Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

"ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ" (η Οικονομική Επιτροπή) ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (εκτός της Αμφίσσης βεβαίως!,,,)

"Χαιρέτα το Μουσείο που χάθηκε"
Το "κούρεμα" της Ιτέας!...
Παραδοχή, επίδειξη, ή απλά...
  Σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου (δήμαρχος) και τεσσάρων μελών (αντιδήμαρχοι) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών, απεντάσσονται από τα εγκεκριμένα Τεχνικά Προγράμματα σχεδόν όλων των κοινοτήτων του Δήμου μας, ένα πλήθος έργων, διότι σύμφωνα με το σκεπτικό της αποφάσεως "υπάρχει μεγάλη πίεση για την απελευθέρωση χώρου (!) στον τακτικό μας Προϋπολογισμό...".  Και βεβαίως, ως "χώρος" νοούνται κατά την Ο.Ε., τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Δελφών, τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, θα "γονατίσουν" από τις κατασχέσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί από τους "προικισθέντες" με την γη της Ιτέας απογόνους του εξ Αμφίσσης γαμβρού της Τουρκάλας "Ομεραγούς", ονόματι Παπαθανασίου. Ο λόγος για την διένεξη περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της πλατείας Θεάτρου στην Ιτέα.


  Έχουν κατατεθεί από τον Δήμο, αιτήσεις ανακοπής και αναστολής σε αυτήν την πράξη των δικηγόρων της πλευράς Παπαθανασίου και οι οποίες θα εκδικασθούν τον επόμενο Φεβρουάριο.
Ο Δήμαρχος όμως θεωρεί, ότι η υπόθεση είναι τελεσίδικα χαμένη και ότι ένας συμβιβασμός όσον αφορά την "εξόφληση" των κληρονόμων Παπαθανασίου, είναι επιβεβλημένος τώρα.

Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε και να υπογραμμίσουμε :
-  Από την Άμφισσα, εκρίθη ότι μόνον ένα έργο πρέπει να απενταχθεί, αλλά όμως, είναι ήδη "τακτοποιημένο" από έτους...
-  Από το Γαλαξείδι απεντάσσεται ένα έργο
-  Το κύριο βάρος σηκώνουν η Ιτέα και οι Δελφοί και
-  Ότι θα ζητηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, να κάνει "τράμπα" (!) την κατανομή της πιστώσεως για 357.250 ευρώ, σε άλλη πτυχή του προγράμματος "Φιλόδημος ΙΙ" με ενημέρωση του Υπουργείο Εσωτερικών.

  Τέλος, με λύπη μας να αναφέρουμε ότι :
-  Μετά από τα τόσα έργα τα οποία επραγματοποιήθησαν στην Άμφισσα επί δημαρχίας Παναγιωτόπουλου (μόνον η οικία Πανουργιά εκόστισε 800.00 ευρώ) ενώ το τεχνικό πρόγραμμα της πόλεως περιελάμβανε έως και ...περιπάτους, "περίσσεψαν" εν τέλει και 10.000 ευρώ για το αντίστοιχο εφετινό τεχνικό πρόγραμμα της Ιτέας, το οποίον και περιελάμβανε μόνον τον ηλεκτροφωτισμό του λόφου των Αγίων Αναργύρων (για τους νυκτερινούς περιπατητές...)  Αλλά δυστυχώς, ακόμη και αυτό το "πεθαμένο" έργο, σήμερα απεντάσσεται!...
-  Απεντάσσεται και η "μελετούλα" για το υπό ίδρυση Μουσείο της Ιτέας, προκειμένου να εξοικονομηθούν 4.000 ευρώ!...

Παραθέτουμε την σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, εισηγητής της οποίας ήταν ο αντιδήμαρχος Ιτέας Γεώργιος Τσατσαρώνης.


************************************** 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου