Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

«Στο δρόμο για την Πυθία: Άγραφα – Καρπενήσι – Δελφοί, το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4» Του Στέφανου Σταμέλλου


 Είμαι πολύ χαρούμενος...
Κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο Σ. Ι. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ το τρίτο βιβλίο μου με τίτλο: «Στο δρόμο για την Πυθία: Άγραφα Καρπενήσι Δελφοί, το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4»....

Στο βιβλίο περιγράφεται ένα οδοιπορικό οκτώ ημερών ακολουθώντας τη διαδρομή του Ε4 από τα Άγραφα έως τους Δελφούς. Το τμήμα αυτό του Ε4 διασχίζει μια από τις σημαντικότερες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, με ένα εντυπωσιακό γεωγραφικό ανάγλυφο και με μια ποικιλία ξεχωριστή: βουνά, ποτάμια, δάση, καθώς και πλούσια πανίδα και χλωρίδα με σπάνια είδη. Μια περιοχή με ιδιαίτερη ομορφιά, χωριά με πλούσια παράδοση και ιστορία αλλά και μια διαδρομή ιδανική για πεζοπόρους και ορειβάτες, που επιδιώκουν πολυήμερες περιπλανήσεις στη φύση.

Είναι ο δρόμος για τους Δελφούς, τον ομφαλό της γης. Είναι η «Πυθία», η άγνωστη ελληνική φύση με την σπάνια ομορφιά του ελληνικού τοπίου, εκεί όπου η άγρια ζωή κινείται σε ρυθμούς εντελώς διαφορετικούς από αυτούς που έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι της πόλης. Η φύση, που μπορεί πολλοί από μας να έχουμε ξεχάσει την ομορφιά της, αλλά αυτή δεν σταματά να μας το θυμίζει σε κάθε ευκαιρία.

Το βιβλίο προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες να δεχτούν τη φύση ως «Πυθία», να δεχτούν το «μάθημα» που τους προσφέρει, να ακούσουν τους «χρησμούς» της, να την αγαπήσουν και να εφαρμόσουν όσα μαθαίνουν από τη σχέση τους μαζί της σε όλα τα πεδία της ζωής. Το Ε4 είναι ανάμεσά της, και η μαρτυρία, η βιωματική αφήγηση του οδοιπόρου δεν είναι μια απλή περιγραφή. Προσπαθεί να αφυπνίσει συνειδήσεις, να προβληματίσει για το καθήκον της διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπίου, να αναδείξει τους απλούς ανθρώπους της υπαίθρου, τον τρόπο ζωής και τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της ορεινής Ελλάδας. Το στοίχημα είναι η αναζωογόνηση της υπαίθρου, η επιστροφή σ αυτά που αγαπάμε.

Το βιβλίο διατίθεται απευθείας από τον εκδοτικό οίκο Σ. Ι. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (Σταδίου 5 Αθήνα), από τα βιβλιοπωλεία: ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Ασκληπιού 1, Αθήνα), ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24 Αθήνα & Αριστοτέλους 7 Θεσσαλονίκη), ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι & Κηφισίας 310, Κηφισιά), από τα βιβλιοπωλεία της Λαμίας και από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία (ηλεκτρονικά ή μη) ή οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες θα μπορούν να το παραγγείλουν από τον Εκδοτικό Οίκο Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος και στο e-mail sstamell@otenet.gr και τηλεφωνικά στο 2231021007 ανά πάσα στιγμή.

Λαμία, 18.7.2019

Στοιχεία επικοινωνίας:
Στέφανος Σταμέλλος
Πλούτωνος 1 35100 Λαμία
Τηλ 2231021007 6977261256
e-mail: sstamell@otenet.gr
https://www.facebook.com/E4.Karpen.to.Delfoi/
http://www.e-ecology.gr/
https://www.facebook.com/stefanos.stamellos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου