Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ


Πλατεία θεάτρου Ιτέας
(Χαρακτηριστική περίπτωση των αδυναμιών
της κρατικής μηχανής)
Η πλατεία Θεάτρου Ιτέας εύχεται και ελπίζει όλοι, ανεξαιρέτως, οι εκλεγμένοι υπερασπιστές των κοινωνικών συμφερόντων του τόπου,....


να εγκαταλείψουν την τακτική της σιωπής και να πάρουν υπεύθυνη ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ, άμεσα, στο τεράστιο κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα της πλατείας Θεάτρου Ιτέας, το οποίο, τηρουμένων των αναλογιών, είναι δυσανάλογο για το μέγεθος του Νομού Φωκίδας, όχι μόνο για τις κοινωνικές του επιπτώσεις αλλά και για το οικονομικό του βάρος που υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η περίπτωση αυτή είχε επανεξεταστεί την περίοδο 1962-1982, δεν προέκυψαν δικαιώματα αποζημίωσης κανενός και τελικά, λόγω παρέλευσης εικοσαετίας, ακόμη και αν υπήρχαν ενδεχόμενα δικαιώματα, ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ.
Καμία αλλοίωση ή απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων δεν μπορεί να καταργήσει τα πραγματικά γεγονότα και την αναμφισβήτητη παραγραφή.
Όμως η προσπάθεια κατάργησης της παραγραφής των δικαιωμάτων αποζημίωσης έγινε, τεχνηέντως, και το γεγονός αυτό αναδεικνύει τις αδυναμίες λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών, με τραγικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.
Τέτοια γεγονότα υπονομεύουν την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στην χώρα μας και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους νόμιμους θεσμούς του κράτους.
Η αλήθεια πρέπει να βγει στην επιφάνεια, με υπευθυνότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα, κάτω από συνθήκες πλήρους δημοσιότητας, για την αποφυγή επανάληψης παρόμοιων περιστατικών, τραγικών κοινωνικών-οικονομικών επιπτώσεων.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου