Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ένα ακόμα ματωμένο ΄΄ευρωπαϊκό κεκτημένο΄΄

Ένα ακόμα τραγικό για τους λαούς «ευρωπαϊκό κεκτημένο» ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα το Ευρωκοινοβούλιο -άρα και μέρος Ελλήνων ευρωβουλευτών- κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της Ε.Ε. και την ένταση της επιθετικότητάς της......
Και είναι χαρακτηριστικό ότι «θάφτηκε» από ευρωατλαντικά κόμματα, υποψήφιους και ΜΜΕ μέσα στο ανούσιο κουρνιαχτό της προεκλογικής κλοτσοπατινάδας ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, μιας και η συντριπτική τους πλειοψηφία τάσσεται με την «ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας».
Πρόκειται για τον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη», όπως υποκριτικά τον βάφτισαν τα «ευρωπαϊκά» επιτελεία. Μόνο που είναι το ακριβώς αντίθετο. Ένας δολοφονικός μηχανισμός ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που στρέφεται  ενάντια στους άλλους, αλλά και στους λαούς της Ε.Ε.
Προβλέπει την άμεση χρηματοδότηση των στρατιωτικών αποστολών, όπου Γης, στο πλαίσιο των οξυμένων οικονομικών-πολιτικών-στρατιωτικών αντιθέσεων, διεθνώς και εντός της Ένωσης. Μαζί με άλλους οργανισμούς, αλλά και «αυτοτελώς». Δηλαδή, όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών μονοπωλιακών ομίλων ή και μερίδας αυτών. Ανάμεσα στα άλλα αποφασίστηκε ο διπλασιασμός των στρατιωτικών της δαπανών (στο 1,5 δις. ετησίως) του «Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας» πέρα από τα όσα πληρώνουν οι λαοί για το ΝΑΤΟ.
Ο «Μηχανισμός για την Ειρήνη» έρχεται να προστεθεί στη στρατηγική πολεμικής προπαρασκευής που αναπτύσσει η Ε.Ε. με τη «Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία - PESCO», τη «Συντονισμένη Αμυντική Αναθεώρηση» με τον έλεγχο κάθε κυβέρνησης «ανά στρατιωτικό εξάμηνο» αν υλοποιεί τις κοινές κατευθύνσεις – αποφάσεις σε εθνικό επίπεδο.   
Με βάση αυτές τις αποφάσεις, μόνο τα 8 τελευταία χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πραγματοποιήσει 24 στρατιωτικές επεμβάσεις, σε 3 ηπείρους, με 80.000 στρατιώτες. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη 16 επιχειρήσεις ανά τον κόσμο για την εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της μακροημέρευσης των «ευρωπαϊκών» κολοσσών.    
Όλα τα παραπάνω αποτελούν την καλύτερη απάντηση στους προπαγανδιστές της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», του «ευρωπαϊκού κεκτημένου», της «ευρωενωσιακής σταθερότητας και ασφάλειας» και άλλων επίχρυσων απατηλών περιτυλιγμάτων.
Αποτελούν εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον εργατόκοσμο και τη νεολαία τα περί «επιστροφής της Ε.Ε. στις ιδρυτικές της αξίες». Το ίδιο και οι αυταπάτες του Ν. Μαριά «για μια άλλη πολιτική που θα επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα» των «εθνών και των πατρίδων». Γιατί, αυτή δεν αλλάζει, αφού ήταν και παραμένει εχθρική για όλους τους λαούς, για τα δικαιώματά τους, επειδή είναι ένωση του κεφαλαίου. Ένωση που φτιάχτηκε, ακριβώς, για υπερασπίζεται τα συμφέροντα των «ευρωπαίων» καπιταλιστών. Αιματοκυλά χώρες, διασπά κράτη, αλλάζει σύνορα, ληστεύει το λαϊκό πλούτο, προκαλεί κύματα προσφυγιάς με το βάθεμα της εκμετάλλευσης, τη φτώχεια, τον πόλεμο. Και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά!
Ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων, το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά και μεσαία στρώματα της Φθιώτιδας να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα, να δουν πίσω από τη θολούρα που επιχειρούν να καλλιεργήσουν τα κόμματα του κεφαλαίου για να κρύψουν τις μεγάλες και ουσιαστικές αντιλαϊκές συγκλίσεις τους γύρω από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Να δουν τα αδιέξοδα και τους κινδύνους στους οποίους τους βάζουν οι ανταγωνισμοί στην περιοχή μας και η επιλογή της αστικής τάξης να συνδέσει την τύχη τους με την ικανοποίηση των δικών της συμφερόντων μέσα από  φονικούς μηχανισμούς που θρέφονται με το λαϊκό χρήμα και αίμα.
Ο ελληνικός λαός, μέσα από τις ευρωεκλογές -αλλά και τις υπόλοιπες κάλπες- έχει την ευκαιρία να πει το πιο δυνατό «ΟΧΙ» στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, τις κυβερνήσεις της, τα κόμματά της και το πολιτικό προσωπικό της στις Περιφέρειες και στους Δήμους.

Μπορεί να το κάνει λέγοντας ένα βροντερό «ΝΑΙ» στο ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτιά του. Το μόνο μήνυμα που έχει ευρύτερη ευρωπαϊκή σημασία και βοηθάει τον κόσμο να αναθαρρήσει και να σηκώσει κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου