Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Μπλόκο στην ενημέρωση για τον κορονοϊό...μαθαίνουμε την αλήθεια?


Τον κεντρικό έλεγχο στη ροή πληροφόρησης για την εξέλιξη της νόσου του Covid-19 επιχειρεί να διατηρήσει η κυβέρνηση για όλα τα ΜΜΕ, κεντρικά και περιφερειακά......
Η απαγόρευση που εκδόθηκε για όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να μην ενημερώνουν Μέσα και δημοσιογράφους, προκάλεσε...

την εύλογη αντίδραση τόσο των δημοσιογραφικών Ενώσεων και των δημοσιογράφων, όσο και των εκδοτών στην περιφέρεια. Όλες οι συνδικαλιστικές Ενώσεις της περιφέρειας αντέδρασαν έντονα, ενώ ο Σύνδεσμος Εκδοτών (ΣΗΠΕ) ζήτησε να οργανωθούν τοπικά κέντρα ενημέρωσης της Πολιτικής Προστασίας στις πόλεις όπου υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς.

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας έκανε τα πράγματα χειρότερα. Με έγγραφό του προς όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων πανελλαδικά, επαναλαμβάνει την απαγόρευση ενημέρωσης προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ για τα κρούσματα ή την πορεία της νόσου και καθιερώνει τη γραπτή άδεια για ρεπορτάζ! Τα ΜΜΕ ή οι δημοσιογράφοι, δηλαδή, που θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ στα νοσοκομεία θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα εκδίδει γραπτή άδεια!
Η επιλογή αυτή συνιστά πρωτοφανή κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης στη δουλειά των ΜΜΕ και της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας. Εντυπωσιακό είναι πως προς το παρόν έχουν αντιδράσει έντονα μόνο οι συνδικαλιστικές Ενώσεις, οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες της περιφέρειας. Στα κεντρικά ΜΜΕ ακολουθούν πιστά την καθημερινή ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας και δεν έχουν ρεπορτάζ από τα νοσοκομεία.

3 σχόλια:

  1. Δηλαδή τί δεν γίνεται σωστά; Θα έπρεπε να έχουμε το φαινόμενο να τρέχει ο κάθε ρεπόρτερ με το ''ματσούκι΄΄ πίσω από γιατρούς και συγγενείς και να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα; Το κάθε Νοσοκομείο δίνει επίσημη αναφορά και η Κεντρική Διοίκηση τα ανακοινώνει συνολικά.... Και διευκολύνονται και οι Νοσηλευτικοί να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους...
    Να είμαστε σοβαροί, μέρες πού 'ναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως να είμαστε σοβαροί να ενημερωνόμαστε σωστά, όχι με ένα μονόλογο και επιπλήξεις στις 18.00.Να μας πούνε γιατί σε ιδιωτικές κλινικές σε κλειστές δομές σε φυλακές που υπάρχει συγχρωτισμός δεν γίνεται έλεγχος παρά μόνο τρέχουν μόλις παρουσιάζεται κρούσμα γιατί όπως λέει ο Τσιόρδας δεν λένε ότι οι προσβεβλημένοι είναι απείρως περισσότεροι και δεν υπάρχει ακόμα δυνατότητα δειγματοληπτικού ελέγχου όπως σε άλλες χώρες και γι'αυτό ανακοινώνουν πολλαπλάσια θύματαΠαρακολούθησε και τους Ρεπόρτερ στην ΕΡΤ χωρίς μάσκα να βάζουν το μικρόφωνο στο στόμα του ομιλητή. Αυτά δεν ενοχλούν μην σπάσουν τα στεγανά φοβούνται.

      Διαγραφή
  2. Κοινωνικό μήνυμα από τον κήπο του Σάκη ..Ρουβά.😈 μας είπε δε ότι ο κωρονοιός είναι δώρο Θεού!

    Αφιερωμένο στην κύρια Μαρία που είναι κλεισμένη σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης με τον άντρα, τα 2 παιδιά, την άρρωστη πεθερά της και μόλις ενημερώθηκε ότι απολύεται από το μαγαζί ρούχων που δούλευε με μερική απασχόληση.

    Άντε με το καλό να τελειώσει η πανδημία να ακούσουμε ατάκες στα ΜΜΕ "όλοι περάσαμε δύσκολα, να βάλουμε τώρα όλοι πλάτη να ανατάξουμε την οικονομία"...😈

    ΑπάντησηΔιαγραφή