Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΝΙΚ. ΜΟΛΙΩΤΗΣ: Για την ενημέρωση των Συγχωριανών μου της Πολυδρόσου στο θέμα « Δωρεά οικίας Γιάννη Μαρρέ»


Σημείωση διαχειριστή του ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄.
Επειδή έχουν αρχίσει τα σχόλια σχετικά με τις τακτικές δημοσιεύσεις του π. Αντιδημάρχου και τώρα Δημοτικού Συμβούλου κ. Μολιώτη στο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ να σημειώσω ότι:.....

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει επιστολές και άρθρα όταν μάλιστα αυτά είναι και επώνυμα.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. 
Συμμετέχων στα κοινά του τόπου μου έχω ένα επι πλέον δικαίωμα να εκφράσω την άποψή μου για την προσφορά του κ. Μολιώτη στον τόπο μας.
Οι κάτοικοι λοιπόν του έδωσαν με την ψήφο τους αυτό που ζήτησε, και Πρόεδρο αλλά και Αντιδήμαρχο τον έκαναν. Η προσφορά κατά την άποψή μου πάντοτε, μηδαμινή έως και αρνητική.
Για όλα αυτά όμως θα αναφερθώ στο επόμενο διάστημα με σχετική δημοσίευση.
Μια απορία όμως που έχουμε σχεδόν όλοι οι κάτοικοι στην Πολύδροσο.
- Κ. Μολιώτη ως Αντιδήμαρχος πλέον των 2 ετών δεν βλέπατε δεν ακούγατε τίποτα, όλα ήταν καλά;
- Τώρα έχετε ανεξαρτητοποιηθεί ή παραμένετε σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης;
- Όταν γινόταν κριτική στην Δημοτική αρχή από την πλευρά μας ενθυμίστε τους χαρακτηρισμούς εναντίον μας;
Για το σπίτι του Μαρρέ καθώς και για άλλα προβλήματα του χωριού μας θα του πούμε εν καιρώ.
Καλά να είμαστε και θα τα λέμε συχνότερα.
Χρήστος Μουτσιανάς

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΟΛΙΩΤΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών
Πολύδροσος 33051


Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Απαντώντας στα συχνά ερωτήματά σας για τις ενέργειες που έχω κάνει, την πορεία και εξέλιξη του ανωτέρω θέματος και μετά την απάντηση του κ. Δημάρχου σε ερώτησή μου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου στη Συνεδρίαση της 12/11/2018, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:
ΔΩΡΕΑ ΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΡΕ
(Ακίνητο διατηρητέο με το ΦΕΚ Β1269/12.12.1980)
Ως Πρόεδρος της Κοινότητας την περίοδο 2011 – 2014, έκανα τις εξής ενέργειες:
  • Ανέλαβα, με πρωτοβουλία μου, από τον Δήμο Παρνασσού την τήρηση και φύλαξη της δωρηθείσας κινητής (αρχείο, βιβλιοθήκη, οικοσκευή) και ακίνητης περιουσίας του αείμνηστου Συγγραφέα Γιάννη Μαρρέ, την οποία λόγω της ιστορικής της σημασίας για το χωριό μας, τη διαφύλαξα «ως κόρη οφθαλμού» μέχρι τον Ιούνιο του 2018, όταν παρέδωσα τα κλειδιά στη σημερινή Αντιδημαρχία.
  • Ζήτησα από τον Δήμο Δελφών την ενίσχυσή του για τη συντήρηση και ανακατασκευή της οικίας. Έτσι, ο τότε Δήμαρχος κ. Φουσέκης ενέταξε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου ποσό 10.000€ για τη σύνταξη «Μελέτης Αποκατάστασης Ιστορικού Κτηρίου Μαρρέ». Η μελέτη αυτή ουδέποτε έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Γι αυτό ζήτησα το κονδύλι αυτό, λόγω της ανάγκης που εν τω μεταξύ προέκυψε, να χρησιμοποιηθεί για την επισκευή της στέγης του κτηρίου, εργασία για την οποία πάλι η Υπηρεσία του Δήμου δεν συνέταξε μελέτη και δεν δημοπράτησε το έργο.
Σήμερα παραμένει εγγεγραμμένο  στον Προϋπολογισμό του Δήμου το αχρησιμοποίητο κονδύλι των 10.000 € με τίτλο «ΚΑ. 15-7321-003 Αντικατάσταση κεραμοσκεπούς στέγης ιστορικού διατηρητέου κτηρίου Ι. και Α. Μαρρέ στην Τ.Κ. Πολυδρόσου».

Ως Αντιδήμαρχος την περίοδο 10/2014 – 2/2017 και ως Δημοτικός Σύμβουλος μέχρι σήμερα, έκανα τις εξής ενέργειες:
  • Τον Μάρτιο του 2015 ζήτησα και εγκρίθηκε η συγκρότηση μιας Ομάδας Εργασίας με Πρόεδρο τον κ. Κεφαλούδη Χρήστο, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών και τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών για τη διαχείριση, αξιοποίηση και ανάδειξη της κληρονομιάς του Ι. Μαρρέ.
  • Με τη βοήθεια της Ομάδας Εργασίας και του κ. Κεφαλούδη ζητήσαμε από την κ. Έφη Δρίβα – Δεληνικόλα να συντάξει μελέτη επισκευής και αποκατάστασης της οικίας. Πράγματι, η κ. Δρίβα προσφέρθηκε  και συνέταξε τη μελέτη δωρεάν, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον Δήμο Δελφών.
  • Τη μελέτη αυτή και όποια άλλα στοιχεία είχαμε μαζί με τον κ. Κεφαλούδη τα παραδώσαμε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών. Στη συνάντησή μας με τον Δήμαρχο κ. Παναγιωτόπουλο και τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Λύτρα είχαμε τη διαβεβαίωσή τους ότι το ταχύτερο δυνατό θα προβούν στη σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης και ο Δήμος θα εντάξει το έργο «επισκευής και αποκατάστασης της οικίας» σε κάποιο πρόγραμμα.
Δυστυχώς ουδέποτε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε μελέτη και ούτε ασχολήθηκε με το θέμα. Ο φάκελος κοιμάται στα συρτάρια της Υπηρεσίας.
  • Στο μεταξύ η Ομάδα Εργασίας, αφού εκτέλεσε τον σκοπό της, και μετά την πλήρη αδιαφορία του Δήμου, υπέβαλε την παραίτησή της. Το έργο της Ομάδας ήταν σημαντικό γιατί ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα και τις αδυναμίες του Δήμου και έκανε σημαντικές προτάσεις. Με την ευκαιρία, θέλω για μια ακόμη φορά δημόσια να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της.
  • Όταν ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Πολύδροσο στις 11/2/2018, κατά την εκδήλωση για το υδάτινο σπήλαιο της Αγίας Ελεούσας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Αλέκα Παπαθανασίου και η φίλη της οικογένειας Μαρρέ κ. Βασιλική Νικοπούλου έθεσαν το θέμα στον Δήμαρχο, ζήτησαν να ενεργήσει άμεσα για την επίλυσή του και έτυχαν της υπόσχεσής του. Δυστυχώς μετά από 10 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα.
  • Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/11/2018 ρώτησα τον κ. Δήμαρχο ποιες ενέργειες έχει κάνει. Η απάντησή του ήταν: δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω με την κ. Δρίβα, είναι δύσκολο η Τεχνική Υπηρεσία να συντάξει τη μελέτη, είναι ένα σοβαρό θέμα και θα δούμε τι θα γίνει…Δηλαδή «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Μετά τα όσα προανέφερα και παρά τις επανειλημμένες και πιεστικές παρεμβάσεις μου, ο κ. Δήμαρχος και οι Σύμβουλοί του φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σημασία που έχει η κληροδοτηθείσα ακίνητη και κινητή περιουσία για την Πολύδροσο. Δεν θεωρούν σημαντικό έργο την αποκατάσταση της οικίας Μαρρέ και δεν μπορούν να κάνουν ούτε μελέτες ούτε να βρουν τρόπους χρηματοδότησης. Εν τούτοις βρίσκουν τρόπους και χρήματα για το ποδόσφαιρο, τους αλευρόμυλους, την ίδρυση μουσείων, τις αποκαταστάσεις παλαιών κτηρίων σε άλλες μικρότερες περιοχές του Δήμου πλην της Πολυδρόσου.
Αγαπητοί Συγχωριανοί είναι καιρός να αξιολογήσετε την στάση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο θέμα και να πράξετε ανάλογα.
Από την πλευρά μου κάνω προσπάθειες και ελπίζω μήπως επιλυθεί το θέμα από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οπότε και θα σας ενημερώσω σχετικά.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΛΙΩΤΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Δελφών


9 σχόλια:

  1. Βρε τι πάθαμε,πως τα θυμήθηκε τώρα όλα ,πόσο χαμηλά μπορεί να κατέβει ακόμα ένας πολιτευτής ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα κοκορεύεσαι επάνω στον εξώστη
    Και μιλάς στο πόπολο
    Σαν τον νσυαγοσώστη...
    Δ.ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
    Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΉΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ24 Νοεμβρίου 2018 στις 3:47 μ.μ.

    Αγαπητέ φίλε Χρήστο,
    τα πεπραγμένα της δικής σου και της δικής μου αυτοδιοικητικής καριέρας τα γνωρίζουν και θα τα κρίνουν οι Σουβαλιώτες.Εδώ μιλάμε για το συγκεκριμένο θέμα της "δωρεάς Μαρρέ". Δέχομαι κάθε κριτική για όσα έπραξα και όσα έγραψα. Εγώ αυτά μπόρεσα να κάνω και τα έκανα στη μνήμη του αγαπητού φίλου μου αείμνηστου Συγγραφέα Γιάννη Μαρρέ και για την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μου. Εάν όσοι κόπτονται μπορούν να κάνουν κάτι παραπέρα...Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα... Αναμένω συγκεκριμένες ενέργειες και όχι λόγια. θα τις επικροτήσω και θα συμπαρασταθώ. Στους αγαπητούς ανώνυμους που δίνετε βήμα θα έλεγα να βγάλουν τις μάσκες και να αγαπήσουν επιτέλους το χωριό τους.
    Σας ευχαριστώ όλους,
    φιλικά,
    Νίκος Μολιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωρίζοντας τις επικρατούσες πολιτικές καταστάσεις και τις διεργασίες για τις επικείμενες Εκλογικές αναμετρήσεις, θέλω η σημερινή μου παρέμβαση στο θέμα της Δωρεάς Ι. Μαρρέ να μην εκληφθεί σαν υποστήριξη του ενός, ή άλλου είδους απαξίωση άλλων!
    Λοιπόν, τα όσα γράφει ο Κος Ν. Μολιώτης για τις προσπάθειες και τις ενέργειες της Ομάδας Εργασίας, ανταποκρίνονται απόλυτα προς την αλήθεια.
    Ο Κος Ν. Μολιώτης από το 2012, όντας Πρόεδρος της Κοινότητας, είχε θέσει στον Δήμο Δελφών, το ζήτημα προς εξέταση και βέβαια την επίλυση του. Πιστεύω ότι έτυχε ουδεμίας ουσιαστικής ανταπόκρισης.
    Κατά την αρχή δε, της θητείας του σαν Αντιδήμαρχος, μας κάλεσε και συστήσαμε την Ομάδα Εργασίας. Τους Κους Γιώργο Θάνο, Ευστάθιο Θάνο, Αργύρη Μουλαρά, Νίκο Στύλια, τις Κες Βαρβάρα Βελέντζα-Θάνου, Έφη Τοπάλη, και εμένα .
    Με μεγάλο ενδιαφέρον, όλοι οι συμμετέχοντες τακτοποιήσαμε με μεγάλες προσπάθειες, πολλά πράγματα και προβλήματα του οικήματος Ι.Μαρρέ. Αυτά είναι καταγεγραμμένα σε Εκθέσεις που υποβάλαμε.
    Κατόπιν αιτήματος του Κου Ν. Μολιώτη, υπήρξε συνάντηση εμού, σαν εκπρόσωπο της Ομάδας, με τον Δήμαρχο Κο Α. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μετά από μακρά συζήτηση μας , υποσχέθηκε αμέριστη βοήθεια, από μέρους του. Μας παρέπεμψε στον Κο Λύτρα, ο οποίος, και αυτός, μας υποσχέθηκε εντός βραχύτατου χρονικού περιθωρίου, ότι θα εκταμιευόντουσαν τα χρήματα (οι 10000€) για τις άμεσες ενέργειες επιδιόρθωσης της στέγης, που από τις βροχές είχε καταρρεύσει.
    Μάλιστα εγώ συναντήθηκα και με την Κα Π. Αραβαντινού, η οποία ανέλαβε πλέον τις συνεννοήσεις με την Κα Εφη Δρίβα-Δελινικόλα, η οποία είχε από αρχή προσφερθεί, εθελοντικά, να κάνει όλες τις μελέτες, αλλά και τις επαφές με τις Δημόσιες Υπηρεσίες για την περαίωση της επισκευής και συντήρησης της Δωρεάς.
    Στ αλήθεια, δεν έγινε απολύτως τίποτα, από αυτά που μας υποσχέθηκαν οι Υπεύθυνοι του Δήμου και της Περιφέρειας. Καμμιά ενέργεια, καμμιά ενημέρωση.
    Συνάντησα τον Δήμαρχο σε μια Εκδήλωση του 2015 στην Λιλαία για τον Νικηφόρο, όπου μου υποσχέθηκε επιτάχυνση των ενεργειών για την Δωρεά. Τον ξανασυνάντησα σε μια Εορτή στην Ιτέα, όπου ο Κος Α. Παναγιωτόπουλος μου δήλωσε ότι οι προσπάθειες επιταχύνονται!!!!
    Δυστυχώς διαψεύστηκαν οι υποσχέσεις του.
    Η Ομάδα έκτοτε, λόγω της πλήρους απουσίας Δημοτικού ενδιαφέροντος, παραιτήθηκε.
    Όσον αφορά στην αναφορά του Κου Ν. Μολιώτη για την δυσκολία των Δημοτικών Αρχόντων να βρούν την Κα Εφη Δρίβα-Δεληνικόλα, αληθεύει.
    Και προς επίρρωση της αλήθειας, προσθέτω, ότι εγώ ο ίδιος ήρθα αρκετές φορές σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Κα Δρίβα, η οποία μου δήλωσε πανέτοιμη για την εθελοντική της προσφορά. Πλην όμως, όπως μου δήλωσε, ΠΟΤΕ κανείς δεν την αναζήτησε τηλεφωνικά είτε με άλλο επίσημο η ανεπίσημο τρόπο.
    Εν κατακλείδι ο Κος Ν. Μολιώτης αναφέρεται στην ιστορία με ενάργεια , χωρίς ανακρίβειες, καταδεικνύοντας την παντελή απουσία ενδιαφέροντος από την Δημοτική Αρχή.
    Χρήστος Ι. Κεφαλούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα γραφόμενα στην επιστολή του Κου Ν. Μολιώτη απάντησα για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και των Υπευθύνων της Περιφέρειας .
    Δεν ανέφερα όμως, πιο πάνω για την Παραίτηση της Ομάδας Εργασίας, που υποβάλαμε στον ίδιο τότε που ήταν Αντιδήμαρχος.
    Τον Φεβρουάριο 2016, δηλαδή πριν δυόμισι χρόνια, γράψαμε το κείμενο της παραίτησης μας, την οποία αιτιολογούσαμε επαρκώς και σαφώς.
    Το κείμενο είναι καταχωρημένο στα Αρχεία του Κληροδοτήματος Ι. Μαρρέ.
    Ο Κος Μολιώτης ουδέποτε απάντησε επίσημα, στο έγγραφο της παραίτησης μας.
    Μάλιστα κατ΄ιδίαν μας αποκάλεσε «ριψάσπιδες».
    Θα είχε βάρος ένας τέτοιος χαρακτηρισμός, αν από αρχής είχαμε εφοδιαστεί με «ασπίδες». Πράγμα που δεν έγινε ποτέ, όπως άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος στην επιστολή του.
    Ευτυχώς όμως μετά από τριαντατρείς μήνες μας ευχαριστεί δημόσια για την προσφορά μας.
    «Του μεν ουν μηδ’ όλως το βράδιον αφικέσθαι άμεινον»
    Με άλλα λόγια
    «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

    Χ.Ι.Κ.
    Χρήστος Ιωάννου Κεφαλούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα σχετικά με το κληροδότημα Μαρρέ θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία σαν μέλος της τότε επιτροπής.
      Τα σχόλια του Χ.Κεφαλούδη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σε σχέση με την πορεία των γεγονότων και την αδιαφορία του Δήμου.
      Η απορία μου όμως είναι για το όψιμο ενδιαφέρον του κ.Μολιώτη ο οποίος εκπροσωπούσε τον Δήμο την συγκεκριμένη περίοδο και ήταν απόλυτα ταυτισμένος με την αδιαφορία του.
      Δεν ασκήθηκε καμία πίεση παρά μόνο μας μετέφερε υποσχέσεις ότι τα 10000 ευρώ υπάρχουν και θα εκταμιευτούν .Στις επανειλημμένες οχλήσεις μας για χορήγηση έστω 2-3000 για πρόχειρη επισκευή της στέγης δεν βρήκαμε φυσικά ανταπόκριση.
      Από την στιγμή δε που αποφασίσαμε να παραιτηθούμε ,αφού ολοκληρώσαμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να εκτελέσουμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας,εκφράζοντας την απαγοήτευσή μας ,κατηγορηθήκαμε για αδιαφορία!!! και ότι δεν φέραμε σε πέρας το έργο μας!!
      Τι έπρεπε να κάνουμε?να βάλουμε εμείς τα χρήματα?γιατί τα υπόλοιπα τα διεκπεραιώσαμε .Κουβαλήσαμε ,καθαρίσαμε,ταξινομήσαμε βιβλία,κάναμε συναντήσεις με αρμόδιους,έγιναν μελέτες,πήραμε προσφορές για τις εργασίες ,όπως μας ζητήθηκε ,από εκεί και πέρα τι?
      Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν μπορούσε να ασκήσει πίεση για εκταμίευση των χρημάτων.Αντίστοιχα το έκανε για το πολλαπλάσιο ποσό της μεταφοράς στο Γυμνάσιο.Πιθανά αυτή να ήταν η προτεραιότητά του και είναι,απόλυτα κατανοητό.
      Όχι όμως να εγκαλεί τώρα στα στερνά τον Δήμο -δηλ .τον ίδιο του τον εαυτό-,για ενέργειες που δεν έγιναν.
      Ίσως όλα αυτά να είναι σκόπιμες μεθοδεύσεις για τις επερχόμενες εκλογές ,αλλά προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο γιατί δεν συμβαδίζουν με τις απόψεις μου περί ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς του πολίτη στα κοινά ,και μάλιστα σε ένα τόπο που έχει στερέψει από έργα .αλλά κυρίως από ιδέες .
      Ευχαριστώ για την φιλοξενία
      Νίκος Κ .Στύλιας

      ,

      Διαγραφή
    2. Τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση από τον κ. Στύλια.

      Διαγραφή
  6. Δηλαδή ο κ. Μολιώτης ως Αντιδήμαρχος δεν είχε την δυνατότητα υλοποίησης μιας απλής μελέτης?????? Δεν μας τα λέτε καλά - δεν μας τα λέτε καθόλου καλά Κ. Κεφαλούδη!!!!!!! Για πιό έργο μιλάτε τότε κ. Μολιώτη? Εδώ και 8 χρόνια δεν έχει πέσει ένα λιθαράκι. Γνωρίζεται πως σας χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι? ΑΝΤΙΤΙΠΟΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί άγνωστοι, εμείς σας γνωρίζουμε ποιοι είστε. Αν δεν ντρέπεστε βγάλτε τις κουκούλες για να σας μάθουν όλοι οι Σουβαλιώτες. Γιατί με τις κουκούλες μας θυμίζετε άλλες εποχές, τότε που οι καταδότες ψευδολογούσαν.Άντε γεια και καλή αντάμωση στη πλατεία του χωριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή