Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΕΡΚΥΝΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ, (Κρύα Λιβαδειάς)

Γιώργος Βιδάκης
Τα νερά της Κρύας είναι αυτά του ποταμού Έρκυνα ενώ η περιοχή στην αρχαιότητα είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς εκεί βρισκόταν το ξακουστό μαντείο του Τροφωνίου Διάς ....
στο οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες λούζονταν και έπιναν το νερό των πηγών της λήθης και της μνημοσύνης πριν πάρουν τον απόρρητο χρησμό του μαντείου.
Τρεχούμενα νερά, πέτρινα γεφύρια και μεγάλα πλατάνια συνθέτουν το τοπία στη Κρύα Λιβαδειάς.
Είναι οι πηγές που ακόμα και σήμερα τροφοδοτούν τον Έρκυνα ποταμό χαρίζοντας μας έτσι αυτό το πανέμορφο τοπίο.



Αξίζει να περπατήσετε όλη την περιοχή περνώντας από το ένα πέτρινο γεφύρι στο άλλο και να φτάσετε από το λιθόστρωτο μονοπάτι μέχρι το πέτρινο θεατράκι που χτίστηκε στην είσοδο του φαραγγιού το 1987 και στο οποίο λαμβάνουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου. Αν έχετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ απολαμβάνοντας στη διαδρομή την θέα προς το μεσαιωνικό κάστρο, την πόλη της Λιβαδειάς και τον Παρνασσό Αποποίηση: Το βίντεο δεν προορίζεται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Το ακουστικό περιεχόμενο δεν ανήκει σε εμένα και δεν έχω κέρδος από αυτό το βίντεο. Δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων του περιεχομένου. Είναι από την προσωπική μου συλλογή και είναι καθαρά για Διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου