Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Δήμαρχος Δήμου Δελφών: Απαντήσεις με στοιχεία κι όχι στη θεωρία


Ο χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην Άμφισσα και η μετακίνηση των Ρομά
Απαντήσεις με στοιχεία κι όχι στη θεωρία....


Σε απάντηση της από 22 Απριλίου του 2020 ανακοίνωσης της παράταξης του κ. Αθ. Παναγιωτόπουλου, σχετικά με τον υπό διαμόρφωση χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων στη Δ.Ε. Άμφισσας, αλλά και τη σύνδεσή του με το μείζον θέμα εγκατάστασης των Ρομά, για μία ακόμα φορά, και το τονίζουμε αυτό με ότι μπορεί να σημαίνει, αναφέρουμε τα εξής:
Μας εγκαλεί (!!!) η παράταξη του κ. Παναγιωτόπουλου ότι «παγώσαμε» το έργο του χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων (το οποίο έργο έχει ανάδοχο, χωρίς όμως να έχει υπογραφεί ακόμα συμφωνητικό), ζητώντας μας άμεσα να προχωρήσουμε στην κατασκευή του. Ας εστιάσουμε σε κάποιες παραμέτρους που αφορούν στην υπόθεση, οι οποίες μάλιστα δεν αποτελούν λεπτομέρειές του, αλλά βασικά συστατικά του έργου, τα οποία είτε αγνοεί η πρώην Διοίκηση του Δήμου, είτε «θέλει να αγνοεί» (το τι ισχύει στην κρίση των πολιτών).

Η μελέτη επί εποχής του κ. Παναγιωτόπουλου, για το χώρο στάθμευσης, περιλαμβάνει δύο εισόδους οι οποίες θα εξυπηρετούνται από το οδικό δίκτυο του ΒΙΟ.ΠΑ.. Ερώτημα: Πώς θα εισέρχονται τα βαρέα οχήματα εντός του parking, τη στιγμή που μεταξύ του οδικού δικτύου του ΒΙΟ.ΠΑ. και του χώρου στάθμευσης υπάρχει τάφρος απορροής όμβριων με βάθος 2,5 μέτρων, γεγονός που σημαίνει πως απαιτούνται δύο γέφυρες πλάτους 10μ. περίπου, οι οποίες αφενός δεν περιλαμβάνονται στη μελέτη, και αφετέρου είναι και μεγάλου κόστους ως πρόσθετη κατασκευή; Τις ξέχασε η πρώην διοίκηση του Δήμου, δεν τις θεώρησε σημαντικές, ή μήπως τέλος (εικασία κάνουμε) είχε στο σχεδιασμό της την από αέρος (να πετάνε δηλαδή!!!) είσοδο των φορτηγών; (επισυνάπτονται φωτογραφίες της τάφρου και της «υποτιθέμενης» μελέτης του έργου).
Πέραν των παραπάνω, όμως, εξίσου σημαντική παράμερος που δημιουργεί προβλήματα στη δρομολόγηση του εν λόγω έργου είναι το θεσμικό πλαίσιο που το διέπει, το οποίο άλλαξε στις 07/06/2019 (δημοσιεύθηκε η Υ.Α. 44662/454 στο ΦΕΚ 2192/Β/07-06-19 «Καθορισμός των αρμοδίων οργάνων, των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας πάσης φύσεως σταθμών αυτοκινήτων εντός και εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων, καθώς και των όρων και προϋποθέσεων για την κυκλοφοριακή σύνδεση των ανωτέρω εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων με εθνικές, επαρχιακές, δημοτικές και κοινοτικές οδούς»).
Συμπερασματικά, επί των παραπάνω, αλλά και της σύνδεσης τους η οποία απαιτείται, γίνεται κατανοητό χωρίς κανείς να έχει εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις, πως η μελέτη του Δήμου, από τη μία δεν έχει εξασφαλισμένες προσβάσεις στο χώρο, και από την άλλη δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις και τους όρους του εν ισχύ ΦΕΚ, άρα δεν μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να αδειοδοτηθεί. Απλά, κατανοητά και πέραν πάσης αμφισβήτησης τα συγκεκριμένα, για εκείνους βέβαια που θέλουν να καταλάβουν…
Ως προς τις εξελίξεις, τέλος, που το αφορούν, από τη πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να μη χαθεί το έργο, το οποίο όμως είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σημειώσουμε πως σχεδιάστηκε «στο πόδι» και δημοπρατήθηκε χωρίς οικοδομική άδεια (εντός ζώνης Β’)!
Σχετικά με το θέμα των Ρομά και της μετακίνησής τους στον αδειοδοτημένο χώρο όπισθεν των Αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου ο κ. Παναγιωτόπουλος προτείνει ως «άμεση λύση», έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Αφού η λύση είναι «άμεση», γιατί δεν εδόθη επί δικής του θητείας προ ενός έτους, όπου ίσχυε ότι ακριβώς ισχύει σήμερα, και ενώ είχαν δηλώσει δημοσίως πως είχαν καθαρίσει το χώρο, είχαν ενημερώσει Αστυνομία και Εισαγγελέα, προαναγγέλλοντας μάλιστα στον τύπο εντός λίγων ημερών (τότε) την έναρξη των εργασιών; (fokidanews 6.7.2019).
Κύριοι της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επί πέντε ετών προσπάθειές σας, στη μεγαλύτερη έως σήμερα δημοτική θητεία για τη χώρα, «εστέφθησαν» με αποτυχία, κυρίως γιατί η λύση που προκρίνατε στερείτο του βασικότερου, δηλαδή της κοινωνικής συναίνεσης. Επ’ αυτού σας παραπέμπουμε στη μεγαλύτερη Λαϊκή Συνέλευση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Άμφισσας, εκεί όπου ήρθατε με ειλημμένες αποφάσεις (να σας θυμήσουμε), αλλά στην πορεία και πηγαίνοντας προς τις εκλογές τις… ξεχάσατε. Για να έρθετε σήμερα, να τις θυμηθείτε εκ νέου και να μας προτρέψετε να τις υιοθετήσουμε εμείς (!!!).
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος πολιτικούς νους εξυφαίνει τη συγκεκριμένη τακτική, η οποία στερείται λογικής, αλλά οφείλουμε να του μεταφέρουμε τα «συγχαρητήριά» μας, τόσο για την λύση που προτείνει επί του θέματος, όσο και για τον «τακτικό εγκλωβισμό» της Δημοτικής αρχής τον οποίο φαίνεται πως επιδιώκει. Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε… Επί της ουσίας του θέματος, το οποίο είναι μείζον και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, σας ενημερώνουμε πως είμαστε σε διαρκείς επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο, εξετάζοντας κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα να είστε βέβαιοι πως θα γίνουν γνωστά σε όλους, και κυρίως στην κοινωνία, ώστε η λύση που θα δοθεί να περιλαμβάνει και την κοινωνική συναίνεση.
Υ.Γ.: Είναι η πρώτη φορά που σε επίσημη ανακοίνωσή μας δίνεται ο συγκριμένος τόνος, όμως ο καθένας, προϊόντος του χρόνου, θα λαμβάνει και αυτή που του αναλογεί.

Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου