Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ρύπανση από αμέλεια του θαλάσσιου περιβάλλοντος - Ποινή 18 μηνών για τους υπευθύνους εργολάβους συντήρησης και επισκευής του ΒιοΚα Γαλαξιδίου


Δικαιώθηκαν πρωτόδικα αυτοί που υπεύθυνα κινήθηκαν υπέρ του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των δημοτών. Ο δήμος Δελφών έχει πληρώσει κατ` επανάληψη πρόστιμα για τη θαλάσσια ρύπανση.
Χτες 07.10.19 εκδικάστηκε στο δικαστήριο της Άμφισσας.....
η αυτεπάγγελτη υπόθεση κατά των υπευθύνων της εταιρίας που ανέλαβε τη συντήρηση του βιολογικού σταθμού Γαλαξιδίου, αδελφών Παπαθωμά. Η κατηγορία "Ρύπανση από αμέλεια του θαλάσσιου περιβάλλοντος".
Η ποινή που υπεβλήθη πρωτόδικα 18 μήνες στον καθένα με τριετή αναστολή. Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση. Συνήγορος των κατηγορουμένων ο βουλευτής Φωκίδας Γ. Μπούγας. Μάρτυρες εκ μέρους της πολιτικής αγωγής ο Δημοτικός σύμβουλος Δ.Δελφών Ν. Σταντζούρης και ο λιμενικός υπάλληλος που έκανε αυτοψία στην περιοχή.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Στις 22/02/2016 μετά από καταγγελία του δημοτικού συμβούλου της Παράταξης Πολίτες στο προσκήνιο Νικολάου Σταντζούρη όργανα του Λιμεναρχείου Γαλαξιδίου διαπίστωσαν μεγάλης έκτασης θαλάσσια και χερσαία ρύπανση στην περιοχή Βόιδικας Γαλαξιδίου στις εγκαταστάσεις του ΒιοΚα Γαλαξιδίου από εκατοντάδες κυβικά λυματολάσπης. Μετά από 4 αναβολές η υπόθεση εκδικάστηκε χθες 7/10/2019 και η έδρα του μονομελούς πρωτοδικείου καταδίκασε τους υπευθύνους εργολάβους συντήρησης και επισκευής του ΒιοΚα Γαλαξιδίου Αφους Παπαθωμά Χαράλαμπου και Σεραφείμ, με ποινή φυλάκισης 18 μήνες έκαστο με τριετή αναστολή. Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση σε ανώτερο βαθμό και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Maria Mamakou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου