Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: Παρέμβαση Στην κριτική επιστολή του κου Σάββα Γιαννοσπύρου

Αρχικά στην εφημερίδα ΩτΦ αλλά και στην συνέχεια σε όλα σχεδόν τα τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύτηκε επιστολή σχολίων του κου Σάββα Γιαννοσπύρου σε πρόταση του τοπικού μας συμβούλου Δημήτρη Μπακαλάκου....
η οποία αναφέρεται και γενικότερα προς την παράταξή μας. Για το λόγο αυτό σας κοινοποιώ προς δημοσίευση την σχετική μου παρέμβαση που έστειλα στην «Ώρας της Φωκίδας».                                                                          Ιτέα 22/9/2018

                                                          Παρέμβαση 21/9/2018
       Στην κριτική επιστολή του κου Σάββα Γιαννοσπύρου
    
    Στο φύλλο της εφημερίδας σας την Πέμπτη 20/9 δημοσιεύσατε επιστολή του φίλου συνδημότη μας κου Σάββα Γιαννοσπύρου, έμπειρου σε αυτοδιοικητικά θέματα, με την οποία σχολίαζε την θέση που υποστήριξε ο Δημήτρης Μπακαλάκος, σύμβουλος της παράταξής μας στην Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας, αναφορικά με την πρόταση για να στηθεί Μνημείο στην «Πλατεία Ικάρων». Μια πλατεία που δημιουργήθηκε μετά την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της περιοχής της πόλης της Άμφισσας που βρίσκεται γύρω από τον Ύλαιθο ποταμό. Το έργο αυτό «σκέπασε», στο σημείο εκείνο που βρίσκεται περίπου απέναντι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ποτάμι και δημιούργησε μια καινούργια πλατεία.
    Δράττοντας την ευκαιρία λοιπόν που μου δίνει η συγκεκριμένη επιστολή, θέλω να δώσω μια άλλη διάσταση στο θέμα από αυτή που εσείς  παρουσιάζετε.
    Πρώτα αισθάνομαι ικανοποίηση που η θέση του Δημήτρη Μπακαλάκου που δημοσιεύτηκε  πριν λίγες μέρες και στην εφημερίδα σας γίνεται αντικείμενο κριτικής. Γιατί είναι η θέση που μειοψήφησε στο Τοπικό της Άμφισσας, αλλά και γιατί είναι μια θέση τεκμηριωμένη. Κι αυτό δείχνει την δική μας λογική, των «ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», που λέει πως πάντα πρέπει να τεκμηριώνεις την άποψή σου. Αυτή η τεκμηρίωση της σκέψης του Μπακαλάκου έδωσε αφορμή στον αγαπητό Σάββα να σχολιάσει και κριτικάρει την  θέση του Δημήτρη για την πλατεία, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και μια σειρά στοιχεία τα οποία έχουν την σημασία τους και είναι γνωστά. Όμως φίλες και φίλοι έτσι πρέπει να γίνεται ένας δημόσιος αυτοδιοικητικός διάλογος. Η τεκμηριωμένη πρόταση και ο τεκμηριωμένος αντίλογος.
   Θα ρωτήσετε επίσης: Τι έχω να πω για  την διαφοροποίηση που προκύπτει ανάμεσα στο τι ψηφίσαμε ως παράταξη το 2013 για την ονομασία της Πλατείας, δηλαδή τι ψήφισα εγώ ο μοναδικός τότε σύμβουλος των ΠΟΛΙΤΩΝ, με την θέση του Μπακαλάκου σήμερα; Η θέση μας είναι, πως όταν πληθαίνουν τα στοιχεία και η πληροφορία για ένα ζήτημα, όταν το κάθε τι το δοκιμάζει ο χρόνος και η ζωή, όταν προστίθενται νέες απόψεις, είναι λογικό να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.
    Παράδοξο και καταστροφικό είναι όταν κάποιος εμμένει σε προηγούμενες απόψεις απλά για να εμμένει. Με αυτή την έννοια και υπό αυτή την οπτική γωνία χρησιμοποιούμε την Γνώση και περνάμε στην «Συμμόρφωση»!!!. Καλύτερα ας το ορίσουμε ως Αναμόρφωση της σκέψης και του λόγου μας. Κι αυτή είναι η ποιοτική διαφοροποίηση που μας  χαρακτηρίζει σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις. Η δημιουργική, κριτική, συνθετική και δυναμική στάση ανάμεσα στα μέλη της παράταξής μας, χωρίς βαθμίδες και επετηρίδες.
   Από τα παραπάνω και την προσεκτική ανάγνωση της θέσης του Μπακαλάκου και της κριτικής του Γιαννοσπύρου, συνάγεται πως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε γιατί  μιλάμε.
    Μιλάμε για το χαρακτήρα του μνημείου που θα στηθεί στην πλατεία Ικάρων στον Συνοικισμό της ‘Αμφισσας. Θέση του τοπικού συμβούλου είναι και η αλλαγή της ονομασίας της πλατείας Ικάρων με όνομα που να σχετίζεται με τους Μικρασιάτες. Που είναι το μεμπτό;  Αντιπαρέρχομαι της κριτικής για το ατυχές εκ παραδρομής, οδός Ρούπια αντί οδός Ρούλια.
Άρα και οι χαρακτηρισμοί αδαείς, ανεπίγνωστοι κλπ που χρησιμοποιήθηκαν από τον συντάκτη της επιστολής και το ύφος της  είναι ατυχέστατα.
Όλοι γνωρίζετε εξ’ άλλου από την δραστηριότητά μας στον Δήμο, πως όποιο θέμα έχει πιάσει και ασχοληθεί η παράταξή μας «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», το  έχουμε εξαντλήσει, «ξετινάξει» στην κυριολεξία. Χωρίς φυσικά να σημαίνει αυτό πως κάτι δεν μπορεί να μας έχει διαφύγει.
     Ελπίζω η παρέμβασή μου αυτή να λάχει της ίδιας παρουσίασης από την εφημερίδα σας, αν και νομίζω πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι πρωτεύον σε σύγκριση με άλλα που απασχολούν τον Δήμο.
     Ταυτόχρονα η σκέψη που μου γεννάται και την λέω δυνατά προς τον συνδημότη μας Σάββα Γιαννοσπύρο και  την σύνταξη της εφημερίδας είναι: εάν τελικά η όλη παρουσίαση και μεγιστοποίηση αυτού του θέματος έχει να κάνει σήμερα με την ουσία αυτή κάθε αυτή του ζητήματος, ή γίνεται αφορμή προβολής, πλασαρίσματος κλπ μέσα στην προεκλογική περίοδο.
  ΄Ισως κάποιοι να πιστεύουν πως λειτουργώντας με τον τρόπο αυτό,  η αρθρογραφία μπορεί να γίνει ένα ιδιότυπο εργαλείο παρέμβασης, προετοιμασίας και προ λείανσης του εδάφους για να «βοηθηθούν» και να εξελιχθούν πολιτικές καταστάσεις στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Η δική μας θέση  εν προκειμένω ως Δημοτικής παράταξης αλλά και προσωπικά εμένα ως επικεφαλή είναι, πως τις προθέσεις μας πρέπει να τις δηλώσουμε και να τις φανερώνουμε όλοι μας αμφίδρομα προς όσους πιστεύουμε πως μπορούμε να συνυπάρξουμε δημοτικά και άμεσα πρέπει να τις κοινοποιούμε στους δημότες μας.
       Ας μη ξεχνάμε πως μιλάμε για την Αυτοδιοίκηση. Ας το κάνουμε πράξη με την ακριβή εννοιολογική σημασία του όρου.

Ευχαριστώ                                                                                     
Παναγιώτης Μέγκος
Επικεφαλής  στους «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
    
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου