Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΡΟΜΑ Κ.ΛΠ.


ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΡΟΜΑ – ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Κ.ΛΠ.....


Αξιότιμοι κύριοι/ες της δημοτικής αρχής,
Τελικά δεν το αποφύγατε και αυτήν τη φορά το «πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα», παρότι σας καλέσαμε ρητά να μην το κάνετε. Κρίμα…
Από μία δημοτική αρχή περιμένουν όλοι να σχεδιάζει, να προγραμματίζει και να ενημερώνει τους δημότες για τα σχέδια και τις προθέσεις της. Όχι να αντιπολιτεύεται την προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως κυρίως κάνετε εσείς (εν μέρει μας τιμά αυτό, οφείλουμε να ομολογήσουμε...). Σε κάθε περίπτωση, επί της σημερινής ανακοίνωσής σας:

1. Ως προς το έργο του Χώρου Στάθμευσης Βαρέων Οχημάτων. Από εμάς καλοπροαίρετη πρόταση: Εκτελέστε τώρα το έργο των 450.000 ευρώ που βρήκατε εντελώς έτοιμο από εμάς και τα γεφυράκια πάνω από τα χαντάκια τα προσθέτετε εσείς. Η όποια προσαρμογή τυχόν χρειάζεται στην πορεία (ή και μετά την εκτέλεση του έργου) είναι φαιδρό να προβάλλεται ως δικαιολογία για να μην υπογράφεται η σύμβαση εκτέλεσης ενός πλήρως αδειοδοτημένου και δημοπρατημένου έργου, που έχει ανάδοχο εδώ και τόσους μήνες, ο οποίος αναμένει να τον καλέσετε (όπως βέβαια αναμένει και η χρηματοδοτική αρχή…). 

2.         Ως προς τη μεταφορά του καταυλισμού των Ρομά
Εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει (επανειλημμένα και γραπτά) σε όλους τους Ρομά του παράνομου καταυλισμού ότι μόλις έρθει η στιγμή να ξεκινήσει το έργο του Χώρου Στάθμευσης Βαρέων Οχημάτων, αμέσως θα φύγουν και ο καταυλισμός αυτός θα διαλυθεί. Όλοι σχεδόν είχαν δεσμευτεί ότι θα συμμορφωθούν.
Δυστυχώς όλα αυτά άλλαξαν όταν εσείς εκλεγήκατε δημοτική αρχή την 1η Ιουνίου 2019. Πολλοί από τους Ρομά αυτούς σε αρκετές συναντήσεις μας μέσα στο καλοκαίρι του 2019 (όταν εν τέλει το έργο απέκτησε ανάδοχο), μας απαντούσαν ότι αρμούνται να μετακομίσουν, γιατί δεν μας θεωρούσαν πλέον δημοτική αρχή και γιατί ο νέος δήμαρχος τους έλεγε άλλα από εμάς.
Και πράγματι λέγατε άλλα, αυτά που άλλωστε δημόσια από τον Ιούνιο του 2018 διακηρύσσατε και υποσχόσασταν προς όλες τις κατευθύνσεις, περί ενός άλλου κατάλληλου σημείου που θα βρείτε και θα χωροθετήσετε ως καταυλισμό Ρομά, αλλά ακόμη και σήμερα (έπειτα από δύο χρόνια) αρνείστε να μας αποκαλύψετε ποιο είναι αυτό. 
Αυτή η ανεύθυνη ρητορική είναι που σας έχει εγκλωβίσει και όχι εμείς, όπως ισχυρίζεστε. Το κακό όμως είναι ότι έχετε ταυτόχρονα εγκλωβίσει με τον τρόπο αυτόν (αλλά και με την επιμονή σας στο «βλέποντας και κάνοντας») την πόλη και το Δήμο μας σε πολλά αδιέξοδα και κινδύνους.

3.         Όσον αφορά στο ύφος των ανακοινώσεών μας, αυτές είναι αδιαμφισβήτητα ευπρεπέστατες. Μην παριστάνετε λοιπόν τους αγανακτισμένους και μην μας απειλείτε με «υψηλούς τόνους» (σύμφωνα με το υστερόγραφό σας…). Το «κίνημα των αγανακτισμένων» μας τελείωσε… Σήμερα διοικείτε και έχετε υποχρέωση να δίνετε λύσεις και απαντήσεις! 

-------------------------------------------------------------------------------------- 

Άμφισσα, 23 Απριλίου 2020
Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης 
«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου