Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Κλιμάκωση αντιπαράθεσης με αφορμή την Αλεφάντω


Επίσηµη ενηµέρωση στο προσεχές δηµοτικό συµβούλιο ζήτησε ο Θ. Παναγιωτόπουλος για χώρο στάθµευσης βαρέων οχηµάτων, parking ελφών και περιφερειακό Άµφισσας....

Η διάσταση απόψεων µεταξύ δηµοτικής Αρχής και µείζονος µειοψηφίας για το ζήτηµα της κήρυξης ως προστατευόµενου δάσους περιοχής στην Αλεφάντω των Καστελλίων, προκειµένου να προφυλάσσεται το χωριό από πληµµύρες που ντόπιοι θεωρούν πως προκαλούνται µεταξύ άλλων και από τις εξορύξεις βωξίτη, προκάλεσε πολιτικές τριβές στο δηµοτικό συµβούλιο της ευτέρας.
Το θέµα έθεσε πριν τη συζήτηση των θεµάτων της ηµερήσιας διάταξης ο νεοεκλεγείς καστελλιώτης σύµβουλος των Πολιτών στο Προσκήνιο ηµήτρης Μπάκας, καθώς ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανακήρυξη της περιοχής σε προστατευόµενο δάσος, θέµα το οποίο είχε εγκριθεί το χειµώνα που µας πέρασε από το δηµοτικό συµβούλιο.
Ο ήµαρχος ελφών απάντησε πως δεν έχει προχωρήσει η αναγκαία σχετική µελέτη, κάτι που θα έπρεπε να είχε συµβεί επί της προηγούµενης δηµοτικής Αρχής, όπως τόνισε.
 «Μην το αφήσετε το θέµα, θα µπορούσε να είχε τρέξει, υπάρχει σχετική πρόβλεψη σε κωδικό του προϋπολογισµού», επέπληξε την πλειοψηφία ο Θ. Παναγιωτόπουλος, κάτι που δεν άφησε αναπάντητο ο Π. Ταγκαλής:
«Τόσους µήνες εσείς δεν κάνατε τίποτα κι εγκαλείτε τώρα εµάς γιατί δεν το πράξαµε µέσα σε ένα µήνα και µε τόσα προβλήµατα να σκάνε; Πίστωση όντως υπάρχει στον προϋπολογισµό, αλλά έπρεπε να είχε προχωρήσει από εσάς», τόνισε
Ο επικεφαλής ωστόσο της µείζονος αντιπολίτευσης προχώρησε ένα βήµα πιο πέρα τονίζοντας πως υπάρχει ωριµότητα στο έργο κατηγορώντας τον Π. Ταγκαλή πως δεν φρόντισε να ενηµερωθεί πριν αναλάβει τα δηµαρχιακά του καθήκοντα κι επεξέτεινε το πεδίο του αντιπολιτευτικού του ελέγχου
«Στο προσεχές δηµοτικό συµβούλιο θα ζητήσουµε επίσηµα να ενηµερωθούµε σε ποιο σηµείο βρίσκεται η πρόοδος ενταγµένων στο Πρόγραµµα ηµοσίων Επενδύσεων έργων και πιο συγκεκριµένα ο περιφερειακός της Άµφισσας, το parking ελφών και ο χώρος στάθµευσης βαρέων οχηµάτων», προαναγγέλλοντας µια ενδιαφέρουσα πολιτικά συζήτηση στην επόµενη συνεδρίαση και κλιµακώνοντας παράλληλα την αντιπολιτευτική του διάθεση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου