Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους για τους πλειστηριασμούς στις 7/3/2018 στη Θεσσαλονίκη


Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους για τους πλειστηριασμούς στις 7/3/2018 στη Θεσσαλονίκη-Καμιά δικαστική δίωξη στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.......
 
Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις νέες δικαστικές διώξεις σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη και προσωπικά ενάντια στα μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΥ.Σ.Θ.) Γρηγόρη Σκουλά, συνταξιούχο και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρο καθώς και τον πρ. πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. Μάκη Αναγνώστου, οι οποίοι κλήθηκαν σε «προκαταρκτική εξέταση υπόπτου» στις 10 Οκτώβρη 2019.
Οι τρεις αυτοί αγωνιστές διώκονται (μαζί με άλλα δυο μέλη του ΣΥ.Σ.Θ. τους δασκάλους Ηλία Ν. Σμήλιο, Δημοτικό Σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Θεσσαλονίκης και Θανάση Αγαπητό, Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, που διώκονται για την ίδια υπόθεση από τον Ιούνιο του 2018) γιατί συμμετείχαν την Τετάρτη 7 Μάρτη 2018 (πρώτη μέρα εφαρμογής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη) στη συγκέντρωση που κάλεσε ο ΣΥ.Σ.Θ. έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο έβγαιναν σε πλειστηριασμό ένα διαμέρισμα 94τ.μ. για οφειλή 56.000 και ένας ημιυπόγειος  χώρος 38τ.μ. για οφειλή 37.000 . Στους διωκόμενους αποδίδονται κατηγορίες που αντιστρέφουν την πραγματικότητα καθώς μετατρέπονται οι θύτες σε θύματα, ενώ είναι γνωστό ότι οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι διαδηλωτές αντιμετώπισαν την ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία των αστυνομικών δυνάμεων, στην οποία οφείλεται ο τραυματισμός πολλών διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και δύο από τους διωκόμενους.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι σήμερα αντιμέτωπο με τη συνέχιση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής από τη νέα κυβέρνηση που, όπως και η προηγούμενη, όχι μόνο δεν φροντίζει για την οποιαδήποτε προστασία της λαϊκής κατοικίας και μικρής περιουσίας, αλλά διαπραγματεύεται με την Ε.Ε. και νομοθετεί καθετί που διευκολύνει την αρπαγή της από τις τράπεζες. Ταυτόχρονα, αστυνομία και δικαιοσύνη αναλαμβάνουν να τιμωρήσουν όποιους αμφισβητούν το δικαίωμα της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας.

·       Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας προς τους διωκόμενους αγωνιστές, που μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των εργαζόμενων και των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων στη στέγη, εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράταξή του γιατί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να αγωνιστούν για να σταματήσουμε το πραγματικό έγκλημα των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, το κράτος και όλα τα αρπακτικά!

·       Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέτασης, κάθε δίωξης εναντίον των πέντε συναδέλφων καθώς και την αναστολή των δικών και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος όλων των διωκόμενων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
·       Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.
·       Λέμε ΟΧΙ στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.

.........................................................................................
Καμιά δικαστική δίωξη στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Απαλλαγή του Νίκου Χαραλαμπόπουλου από κάθε κατηγορία.
Όχι στη φίμωση. Ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης.
Η απειλή διώξεων και καταδίκης δεν τρομοκρατούν και δεν σταματούν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων

Για ακόμη μια φορά επιχειρείται να χτυπηθεί το κίνημα αλληλεγγύης των στρατευμένων μέσω νέας δίωξης κατά του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Συγκεκριμένα, εν ενεργεία αξιωματικός του στρατού, πρώην διοικητής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη, κατέθεσε μήνυση με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ εξακολούθηση» για αναρτήσεις στο ιστολόγιο της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δ.Ε.Φ. «Σπάρτακος». Οι αναρτήσεις κατέγραφαν καταγγελίες για πράξεις του συγκεκριμένου αξιωματικού στις οποίες είχαν προχωρήσει δύο θιγόμενοι υπηρετούντες στο στρατό στη συγκεκριμένη  μονάδα και οι οποίες έγιναν το 2014 και το 2018, από διαφορετικούς ανθρώπους, χωρίς οι καταγγέλλοντες να γνωρίζονται μεταξύ τους ή να τους συνδέει κάποια άλλη σχέση, πέρα από το γεγονός ότι απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για να δημοσιοποιήσουν τις συνθήκες που βίωναν. Ο εν λόγω αξιωματικός οδηγήθηκε για την καταγγελία του 2014 στο στρατοδικείο, όπου απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, όχι γιατί δεν συνέβησαν τα όσα γεγονότα καταγγέλθηκαν, αλλά γιατί υπήρξαν αμφιβολίες στο αν ο διοικητής είχε σκοπό να βλάψει τους καταγγέλλοντες.
Στη συνέχεια ο αξιωματικός προχώρησε στη μήνυση κατά των διαχειριστών του ιστολόγιου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και η μήνυση προσωποιήθηκε στον αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο, στον οποίο ανήκε τυπικά το τηλέφωνο στο οποίο γίνονται ορισμένες από τις καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους. Αυτή η προσωπική στοχοποίηση συμβαίνει παρότι η λειτουργία του ιστολόγιου είναι συλλογική ευθύνη της συνέλευσης της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» αποτελούν συλλογικότητες του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό, με εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, που φέρουν στο σύνολό τους την ιστορική ευθύνη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.
Αυτό που επιδιώκεται διακαώς από όσους είναι υπεύθυνοι για την παραβίαση των δικαιωμάτων των στρατευμένων και τις αντιδημοκρατικές ενέργειες μέσα στο στρατό είναι η φίμωση της δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων και η ποινικοποίηση της δημοσιοποίησης όσων καταγγέλλονται, ώστε να καλύπτονται από ένα πέπλο σιωπής οι παραβιάσεις και οι αυταρχικές ενέργειες του.
Προφανώς ενοχλεί διάφορους μηχανισμούς η δημοσιοποίηση καταγγελιών που αποτελεί στοιχείο δημοκρατικής λειτουργίας, για όσα συμβαίνουν στο στρατό. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων δίνουν φωνή, δημοσιεύουν και αναδεικνύουν  πλήθος καταγγελιών για την κατάσταση στο στρατό στηρίζοντας τους στρατευμένους και  βοηθώντας στην αντιμετώπιση προβλημάτων τους, στη διαμόρφωση κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό. Υπερασπίζονται τα δικαιώματα των στρατευμένων, την αποφασιστική βελτίωση της ζωής τους, ενάντια στα εξοπλιστικά προγράμματα που γονατίζουν τον λαό, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων. Συμβάλλουν στη δημιουργία αντιπολεμικού ρεύματος χρόνια τώρα με την αντίσταση στον μιλιταρισμό, στον εθνικισμό και στον πόλεμο.
Για αυτό έχει στηθεί βιομηχανία διώξεων κατά του Δ.Ε.Φ. Σπάρτακος από το 2010 με τη δίωξη του Ν. Αργυρίου, στοχεύοντας στην προσωπική εξόντωση μελών της συνέλευσής του και συνεχίζεται με διαρκείς νομικές οχλήσεις, άτυπες απειλές και εκβιαστικές διώξεις ως σήμερα. Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην ευρύτερη περιοχή μας είναι φανερό πως οι συστημικές δυνάμεις θέλουν τους στρατευμένους πειθήνια και άβουλα όργανα στα παιχνίδια των μεγάλων συμφερόντων και φωνές όπως του «Σπάρτακου» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων να σιγήσουν. Επιδιώκουν να καταστείλουν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, ειδικά τώρα που είναι αναγκαίο όσο ποτέ.
Απαιτούμε την απόσυρση κάθε κατηγορίας και την παύση της δίωξης σε βάρος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων που ασκήθηκε στο πρόσωπο του Νίκου Χαραλαμπόπουλο
  Για την
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  Η Περιφερειακή σύμβουλος
Πολυζώη Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου