Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 30/1/2019 έγινε κοινή συνάντηση των δύο παραπάνω Σωματείων μας με εκπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άμφισσας,....
προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουμε οι συνταξιούχοι αλλά και όλος ο λαός της Φωκίδας.
   Από  τη διαλογική συζήτηση που έγινε τα συμπεράσματά μας είναι:
   -  Το δημόσιο σύστημα παροχής δωρεάν υπηρεσιών υγείας είναι απαράδεκτο και είναι υπεύθυνο ακόμη και για θανάτους.
   - Αγροτικοί γιατροί υπάρχουν ελάχιστοι,  διασκορπισμένοι κυρίως στα κεφαλοχώρια, με συγκεκριμένες μέρες επίσκεψης στα  υπόλοιπα χωριά, ιδίως για συνταγογράφηση.
   - Το κέντρο υγείας Ιτέας λειτουργεί απο τις 07,00 έως τις 15,00, με έναν επικουρικό γιατρό, μιας και οι άλοι γιατροί (γενικής ιατρικής) είναι αποσπασμένοι στο νοσοκομείο της Άμφισσας για να καλύπτουν τα εξωτερικά ιατρεία. Τα απογεύματα υπάρχει ένας νοσοκόμος που λειτουργεί ως φύλακας!!
  Στο νοσοκομείο ο (σχεδόν κάθε χρόνο μειούμενος προϋπολογισμός) επαρκεί για τη λειτουργία του ως κέντρου υγείας και σε καμία περίπτωση ως Νομαρχιακού Νοσοκομείου.
   Αν και το οργανόγραμμα προβλέπει:
Α) ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ 3 γιατρούς, υπηρετεί 1 και 1 επικουρικός. Υπάρχει παθολογική κλινική η οποία δεν λειτουργεί επειδή δεν καλύπτονται οι εφημερίες (Εφημερία είναι η κάλυψη του τμήματος επί 24ώρου βάσεως) και τα όποια περιστατικά διαμετακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία (Λαμία, Λειβαδιά, Πάτρα, Αθήνα). Αν νοσηλεύονται κάποιοι ασθενείς (2-3) είναι, στην πλειοψηφία τους, μη αναστρέψιμες περιπτώσεις, λίγο πριν εκπνεύσουν.
Β) ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ  2, υπηρετούν 2. Οι δύο γιατροί όμως, που υπηρετούν, δεν επαρκούν να καλύψουν την καρδιολογική κλινική, μιας και είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καλύψουν όλες τις εφημερίες.
Γ) ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 4, υπηρετούν 3 και 1 επικουρικός ενώ υπηρετούν και αναισθησιολόγοι (προβλέπονται 3) 
Δ)  ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 3, υπηρετούν 2 και 1 επικουρικός.
ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ  2, υπηρετεί 1
   Οι 4  κλινικές (Α,Β,Γ,Δ) οι αναισθησιολόγοι και το ακτινολογικό για να λειτουργήσουν (είναι αλληλένδετα μεταξύ τους) πρέπει να διαθέτουν από 4 γιατρούς αντίστοιχα (και το ακτινολογικό) ώστε να λειτουργούν οι εφημερίες. Έτσι πολλά περιστατικά ,και ιδιαίτερα αυτά που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση (τροχαία ή άλλα ατυχήματα κλπ), διαμετακομίζονται αλλού, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος, και να κινδυνεύει η ζωή των ασθενών – τραυματιών.
   Ο  ΩΡΛ , ο ουρολόγος είναι στα πρόθυρα συνταξιοδότησης ενώ ο μοναδικός πνευμονολόγος μόλις προχθές υπέβαλε την παραίτησή του και είναι ζήτημα χρόνου το νοσοκομείο να λειτουργεί πλέον  ως ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.
  Το νοσηλευτικό προσωπικό  δεν επαρκεί ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες των τμημάτων. Οι νοσηλευτές- λόγω των τραγικών ελλείψεων - αλλάζουν  τμήματα ή εκτελούν άλλα καθήκοντα.  Αν και οι ίδιοι επιτελούν με ζήλο τα καθήκοντα που τους ανατίθενται, εν τούτοις υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μιας και δεν μπορούν να γνωρίζουν επακριβώς τα καθήκοντα ενός άλλου τμήματος από αυτό που ανήκουν. π.χ. αν ένας νοσηλευτής από το παθολογικό πάρει εντολή να πάει στο χειρουργικό δεν μπορεί να γνωρίζει επακριβώς πού είναι τα υλικά ή τα φάρμακα, που χρησιμοποιεί το χειρουργικό, με αποτέλεσμα και να χάνεται χρόνος και να κινδυνεύουν ζωές. Οι ασθενείς πολλές φορές ειδοποιούνται να αγοράσουν οι ίδιοι διάφορα είδη για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι κλινικές (‘οσες λειτουργούν) όπως για παράδειγμα μπαταρίες για holter. Πρόσφατα μας καταγγέλθηκε ότι δεν υπήρχε ούτε ζεστό νερό!!!(για λόγους οικονομίας όπως ειπώθηκε στη συναδέλφισα που μας το κατήγγειλε, ενώ δεν τη δέχθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου.
  Για τις διακομιδές υπάρχουν 2 ασθενοφόρα στη βάρδια εκ των οποίων το ένα (1) βρίσκεται μόνιμα σε αποστολή (διακομιδή) εξ αιτίας όσων προαναφέραμε.
  Οι διάφοροι παράγοντες, στις συνεχείς οχλήσεις του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο, λένε ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη επισκεψιμότητα - άρα γιατί να φέρουνε γιατρούς- γι αυτό εξ άλλου και οι προϋπολογισμοί του νοσοκομείου είναι  ελαχιστότατοι έως μηδαμινοί. Τα παραπάνω προβλήματα
ξεκίνησαν από το 2014 και έχουν πλέον μονιμοποιηθεί και λόγω της σφιχτής οικονομικής πολιτικής και μνημονίων.
   Η επισκεψιμότητα είναι βεβαίως χαμηλή, ακριβώς λόγω των παραπάνω προβλημάτων και ελλείψεων. Και για αυτούς ακριβώς τους λόγους, πολλοί οικείοι των ασθενών τους πηγαίνουν οι ίδιοι, με ίδια μέσα, σε νοσοκομεία της περιοχής ή και σε ιδιώτες γιατρούς, με αποτέλεσμα μεγάλες δαπάνες και για τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και για τις ίδιες τις οικογένειές των ασθενών. Οι διακομιδές στοιχίζουν υπέρογκα ποσά και στο νοσοκομείο, και στα ασφαλιστικά ταμεία ,αλλά και στις οικογένειες των περιθαλπομένων, μιας και αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους , να διαμένουν σε φιλικά σπίτια ή ξενοδοχεία, με έξοδα σίτισης κ.λ.π. Αποτέλεσμα των πιο πάνω είναι να χαρακτηρίσει  ο γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας το Νοσοκομείο ως ένα απ’ τα χειρότερα στη χώρα ,χωρίς ωστόσο να κάνει κάτι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να διορθωθεί αυτό το χάλι. Πολλοί , επίσης, που έχουν κάποια προβλήματα για τα οποία μέχρι πριν λίγο καιρό θα επισκέπτονταν, προληπτικά, το νοσοκομείο, τώρα πλέον δεν πάνε και για τους παραπάνω λόγους αλλά και από φόβο μήπως χρειαστούνε κάποια αγωγή που πλέον στοιχίζει. Δηλαδή την υγεία, με τις πολιτικές τους διαχρονικά , την κατάντησαν εμπόρευμα ,όπου ο έχων την απολαμβάνει, ο δε μη έχων, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και, ειδικότερα εμείς οι συνταξιούχοι - λόγω των τεράστιων περικοπών στις συντάξεις μας (χάσαμε κατά μ.ό 50%) - να μη μπορεί να την αποκτήσει παρά μόνο μέσα από τις δημόσιες δομές, που βέβαια βρίσκονται σ'αυτό το χάλι.
   Ως κτίριο, το Νοσοκομείο, έχει μπει στη λίστα  των ακινήτων που  είναι για εκποίηση (ξεπούλημα) μαζί με μουσεία, μνημεία αλλά και το κτίριο των δικαστηρίων της Άμφισσας. Η διοίκηση του Νοσοκομείου "ποιεί την νήσσα" για  τα παραπάνω και δεν ζητάει ούτε έναν (1) γιατρό  (όπως έκανε την περσινή χρονιά)
   Ο  ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ -  και σήμερα οι ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) παρά τους πανηγυρισμούς των κυβερνώντων για οικογενειακό γιατρό και άλλα τέτοια παράδοξα που λέγονται, αριθμεί στο νομό τους εξής γιατρούς:  1 παιδίατρο,1 γυναικολόγο,1οφθαλμίατρο,καρδιολόγο και 3 μικροβιολόγους. Η δε ΤΟΜΥ έναν γιατρό γενικής ιατρικής ΠΟΥ  ΘΑ είναι οικογενειακός γιατρός για περίπου 30.000 ασφαλισμένους (!!!!) και έναν παιδίατρο.
    Μέσα σε αυτό το εχθρικό για την υγεία μας κλίμα και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το 2015, οι ασφαλισμένοι έχουν περικόψει τους οδοντίατρους κατά πρώτο λόγο (ειδικά για την προσθετική δοντιών), κατά δεύτερο λόγο τους οφθαλμίατρους για αλλαγή γυαλιών αλλά και για επεμβάσεις ρουτίνας και ακολουθούν οι γιατροί για προληπτική ιατρική. Την πρωτιά αποχής από γιατρούς την κατέχουν βεβαίως οι συνταξιούχοι.
   Πολλοί συνταξιούχοι ή  δεν ακολουθούν πιστά τη φαρμακευτική αγωγή (περικόπτοντας στο μισό τη δοσολογία των συνιστώμενων φαρμάκων) ή την καταργούν από μόνοι τους με σημαντικά επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία τους. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι καταλήγουν σε γενόσημα αμφίβολης αποδοτικότητας, με τα πρωτότυπα - σε πολλές των περιπτώσεων - εάν και εφ όσον αυτά υπάρχουν σε επάρκεια στην αγορά, μιας και οι ελλείψεις είναι μεγάλες γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες και οι μεγαλοεισαγωγείς προτιμούν να εξάγουν τα φάρμακα σε άλλες ευρωπαϊκές ,και όχι μόνο, χώρες που διατίθενται σε μεγαλύτερες τιμές για μεγαλύτερο κέρδος - να είναι απλησίαστα
    Με την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και με τη διάθεση του φαρμάκου από τα σούπερ μάρκετ οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία αυξάνονται: ο πωλητής φαρμάκου θα είναι υπάλληλος του σούπερ μάρκετ, οι ελλείψεις θα μεγαλώσουν λόγω και του ανταγωνισμού των διάφορων αλυσίδων, πουλώντας οι ίδιες τα σκευάσματα στο εξωτερικό.. Με ανοιχτά όλες τις Κυριακές και ακολουθώντας το μοντέλο των «πολιτισμένων χωρών», πιθανά και 24 ώρες το 24ωρο, καθημερινά, θα χαθούν οι δεσμοί του ασθενή με το φαρμακοποιό, με συμβουλές για την πάθηση ή ακόμη και τη χορήγηση κάποιων μη συνταγογραφούμενων.  Σε πολλές περιπτώσεις θα χαθούν και οι πρώτες βοήθειες που δίνουν πολλοί φαρμακοποιοί σε συμπολίτες μας.
   Το τελευταίο διάστημα μένουμε κατάπληκτοι από την έπαρση που δείχνουν τα στελέχη των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν, κυρίως αυτών που κατείχαν υπουργικούς θώκους στο υπουργείο υγείας, ότι επί των ημερών τους μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη. Και πραγματικά μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη και τη μείωση αυτή την επιβαρύνθηκαν τα λαϊκά νοικοκυριά μιας και αυξήθηκε η συμμετοχή στο φάρμακο (σε πολλές περιπτώσεις από 70% - 100%). Για παράδειγμα αν ένας ασφαλισμένος πάρει πρωτότυπο φάρμακο, σύμφωνα με την υπόδειξη του γιατρού του, που
στοιχίζει 10,00 ευρώ, θα έπρεπε να πληρώσει 2,5 ευρώ λόγω της συμμετοχής που είναι 25%. Αν το αντίστοιχο γενόσημο κάνει 5,00 ευρώ, τότε ο ασφαλισμένος θα πληρώσει το πρωτότυπο 6,25 ευρώ!!! Εκτός των παραπάνω, κάθε τόσο πολλά φάρμακα βγαίνουν από τη λίστα συνταγογράφησης με αποτέλεσμα να τα πληρώνουν εξ ολοκλήρου οι ασφαλισμένοι όπως έγινε πρόσφατα με την κατάργηση της συνταγογράφησης για νεφελοποιητές, για στρώματα κλπ καθώς και με την αύξηση του μεσολαβούντος χρόνου που αφορά το δικαίωμα για αλλαγή γυαλιών, ακουστικών κλπ. Το τραγικότερο είναι  ότι στα περισσότερα φάρμακα αντιμετώπισης διαφόρων τύπων καρκίνου δεν υπάρχουν αντίστοιχα γενόσημα με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να πληρώνουν αυτά τα, πανάκριβα συνήθως, φάρμακα έως και 100%!!!
                                                            
Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α
   Αυτοί οι συγκεκριμένοι πολιτικοί με την ενιαία πολιτική που ακολουθούσανε και ακολουθούν κατ' εντολή της ΕΕ(αυτή η πολιτική ακολουθείται σε όλες τις χώρες της ΕΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, απλά σε εμάς ήρθε βίαια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα)  επαίρονται για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ενώ παράλληλα περιέκοψαν δραστικά τις συντάξεις μας, μας οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στα αζήτητα. Όλα, μα όλα όσα συμβαίνουν σε εμάς τους συνταξιούχους είναι στην κατεύθυνση του αφανισμού μας. Αυτό το χάλι στην υγεία που γευόμαστε εμείς στο νομό μας, το γεύονται και οι συνάδελφοί μας στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια αλλά και σε όλη την Ελλάδα, απ' ό,τι  μαθαίνουμε από τα αδελφά σωματεία.
   Οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κομμάτων, που κυβέρνησαν και κυβερνούν μέχρι σήμερα και που για πρόσημό τους είχαν ότι η υγεία, στο σύνολό της, είναι εμπόρευμα και σαν τέτοιο την αντιμετώπιζαν και την αντιμετωπίζουν, είναι τεράστιες και πρέπει, εμείς, οι συνταξιούχοι με τις οικογένειές μας να τους πληρώσουμε με το κατάλληλο αντίτιμο.
   Oι εκάστοτε βουλευτές του μονοεδρικού μας νομού, ποτέ δεν πρόταξαν τα ιδιαίτερα  προβλήματα που έχουμε, όπως ότι το νοσοκομείο είναι επιφορτισμένο να δέχεται ασθενείς από τα δύο σωφρονιστικά καταστήματα: της Άμφισσας και του Μαλανδρίνου, ή ότι τις περιόδους του καλοκαιριού και των γιορτών η περιοχή (και λόγω των Δελφών) δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών. Όλοι τους πιστοί στις επιλογές των κομμάτων τους, που κυβερνούσαν εκτελώντας τις επιταγές της ΕΕ του ΔΝΤ, της τρόικας ή των θεσμών, δεν έδιναν καμία σημασία για την συνεχή εγκατάλειψη των δομών της υγείας. Οι υπερψηφίσεις των προϋπολογισμών, η μη κατάθεση ούτε μίας ερώτησης με στοιχεία, που και να καταδεικνύουν τα προβλήματα αλλά και να δείχνουν τους ενόχους, είναι κοινά συστατικά στοιχεία ότι όλοι αυτοί οι βουλευτές (και από τα τρία κόμματα Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΥΡΙΖΑ) έπρατταν το καθήκον τους απέναντι στα κόμματά τους, απέναντι στην πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας.
   Στην ίδια κατεύθυνση κινούνταν και η τοπική εξουσία που, μπορεί να συμμετείχε σε κινητοποιήσεις αλλά  σε καμία περίπτωση δεν κατονόμαζε τους ενόχους, έκανε τα στραβά μάτια στην κυρίαρχη πολιτική περιμένοντας κανένα παραπάνω κονδύλι για να φτιάξει κάποιο έργο βιτρίνας και μόνο.
    Όλα τα παραπάνω έχουν και σκοπό να εξευτελιστεί στα μάτια των ασφαλισμένων το δημόσιο σύστημα υγείας, το χρυσοπληρωμένο εδώ και γενιές,  από τους ίδιους και τους προγόνους τους και να εμφανιστεί ως σωτήριο το ιδιωτικό σύστημα ασφάλισης ή ο λεγόμενος τρίτος πυλώνας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του λαού συνολικά.
    Αυτό το κείμενο θα αποσταλεί προς κάθε αρμόδιο φορέα, στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα συντονίσουμε τις ενέργειες μας με όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής για κινητοποιείς το επόμενο διάστημα.
 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  -  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Άμφισσα 28/2/2019
Προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων:
ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ), ΚΚΕ
ΚΟΙΝ.  Έντυπο  και  ηλεκτρονικό τύπο.
        Πρόσφατα έγινε κοινή συνάντηση των δύο παραπάνω Σωματείων μας με εκπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άμφισσας, προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουμε οι συνταξιούχοι αλλά και όλος ο λαός της Φωκίδας.
       Οι διαπιστώσεις μας είναι ότι η υγεία στο νομό μας πάσχει βαρύτατα ή αλλιώς πνέει τα λοίσθια. Δεν υπάρχει καμία μα καμία δομή υγείας που να δουλεύει έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μας, των οικογενειών μας, των κατοίκων στην περιοχή. Κέντρα υγείας και νοσοκομείο υπολειτουργούν τα πρώτα ως αγροτικά ιατρεία και το νοσοκομείο ως Κέντρο Υγείας (ΚΥ).
      ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και τα περισσότερα των περιστατικών στέλνεται σε Λαμία, Πάτρα, Αθήνα ή και Λάρισα.
 Αγροτικοί γιατροί αλλά και γιατροί σε  ΕΟΠΥΥ, ΤΟΜΥ κλπ υπάρχουν ελαχιστότατοι και λιγοστές ειδικότητες.
 Τα φάρμακα είναι πανάκριβα όταν υπάρχουν στα φαρμακεία, ενώ για διάφορες εξετάσεις πρέπει να μετακινηθούν οι συνάδελφοι σε άλλες όμορες περιοχές.
   Για όλα τα παραπάνω πρέπει να βάζεις το χέρι βαθιά στην τσέπη και όσοι δεν έχουν (που οι περισσότεροι δεν έχουμε) οδηγούνται στο θάνατο.
    Οι κυβερνήσεις, η κυρίαρχη πολιτική όπως αυτή εκφράζετε, θεωρεί τους συνταξιούχους βαρίδια και με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, θέλει να μας αφανίσει. Το κάθε ασφαλιστικά που αλλάζει ανα πενταετία μας στοχοποιεί και οι άξονές του είναι: περικοπή συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, ιδιωτική ασφάλιση. Και τα τρία συντείνουν στο «Μπορείς να ζεις, στη χαμοζωή που σου έχουν ετοιμάσει όσο δουλεύεις. Μετά πρέπει να προσπαθήσεις για την επιβίωση ή αλλιώς να πεθάνεις».
   Η υγεία και στο νομό μας, όπως και σε όλη τη χώρα είναι πλέον πανάκριβο εμπόρευμα με αποτέλεσμα οι φτωχοί συνταξιούχοι, όπως μας έχει καταντήσει αυτή η πολιτική, να μην μπορούμε να την αγοράσουμε!!
   Είμαστε σε θέση μάχης, με κάθε φορέα, με κάθε πολίτη του νομού μας να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική. Θέλουμε να ζήσουμε τα εναπομείναντα μας χρόνια. Να μπορούμε να δούμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να μεγαλώνουν. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή γιατί δουλέψαμε και παράξαμε αμύθητο πλούτο. Δεν μπορείτε να μας πετάτε σαν στημένες λεμονόκουπες στα αζήτητα.
   Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ για να μπορεί να την κατέχουν μόνο οι έχοντες.
  Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και χορηγείτε από το κράτος σε όσους την έχουν ανάγκη
Δεν νοείτε λοιπόν να υπάρχει καμία δομή που να σχετίζεται με την υγεία στα χέρια ιδιωτών, στα χέρια εμπόρων με σκοπό το κέρδος!!!!
   ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ (Παθολογική, καρδιολογική). Να σταματήσουν τα ‘μπαλώματα» με γιατρούς από το ΚΥ Ιτέας και με αποσπάσεις από άλλα όμορα νοσοκομεία. Να γίνεται εγγραφή φαρμάκων και στο νοσοκομείο.
    ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ. Να επαναλειτουργήσουν τα μικροβιολογικά εργαστήρια του πρώην ΙΚΑ.
    Το επόμενο διάστημα τα σωματεία μας θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
 Για πλήρη περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στο νομό πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου