Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

2.000 μαθητες για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι -ναζί 'μάθημα'

 Πάνω από 2.000 μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, κυρίως από Αθήνα και γενικότερα Αττική, επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο Βοιωτίας ή έχουν προγραμματίσει να το επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες, συνδέοντας την επίσκεψη με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.....

Ολο και περισσοτερα σχολεια απ όλη την Ελλαδα επιλεγουν την Μαρτυρική κωμόπολη της Στερεας Ελλάδας για μια βιωματική περιήγηση στον τόπο που οι Γερμανοί Ναζί έσφαξαν 228 αμάχους, μεταξύ των οποίων και 57 παιδιά από λίγων ημερών έως,17 ετών.
Οι μαθητές επισκέπτονται το Μαυσωλείο στον ομώνυμο Λόφο και ξεναγουνται στο ΜΟΥΣΕΙΟ από ειδικούς, ενώ μερικά,σχολεία έχουν ετοιμασει και δικό τους μαθημα, στο πλαισιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος όλο και περισσότερων σχολείων για επίσκεψη στο Διστομο είναι ότι την Πέμπτη μόνο έφθασαν τμηματικά- βάσει προγραμματισμου- περίπου 600 μαθητές ( φωτογραφιες), συνδυάζοντας και βόλτα,στην όμορφη κωμόπολη που διαθετει και Αρχαιολογική Συλλογη του Υπ. Πολιτισμου ή επίσκεψη στο ονομαστό Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά με τα ψηφιδωτά , 9 χλμ από το Δίστομο.
Όλο δε το έτος οι επισκέπτες του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού ξεπερνούν τις 12.000 με τους περισσότερους να είναι μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.
Η Διοικούσα,Επιτροπή του Μουσείου, το οποιο είναι υπό την εποπτεία του Δήμου, έχει προχωρήσει σε εισηγήσεις για βελτίωση της λειτουργικότητας του μαυσωλειου και του Μουσείου. Ήδη ο νέος Δήμαρχος κ Γιάννης Σταθάς, έχει αποφασίσει και κάνει όλες τις επίσημες υποδοχές και συναντησεις στην αίθουσα προβολών του Μουσείου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου