Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ο « ΨΕΥΔΟΣΑΛΩΝΙΤΗΣ » Ι Ι του Νίκου Δρόλαπα


Ο « ψευδοσαλωνίτης », ανήκοντας στη γνωστή παρέα που  έριξε στα βράχια τα Κληροδοτήματα, δεν απαντάει σε τίποτα από αυτά  που του προσάπτονται  και καταφεύγει σε ύβρεις....


χρησιμοποιώντας εκφραστικά απολιθώματα άλλων εποχών, όπως,΄΄τρικυμία εν κρανίω΄, ΄΄χολές, κύστεις΄΄ και ότι άλλο διαθέτει ο μπαχτσές.    
   Νομίζει ότι τα πηγαίνει πολύ καλά και στο διαδίκτυο, επειδή αρέσκεται σε χαριτωμένα αστειάκια που θυμίζουν το περιοδικό ‘’Ρομάντσο’’, σαν ένας τέλειος διασκεδαστής.
   Πέραν όμως αυτών, είναι μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του Κληροδοτήματος Γιαγτζή εκπροσωπώντας τους Δημότες της Άμφισσας οι οποίοι ανησυχούν για την τύχη των Κληροδοτημάτων και αγωνιωδώς ερωτούν για την πορεία τους.
       Τα Κληροδοτήματα δεν ανήκουν στην όποια επιτροπή που τοποθετεί ο εκάστοτε Δήμαρχος, ή  η όποια αρχή,  αποτελούν κοινή δημόσια περιουσία όλων των Δημοτών και των μελλοντικών γενεών εις το διηνεκές.  Περιστασιακά τα διαχειρίζονται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που εκ του αποτελέσματος κρίνονται ακατάλληλοι . 
       Ως εκ τούτου, οι διαχειριστές των Κληροδοτημάτων  οφείλουν  να ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα όλους τους Δημότες για κάθε τι που  αφορά στα Κληροδοτήματα και πρέπει να λένε πάντοτε την αλήθεια.
        Ας κάνει λοιπόν και ο  « Ψευδοσαλωνίτης » το αυτονόητο. 
        Να πει :
1ον   Με την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής παραιτήθηκε από ευθιξία μια και ήταν επιλογή του ηττημένου τ. Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου ;
2ον    Ποίος είναι αυτή τη στιγμή ο ενοικιαστής του Κτήματος Αυλάκι στη Στυλίδα ;
3ον  Καταβάλει στο Κληροδότημα  το ενοίκιο που έχει υποχρέωση να πληρώνει ;
4ον  Αν δεν το καταβάλει,  ποιους λόγους επικαλείται ;
5ον  Πόσο είναι το μηνιαίο ή ετήσιο μίσθωμα που πρέπει να εισπράττει το Κληροδότημα από κτήμα στο Αυλάκι ;
6ον   Αν δεν το εισπράττει, σε ποία νόμιμα ένδικα μέτρα προέβη κατά του ενοικιαστή ; 
       Τα πάντα στο φώς και αφήστε το γραφείο του Κληροδοτήματος.
        Ή μήπως δεν συμφωνείτε κ. Παπούλια ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου