Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη Κατερίνας Μπατζελή στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και ανακοίνωση νέων υποψηφιοτήτων


Το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου επισκέφτηκε η Κατερίνα Μπατζελή, την Τρίτη 19  και την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, όπου συναντήθηκε με τον Δημάρχου κ. Αθανάσιο Μπουραντά και τη Δημοτική Αρχή καθώς επίσης  και με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.....

Η κα Μπατζελή  ανακοίνωσε επίσης τρεις νέους υποψήφιους τους κ.κ. Γιάννη Λάμπρου, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ερέτριας, Πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α., υπάλληλο της Δ.Ε.Η.,  Γιάννη Θεοδώρου, εκπαιδευτικό, πρώην μέλος Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας από τον δήμο Χαλκιδέων  και Κώστα Αγγελή, τραπεζικό υπάλληλο από την Σκύρο, τονίζοντας ότι τη Παράταξη «πατρίδα μας η Στερεά» διευρύνεται και ενισχύεται συνεχώς με δυναμικά και ενεργά μέλη.
Η Υποψήφια Περιφερειάρχης,  στο πλαίσιο των συναντήσεών της, τόνισε ότι υπάρχουν οι  προϋποθέσεις στην Εύβοια για τη δημιουργία ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πορείας εφόσον ξεπεραστούν οι παθογένειες του παρελθόντος που κυρίως εστιάζονται σε θέματα υποδομών και οδικών αξόνων. Τόνισε ότι τα έργα που πρέπει να σηματοδοτήσουν τη νέα περίοδο είναι η μελέτη  και κατασκευή  της Σύνδεσης Χαλκίδας – Κύμης, το τμήμα Κακιάς  Σκάλας – Δυτική Είσοδος Αλιβερίου – Λέπουρα, το τμήμα Λέπουρα-  Κύμη και η αναβάθμιση του οδικού άξονα Χαλκίδα – Κύμη.
Ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, η θέση του οποίου είναι σημαντική για να ενώσει τις αναπτυξιακές διαδρομές Βορρά- Νότου αλλά και  Ανατολής - Δύσης εφόσον με το Λιμάνι της Κύμης η Στερεά αποκτά έξοδο προς Ανατολάς. Η αναβάθμιση του οδικού άξονα Χαλκίδα – Κύμη θα βελτιώσει μακροπρόθεσμα την εξέλιξη του λιμανιού στη Κύμη που είναι χαρακτηρισμένο ως  Εθνικής Εμβέλειας στον εγκεκριμένο χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, με σημαίνοντα ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη και τις θαλάσσιες μεταφορές.
Η περιοχή του Αλιβερίου σήμερα αποτελεί Κέντρο Ενέργειας του Εθνικού Συστήματος και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη εξειδίκευση στον Δευτερογενή τομέα. Ειδικότερα ανέφερε πώς θα πρέπει να καταστεί Ενεργειακό Κέντρο διεθνούς εμβέλειας, με την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων Α.Π.Ε., την προώθηση της τηλεθέρμανσης  και τη δημιουργίας ενός Μουσείου Βιομηχανικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τόνισε επίσης την ανάγκη δημιουργίας μιας δεύτερης Μονάδας Φυσικού Αερίου που θα εδραιώσει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει νέες.
Μετά και την επίσκεψη της στο Φράγμα «Σέτα-Μανικίων» επεσήμανε πώς «είναι  μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που μας προβλημάτισε για την συγκρότηση της πρότασης μας για την ασφάλιση των υποδομών»  προτείνοντας να ορισθεί ο φορέας Υλοποίησης που θα συνεργάζεται με την Περιφέρεια, να αναζητηθούν νέοι τρόποι χρηματοδότησης και να συσταθεί Μητρώο Υποδομών. Προτείνει δε προς διαβούλευση με  τους αρμόδιους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς: α)Να ορισθεί ο φορέας Υλοποίησης που θα συνεργάζεται με την Περιφέρεια μιας και το έργο είναι μεγάλης πνοής και εμβέλειας και δεν μπορεί να καλυφτεί μόνο από πόρους της Περιφέρειας και του Δήμου. Πρέπει να ορισθεί ως έργο Εθνικό, Έργο Πόλος ανάπτυξης και διαχείρισης Υδάτινων Πόρων β) Να αναζητηθούν νέοι τρόποι χρηματοδότησης, ιδιωτικοί, ευρωπαϊκοί βάσει ενός νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού γ) Ολοκλήρωση του έργου και ορισμός φορέα διαχείρισης και συντήρησης.
Η επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά» έθεσε επίσης ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού brand name για την περιοχή με την λειτουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος Διαχείρισης & Μάρκετινγκ Τουριστικού Προορισμού, τη συγκρότηση Φορέα Διαχείρισης του Τουρισμού και τη δημιουργία υποδομών υπερτοπικής σημασίας. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη ανάδειξης των τοπικών προϊόντων προτείνοντας επίσης την Ανάπτυξη Ενεργειακών Κοινοτήτων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τόσο των αγροτών, όσο και των πολιτών  και ιδιαίτερα  των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών.
Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά την αναποτελεσματική αντιμετώπιση εκ μέρους της Περιφέρειας της κουνουποκτονίας ιδιαίτερα στη λίμνη Δύστου εντάσσοντας την υποχρέωσης προστασίας της Δημόσιας Υγείας στη συνολική Ασφάλεια την οποία δικαιούνται οι πολίτες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου