Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών - Δωρίδας - Πλαίσιο άμεσων μέτρων για την προστασία των λαϊκών οικογενειών και των εργαζομένων


ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   
Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με....


την πανδημία του κορωνοϊού και στους Δήμους της Φωκίδας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταθέτουν προς τις δημοτικές αρχές Δελφών και Δωρίδας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο άμεσων μέτρων, προκειμένου να μην πληγεί για μια ακόμα φορά η λαϊκή οικογένεια, οι μικροεπαγγελματίες, καθώς και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι των δύο Δήμων. Συγκεκριμένα :
  • Εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους των Δήμων (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κλπ).
  • Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, απορριμματοφόρα, κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους (Κέντρα Υγείας, ΑΤΜ,  κλπ).
  • Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε όλες τις δομές των Δήμων και εκεί που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (ξενώνες, κυλικεία, κλπ).
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5%, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
  • Να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί επαρκώς η “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
  • Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης των Δήμων με τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υπάρχουν στους Δήμους, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.  
  • Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
  28 Μάρτη 2020
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δελφών και Δωρίδας
Στάθης Λεοντίου
Δημήτρης Σκαρίμπας
Γεωργία Μακρή
Γιάννης Λάιος
Χρήστος Δρόσος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου