Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Δελφών: Τα παιδιά «δημιουργούν» το δικό τους περιβάλλον

Μια πρωτότυπη δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άμφισσα από το Δήμο Δελφών, τους Προσκόπους και τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, στο πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018......

Μια τσιμεντένια σκάλα που οδηγεί στο Κάστρο της πόλης ήταν η αφορμή. Τα υλικά απλά και χωρίς κόστος. Λίγοι τενεκέδες ελαιολάδου ζωγραφισμένοι στα χρώματα της εμβληματικής ελιάς Αμφίσσης μεταμόρφωσαν μια από τις δεκάδες σκάλες της σε πραγματικό αξιοθέατο.
Η δράση είχε το γενικό τίτλο «Τα παιδιά ανακαλύπτουν – αναμορφώνουν μια ξεχασμένη πεζοδιαδρομή», ενώ το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων με την υποστήριξη της EMW ELECTRIC MOTORWAY, καθώς και παρουσίαση του πρώτου ελληνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την υποστήριξη της ECO SUN.     
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δελφών στην περσινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έλαβε την 3η θέση στην άτυπη ευρωπαϊκή δεκάδα των μικρών ευρωπαϊκών πόλεων.

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»:
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων, που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η 22η Σεπτεμβρίου, «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2018, έχει επιλεγεί ως θέμα την «Πολυτροπικότητα» και ως κεντρικό σύνθημα το «Mix and Move! Συνδυάζω – Μετακινούμαι!».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Δήμαρχος Δελφών


Θανάσης Παναγιωτόπουλος










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου