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα 4/5, ζητώντας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.
28/4/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου