Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Συνέντευξη του π. Αντιδημάρχου Δελφών κ. Νίκου Μολιώτη στην εφημερίδα Ώρα της Φωκίδας

  1. ΩτΦ: Υπήρξατε από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του σημερινού Δημάρχου. .....
    Πως έφτασαν σε αυτό το σημείο οι σχέσεις σας, δεδομένου ότι πρόσφατα τον καταγγείλατε πως επισκέφτηκε την περιοχή σας και δεν σας ειδοποίησε;
Ν.Μ.: Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εντάχθηκα στη Δημοτική Παράταξη «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών» του Δημάρχου κ. Αθανασίου Παναγιωτόπουλου, γιατί πίστεψα σε μία Παράταξη αδέσμευτη, ανεξάρτητη και ακομμάτιστη. Σε μία Παράταξη που υποσχόταν και δεσμευόταν να φέρει, ως Δημοτική Αρχή, νέο ήθος και ύφος, χρηστή και διαφανή διοίκηση, με διεκδικητική και πρωταγωνιστική παρουσία, με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα κατανέμει τους πόρους αναλογικά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, τόσο στα έργα υποδομών όσο και στις κοινωνικές δομές, που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη για τα καθημερινά του προβλήματα.
          Πράγματι υπήρξα φανατικός υποστηρικτής του σημερινού Δημάρχου, γιατί πίστεψα ότι είναι ένας νέος άνθρωπος, επιστήμονας, με οράματα, άφθαρτος στην πολιτική, υπέρμαχος της αξιοκρατίας, απαλλαγμένος από παλαιοκομματικές - πολιτικάντικες αντιλήψεις και νοοτροπίες της παρέας, μακριά από εξυπηρετήσεις προσωπικών συμφερόντων, ο οποίος θα μπορούσε να μετουσιώσει σε πράξη τις διακηρύξεις της Παράταξής μας και να φέρει το «νέο».
         Δυστυχώς με απογοήτευσε πολλές φορές  με άστοχες ενέργειες, λανθασμένες επιλογές και την ανοχή του σε φαινόμενα αλαζονείας. Προσωπικά, με τον τρόπο συμπεριφοράς του απέναντί μου, τη μεθόδευση της αντικατάστασής μου,  την επιμονή του να μην μας ενημερώνει, να μη μας συμβουλεύεται και να μας παραβλέπει στα θέματα της περιοχής μας ενώ παράλληλα ενημερώνεται και συνεργάζεται με ξένους αλεξιπτωτιστές. Επίσης δεν μου παρέσχε τη δέουσα βοήθεια να εκτελέσω τα αναγκαία έργα για την περιοχή μου και το χωριό μου παρά τις πολλές και τεκμηριωμένες  προτάσεις μου. Αυτοί λοιπόν είναι οι λόγοι της διάρρηξης των σχέσεών μας.
         Με ρωτάτε επίσης για τις επισκέψεις του κ. Δημάρχου στην περιοχή μας. Όπως κατήγγειλα εγγράφως προ ημερών μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, δεν επιτρέπεται ο Δήμαρχος να επισκέπτεται την Πολύδροσο, όποτε την επισκέπτεται, και να είναι μόνος.  Δεν επιτρέπεται να μην συναντά τους αιρετούς της περιοχής, τους φίλους που τον στήριξαν και τον ανέδειξαν Δήμαρχο, τους κατοίκους και φορείς για να ακούσει τα προβλήματά τους. Γι αυτό στην Πολύδροσο οι περισσότεροι κάτοικοι δεν τον γνωρίζουν.
  1. ΩτΦ: Η μεγάλη διαφωνία σας με την Αντιδήμαρχο κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου, που οφείλεται και πως ξεκίνησε;
Ν.Μ.: Με το πρόσωπο της κ. Ανδρεοπούλου δεν έχω καμία διαφορά. Τη σέβομαι όπως σέβομαι όλους τους συναδέλφους μου Δημοτικούς Συμβούλους. Την κρίνω πολιτικά και μόνο. Διαφωνώ με τον τρόπο που διαχειρίζεται, για λογαριασμό του Δήμου, τα θεσμικά θεματικά της καθήκοντα. Από την αρχή που της ανατέθηκε ο σημαντικός  τομέας του Δήμου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ο οποίος διαχειρίζεται την καθημερινότητα των πολιτών και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας και των πόρων του Δήμου, όλοι μας στην Παράταξη την στηρίξαμε. Πλην όμως σύντομα αυτή καβάλησε το καλάμι. Ασκεί προσωπική και όχι δημοτική πολιτική. Πολλές φορές με αυθαίρετες συμπεριφορές και ρουσφετολογικές ενέργειές της, εν ονόματι και με τη σφραγίδα του Δήμου, επιδιώκει προσωπικές σχέσεις. Επιλαμβάνεται επί παντός επιστητού παρεμβαίνοντας συχνά - πυκνά σε χωρικές και θεματικές αρμοδιότητες άλλων συναδέλφων της, παρακάμπτοντας ακόμη και τον κ. Δήμαρχο. Με τις ενέργειές της αυτές μας εκθέτει όλους στην Παράταξή και κυρίως τον κ. Δήμαρχο. Οι δημότες βλέποντας τις πρακτικές αυτές άλλοτε αγανακτούν κι άλλοτε μειδιούν.
       Επειδή με  τις ίδιες ενέργειες ήθελε να παρεμβαίνει στις χωρικές μου αρμοδιότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Παρνασσού και Γραβιάς, υπήρξε σύγκρουση μεταξύ μας, γιατί δεν ήμουν διατεθειμένος να τις ανεχτώ. Και το χειρότερο ήταν ότι πίσω από την πλάτη μου προσπαθούσε να αποδομήσει το έργο μου, άλλοτε κατηγορώντας με στους πολίτες και άλλοτε μπλοκάροντας τις προσπάθειές μου, πιστεύοντας ότι θα βρει πολιτικό χώρο να αναπτύξει τις φιλοδοξίες της, γιατί ίσως θεωρεί την περιοχή των Καλλιέων στενή και άγονη. Κι όλα αυτά γίνονταν με την ανεξήγητη ανοχή του κ. Δημάρχου.
       Πολλές φορές προφορικά και εγγράφως είχα καταγγείλει γεγονότα στον κ. Δήμαρχο αλλά εκείνος μου απαντούσε ότι «η διαφορά σας είναι για το ποιος έχει το πάνω χέρι;».
        Με αυτές τις ενέργειες, ίσως αυτή η σχέση συνεργασίας Δημάρχου – Ανδρεοπούλου αποβεί μοιραία για την Παράταξή μας και τον κ. Δήμαρχο.
  1. ΩτΦ: Πως αισθανθήκατε με την αντικατάστασή σας και ποιος ήταν ο λόγος κατά την άποψή σας;
Ν.Μ.: Όπως γνωρίζετε η επιλογή των Αντιδημάρχων και η ανάθεση των καθηκόντων τους είναι προνόμιο του κ. Δημάρχου που του το δίνει ο Νόμος. Αυτός επιλέγει τα πρόσωπα αυτά κι αυτός τα αντικαθιστά για να δοκιμάσει και να εξυπηρετήσει κι άλλους Δημοτικούς Συμβούλους. Μέσα στα πλαίσια αυτά έγινε και η αντικατάστασή μου. Δεν με πείραξε ούτε στενοχωρήθηκα για την αντικατάστασή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου, την οποία υπηρετούσα αμισθί.
            Λυπήθηκα για τον τρόπο και τη μεθόδευση της αντικατάστασής μου. Θεωρούσα ότι ο κ. Δήμαρχος, ως στενό συνεργάτη του και τακτικό επισκέπτη του Γραφείου του, μέχρι και  την τελευταία μέρα, έπρεπε να με είχε ενημερώσει έγκαιρα, οπότε θα τον είχα διευκολύνει σε όλες τις επιλογές του. ΄Ετσι, επαληθεύτηκαν τα σενάρια, που στήνονταν πίσω από την πλάτη μου από μήνες με γνωστούς πρωταγωνιστές. Επειδή όμως η αντικατάστασή μου ήταν η μοναδική, έδωσε τροφή στον καθένα να σκεφτεί ό,τι θέλει. Για παράδειγμα, η εφημερίδα σας τσίμπησε και παρασύρθηκε δημοσιεύοντας ότι ο λόγος της αντικατάστασής μου ήταν «η μη ικανοποιητική εκπλήρωση των καθηκόντων μου», αναφορά σας, που διέψευσε βέβαια εγγράφως ο κ. Δήμαρχος. Τελικά, για τον τρόπο και τη συμπεριφορά του κ. Δημάρχου απέναντί μου προβληματίστηκα και τι να πω… απειρία, παρασύρθηκε ή οι εντολές του παρασκηνίου ήταν τόσο ισχυρές. Άξιζα τουλάχιστον μιας έγγραφης ευχαριστίας.
           Οι λόγοι λοιπόν της αντικατάστασής μου ήταν επειδή ο κ. Δήμαρχος ήθελε να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και φιλοδοξίες του κ. Γεωργίου και του κ. Πανάγου, ενεργώντας πολιτικάντικα. Εύχομαι ο έμμισθος πλέον Αντιδήμαρχος κ. Πανάγου να προσφέρει τα ανάλογα στον Δήμο.
            Θέλω να βεβαιώσω τους συμπολίτες μου και τους δημότες του Δήμου ότι και μετά την αντικατάστασή μου συνεχίζω να προσφέρω με το ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον στον Δήμο. Ως Δημοτικός Σύμβουλος είμαι ελεύθερος και με παρρησία γνώμης θα κρίνω, με γνώμονα το κοινό συμφέρον, κάθε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής. Θα επικροτώ κάθε θετικό και θα είμαι απέναντι σε κάθε λανθασμένη απόφαση ή έκνομη πράξη, μέχρι τέλους της θητείας μου.
  1. ΩτΦ: Κατά τη θητεία σας δείξατε μεγάλο ζήλο στις έγγραφες συνεννοήσεις, σε σημείο που διαμαρτύρονταν συχνά – πυκνά πρόεδροι κοινοτήτων και κάτοικοι. Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας;
Ν.Μ.: Έχω υπηρετήσει πάνω από 30 χρόνια τη Δημόσια Διοίκηση και πάνω από 8 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πριν αναλάβω καθήκοντα Αντιδημάρχου. Γι αυτό, έχω την πείρα και γνωρίζω πολύ καλά τον τρόπο συνεννόησης και επικοινωνίας με τους υπαλλήλους, τους Προέδρους, τους συναδέλφους  Δημοτικούς Συμβούλους και τους δημότες, για το πότε χρειάζεται ο προφορικός και πότε ο γραπτός λόγος. Άλλωστε, ο «Καλλικρατικός Νόμος» προβλέπει γραφειοκρατικό σύστημα σε όλες τις εκφάνσεις λειτουργίας των Δήμων.
          Θα υπενθυμίσω τη λαϊκή ρήση «τα γραπτά μένουν, τα λόγια πετούν» και θα προσθέσω «οι αιρετοί φεύγουν, τα γραπτά τους μένουν». Τα γραπτά αποτελούν το αρχείο του Δήμου, αναγκαίο για την ενημέρωση και τη συνέχεια λειτουργίας του. Δεν είναι δείγμα ευθυνοφοβίας, αντίθετα είναι δείγμα υπευθυνότητας γιατί φέρουν και την υπογραφή μας. Μην ξεχνάμε ότι η σημερινή ηλεκτρονική επικοινωνία είναι έγγραφη συνεννόηση.
           Είμαι ικανοποιημένος, γιατί η επιλογή μου αυτή έγινε αποδεκτή από τους περισσότερους. Ελάχιστοι που αντιδρούσαν, είναι αυτοί που είχαν μάθει τις εξυπηρετήσεις με πλάγιο τρόπο και το χτύπημα στην πλάτη.
  1. ΩτΦ: Για ποια επιτεύγματά σας αισθάνεστε υπερήφανος κατά τη θητεία σας ως αντιδήμαρχος;
Ν.Μ.: Τα πρώτα 2½ χρόνια της θητείας της Δημοτικής Αρχής που εκτέλεσα τα καθήκοντα του θεματικού Αντιδημάρχου της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης και του χωρικού Αντιδημάρχου των Δημοτικών Ενοτήτων Παρνασσού και Γραβιάς, υπηρέτησα αμισθί τον Δήμο με πίστη, αφοσίωση στο πρόγραμμα της Παράταξης,  αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, δικαιοσύνη και αγάπη για τον πολίτη.
           Συνεργάστηκα άψογα με όλους τους υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών και εργαστήκαμε από κοινού για την οργάνωση και βελτίωσή τους προς όφελος των δημοτών. Τρανό παράδειγμα είναι η αναδιοργάνωση και λειτουργία του Οικονομικού Τμήματος της Δ.Ε. Παρνασσού, το οποίο ανέσυρα από τον βούρκο και την τσαπατσουλιά, ώστε σήμερα οι κάτοικοι του Παρνασσού να νιώθουν ασφαλείς στις συναλλαγές τους.
             Συνεργάστηκα με τον καλύτερο τρόπο με όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων (11 τον αριθμό) και ήμουν πάντα στο πλάι τους. Συμμετείχα ανελλιπώς στις συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, για να έχω πλήρη ενημέρωση και να δίνουμε από κοινού άμεσα και πρακτικά λύσεις. Γι αυτό και σήμερα έχω και τους 11 Προέδρους φίλους μου.
              Καθημερινά βρισκόμουν δίπλα στους πολίτες και προσπαθούσα να δώσω λύση σε κάθε πρόβλημά τους με δικαιοσύνη.
               Νιώθω ικανοποιημένος με όσα μπόρεσα να προσφέρω, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, τις συγκυρίες των καιρών, τις δυνατότητες του έμψυχου υλικού και των υλικών μέσων που μου παρασχέθηκαν. Τα όποια επιτεύγματά μου τα έχω αναφέρει αναλυτικά στον απολογισμό μου. Ενδεικτικά θα σημειώσω:
                 Στη θεματική μου αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης:  κατέβαλα προσπάθεια η Υπηρεσία αυτή να πάψει να είναι εχθρική στον πολίτη και να γίνει φιλική. Έτσι, το επίπεδο συναλλαγών βελτιώθηκε σημαντικά, οι πολίτες ένιωσαν ανακούφιση και πίστεψαν ότι τα αιτήματά τους θα τυγχάνουν της δέουσας προσοχής. Σε συνεργασία με τους υπαλλήλους καταφέραμε να προωθήσουμε με ταχείς ρυθμούς χρονίζοντα θέματα, Πολεοδομικές Μελέτες, ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, Επεκτάσεις και Εφαρμογές Σχεδίων Πόλεως. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία και πολλά άλλα σημαντικά θέματα, όπως π.χ. «Υπόθεση Τουμπανάρια» κλπ.
               Στη χωρική μου αρμοδιότητα των Δ.Ε. Παρνασσού και Γραβιάς:  ασχολήθηκα με όλα τα θέματα, μικρά, μεσαία και μεγάλα. Γι αυτό κάθε έργο που γίνεται σήμερα φέρει τη σφραγίδα μου και οι ενέργειές μου σήμερα αποδίδουν καρπούς. Ενδεικτικά αναφέρω την ενασχόλησή μου με τα παρακάτω θέματα:
α) Δ.Ε. Παρνασσού: Στήριξη και αποπεράτωση των έργων ανάπλασης και στις τρεις Κοινότητες,  Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Εθνικός Δρυμός Παρνασσού, Αντικειμενικές Αξίες, αξιοποίηση Δημοτικών Κτηρίων, κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων για ένταξη της περιοχής στα Προγράμματα ΟΑΣΕ και των Περιφερειακών Ταμείων, επαναφορά από την Αμφίκλεια της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» με έδρα την Πολύδροσο, καθορισμός ορίων με όμορους Δήμους, στήριξη Σχολικών Μονάδων, αποπεράτωση κλειστού Γυμναστηρίου Πολυδρόσου, λειτουργία Κρατικού Παραρτήματος ΙΕΚ, αξιοποίηση δωρεάς Λασκαρίδη και κατασκευή Νηπιαγωγείου στην Επτάλοφο, οριοθέτηση ανάδειξη και καταγραφή Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων, ανάδειξη και συμμετοχή στα «Μονοπάτια Πολιτισμού του Δήμου», στήριξη Αγροτικού Ιατρείου, οριοθέτηση και μίσθωση κοινοτικών χώρων και βοσκοτόπων και πολλά άλλα μικροέργα ύδρευσης φωτισμού και οδοποιίας.
β)  Δ.Ε. Γραβιάς: έργα συντήρησης στο Χάνι της Γραβιάς, ανάδειξη και αξιοποίησή του. Στήριξη Σχολικών Μονάδων Γυμνασίου και Λυκείου, στήριξη Αστυνομικού Τμήματος, ανάπτυξη σχέσεων Κοινοτήτων με την εκάστοτε εταιρεία εκμετάλλευσης του Βωξίτη, κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων για ένταξη της περιοχής στα Προγράμματα ΟΑΣΕ και των Περιφερειακών Ταμείων, επίλυση θεμάτων ύδρευσης και αδειοδότησης των πηγών περιοχών των Κοινοτήτων Καλοσκοπής-Οινοχωρίου-Καστελλίων, αξιοποίηση δωρεάς Γ.& Δ. Χαλατσά και ίδρυση Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα Καστέλλια και πολλά άλλα μικροέργα ύδρευσης, φωτισμού και οδοποιίας.
              Για όλα αυτά νιώθω ικανοποιημένος, γιατί όποιον και να ρωτήσετε Πρόεδρο η δημότη, όλοι θα έχουν να πουν ένα καλό λόγο για το πρόσωπό μου. Αυτό για μένα αποτελεί ηθική αμοιβή και παράσημο. Δεν νιώθω υπερήφανος, γιατί δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω μέσα στη θητεία μου τα οράματά μου για την περιοχή μου και το χωριό μου που είναι παραμελημένο σε σχέση με άλλα μέρη του Δήμου.
  1. ΩτΦ: Ποια είναι τα μεγάλα λάθη που πιστεύετε ότι έγιναν από την αρχή της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής και αν συζητούσατε με το Δήμαρχο και τους συναδέλφους, τους ενδοιασμούς σας;
Ν.Μ.: Κατ΄αρχήν θα πρέπει να πιστώσουμε κάτι θετικό στη Δημοτική Αρχή και αυτό είναι η καλυτέρευση των οικονομικών του Δήμου. Μετά το συμμάζεμα των πρώτων ετών, τη συνετή πολιτική, τη βελτίωση των εισπρακτικών μηχανισμών και τη βοήθεια του Υπουργείου με την εξόφληση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες, ο Δήμος απέφυγε τη χρεοκοπία και την επιτήρηση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου. Έτσι, σήμερα στέκεται στα πόδια του και μπορεί ευχερώς να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Προς Θεού όμως, όπως ανέφερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο,  να μη γίνουν τα ίδια λάθη, όπως τελευταία παρατηρείται με την ασύστολη σπατάλη στις λεγόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη στιγμή που πολλές Κοινότητες αναμένουν την εκτέλεση κάποιων μικροέργων για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
           Εδώ και πολύ καιρό και ιδιαίτερα τα τελευταία διαστήματα ο τρόπος λειτουργίας και διοίκησης του Δήμου με λανθασμένες ενέργειες και αλλοπρόσαλλες τακτικές κάποιων έχουν απομακρύνει τη Δημοτική Αρχή από τις προγραμματικές της διακηρύξεις, με αποτέλεσμα να φυλλοροεί. Ενδεικτικά θα αναφέρω παρακάτω κάποια σοβαρά λάθη που γίνονται:
            Η Δημοτική Παράταξη έχει χάσει τη συνοχή της, γιατί ποτέ δε συγκλήθηκε, όπως προβλεπόταν, ώστε τα μέλη της  να ενημερώνονται, να συζητούν και να αποφασίζουν από κοινού την ενιαία γραμμή που θα ακολουθήσουν, κυρίως, για τα σοβαρά θέματα.  Με αποτέλεσμα, οι Σύμβουλοι να είναι ανενημέρωτοι, να αδιαφορούν, να μην προβάλλουν στον κόσμο και να μη στηρίζουν πάντοτε τις ενέργειες και αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής. Γι αυτό πολλές φορές η εικόνα της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αλγεινή. Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος πολλές φορές προγραμματίζει και αποφασίζει μόνος του για τα μεγάλα θέματα (π.χ. ΕΥΔΑΠ, Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις, ΡΟΜΑ κλπ.), με κατάληξη τις αστοχίες, τις παλινδρομήσεις και την αντιπαλότητα με τους δημότες.
           Η παράταξή μας εδώ και χρόνια έχει κόψει την επικοινωνία της με τους δημότες. Ποτέ κλιμάκια με αρμόδιους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες και την παρουσία του κ. Δημάρχου, όπως είχαμε υποσχεθεί να γίνεται τακτικά, δεν έχουν επισκεφθεί τους κατοίκους των Κοινοτήτων για να τους ενημερώσουν και να συζητήσουν μαζί  τα προβλήματά τους. Καθημερινά ακούμε το στερεότυπο «που είσαστε εσείς;». Τρανό παράδειγμα είναι όταν στον περσινό απολογισμό του Δήμου ο κόσμος μας «γύρισε την πλάτη».
           Λάθος μεγάλο είναι η απομάκρυνση σημαντικών στελεχών από την Παράταξη με τον κίνδυνο  η πλειοψηφία να γίνει μειοψηφία και να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου.
          Μετά από εκτενείς συζητήσεις  με πολλούς συναδέλφους μου, έχω θέσει τα θέματα αυτά επανειλημμένα στον κ. Δήμαρχο και στα Όργανα της Δημοτικής Αρχής. Πλην όμως, για δικούς του λόγους ο καθένας, «εκκωφαντικά σιωπά» δημόσια.
  1. ΩτΦ: Στο Δημοτικό Συμβούλιο έχετε προβεί σε σοβαρές περιβαλλοντικές καταγγελίες για την περιοχή σας. Δώστε μας μια εικόνα εν συντομία.
Ν.Μ.: Παρά τις επίμονες και επανειλημμένες προφορικές και γραπτές καταγγελίες μου για την επίλυση περιβαλλοντικών θεμάτων, δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος, έχουμε αντιμετωπίσει την αδιαφορία των υπευθύνων κι έχουμε ακούσει σειρά από ψευδολογίες και φανφαρονισμούς. Δεν θα μιλήσω για την κατάσταση με τα σκουπίδια στα ρέματα και τα ποτάμια  μέσα στα όρια των οικισμών ούτε για τους καθαρισμούς αστικών και περιαστικών χώρων, στους οποίους καμία επέμβαση δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια. Κατά τα άλλα οι συνεχείς αναθέσεις για τέτοιου είδους εργασίες, καλά κρατούν και διερωτώμαι ποιους εργολάβους εξυπηρετούν και ποιες εργασίες γίνονται.
          Πρόσφατα αναγκάστηκα να φέρω  ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου τα παρακάτω περιβαλλοντικά θέματα:
α)  Αποχετευτικό δίκτυο Πολυδρόσου: Το δίκτυο της Πολυδρόσου καλύπτει μόνο τον μισό οικισμό (το ΒΑ τμήμα). Από το δίκτυο αυτό τα ακατέργαστα αποχετευτικά λύματα, μέσω αγωγού, κατευθύνονται και εκχέονται στις παρυφές του οικισμού και καθιζάνουν στο χείμαρρο «Ξηριά», ο οποίος καταλήγει στον Βοιωτικό Κηφισό ποταμό, λίγο πιο κάτω από τις πηγές Αγίας Ελεούσας. Υπάρχει κίνδυνος, όπως είχε γίνει προ 4ετίας, όταν ο χείμαρρος πλημμυρίσει, τα λύματα να γεμίσουν την γύρω περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει απάντηση για τα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος για να αποφευχθεί η ρύπανση του ποταμού και των πέριξ περιοχών.
β)  Η χωματερή στα «Σφαγεία» Πολυδρόσου: ο δημοτικός χώρος «Σφαγεία», όπου είναι οι αποθήκες του Δήμου, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα σε σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες, έχει μετατραπεί, τα 3 τελευταία χρόνια, σε χωματερή απόρριψης οικιακών και λοιπών απορριμμάτων και έχει καταστεί εστία μόλυνσης. Πολλές φορές στον χώρο αυτό  έχουν ξεσπάσει φωτιές που έχουν απειλήσει τη γειτονική κατοικημένη περιοχή και έχει επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πλήρης αδιαφορία μέχρι σήμερα για το κλείσιμο της χωματερής.
γ)  Λειτουργία ΒΙΟ.ΚΑ Επταλόφου: αποτελεί παράδειγμα πώς ένα σημαντικό έργο υποδομής μετατρέπεται σε καθημερινή πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος. Πρόκειται για τη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού της Επταλόφου. Ένα έργο που έγινε για να επεξεργάζεται τα αποχετευτικά λύματα της τουριστικής αυτής Κοινότητας. Δυστυχώς όμως τα τελευταία 4 χρόνια, παρά τις συχνές καταγγελίες μου, η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και ο βερμπαλισμός των υπευθύνων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου έχουν καταστήσει σχεδόν ανενεργή τη Μονάδα, της οποίας ένα τμήμα άλλοτε υπολειτουργεί και άλλοτε δεν λειτουργεί.  Γιατί δεν έγιναν οι εργασίες που είχαν προγραμματιστεί και δεν συντάχθηκε ποτέ μελέτη βελτίωσης των εγκαταστάσεων. Αποτέλεσμα, τα ακατέργαστα λύματα να διαχέονται και να καθιζάνουν στη ρεματιά που καταλήγει στις παρυφές της Λιλαίας, όπου βρίσκονται οι γεωτρήσεις ύδρευσής της και γειτνιάζει με τις πηγές Αγίας Ελεούσας που υδρεύουν την Κοινότητα Πολυδρόσου. Η καθημερινή ρύπανση και μόλυνση της περιοχής είναι σοβαρή και ανεξέλεγκτη.
           Καιρός είναι να αναλογιστούν οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της ΔΕΥΑ του Δήμου, στην αρμοδιότητα της οποίας περιήλθε η Μονάδα, τις ευθύνες τους για τις απρόβλεπτες συνέπειες από τη ρύπανση.
  1. ΩτΦ: Είστε φανατικός υποστηρικτής της μεταφοράς των δημοτικών υπηρεσιών στο Γυμνάσιο. Το έργο της μετατροπής του κτιρίου ολοκληρώθηκε και όλα φανερώνουν μετακόμιση σύντομα. Δεν σας προβληματίζουν καθόλου οι αντιδράσεις των συμπολιτών σας;
Ν.Μ.:  Για 4 χρόνια, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Πολυδρόσου και 4 χρόνια, ως Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών, αγωνίστηκα για να έρθει σε πέρας το έργο αυτό. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής μας Παράταξης και του κ. Δημάρχου. Γι αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από καθολική σχεδόν απαίτηση των κατοίκων της Πολυδρόσου και της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, ενέκρινε και αποφάσισε την παρακάτω αξιοποίηση των κτιρίων:
  • ΚΤΗΡΙΟ πρώην ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Το κτήριο αυτό θα εκκενωθεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες θα μεταφερθούν στο  Γυμνάσιο και θα μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο (σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο χώρο) και θα στεγάσει στο ισόγειο τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στον α΄ όροφο το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο. Έτσι θα βρουν τον χώρο τους και θα περισωθούν αξιόλογα και πολυπληθή στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πολυδρόσου, τα οποία σήμερα είναι διασπαρμένα εδώ κι εκεί και λεηλατούνται καθημερινά από πολλούς καλοθελητές.
  • ΚΤΗΡΙΟ πρώην ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Το κτήριο αυτό θα μετατραπεί σε Δημοτικό Κατάστημα που θα στεγάσει τις Υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού:
- στον α΄ όροφο θα στεγαστούν οι Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Δήμου, το Γραφείο του Προέδρου και του Τοπικού Συμβουλίου και η Αντιδημαρχία της Δ.Ε. Παρνασσού.
- στο ισόγειο θα στεγαστούν το ΚΕΠ (σε ιδιαίτερα διαμορφωμένο ανεξάρτητο χώρο), αίθουσα συνεδριάσεων, η έδρα των Κοιν. Υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι», αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 100 θέσεων.
-  ο προαύλιος χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μετά από αμφιθεατρική  αξιοποίησή του, για κάθε μορφή εκδηλώσεις.
          Δεν νομίζω να υπάρχει καλοπροαίρετος Σουβαλιώτης που δεν επιθυμεί να αποκτήσει το χωριό του τις παραπάνω υποδομές που τόσα χρόνια περιμένει.
          Δεν με προβληματίζουν καθόλου οι αντιδράσεις κάποιων ελάχιστων συμπατριωτών μου, που μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού, γιατί δεν έχουν κάτι άλλο σοβαρό να προτείνουν και η αντίδρασή τους έχει άλλα κίνητρα.
  1. ΩτΦ: Πολιτικά προέρχεστε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύετε ότι πρέπει να εκπροσωπηθεί με αυτόνομο ή συνεργατικό σχήμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές; Και αν «ναι», με ποιο χώρο θα προτιμούσατε να συνεργαστεί;
Ν.Μ.: Όπως σας έχω εξηγήσει και στο παρελθόν, τα τελευταία 12 χρόνια που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πορεύτηκα αδέσμευτα και ανεξάρτητα από Πολιτικά Κόμματα και έτσι θα πορευτώ και στο μέλλον. Πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει θέση η πολιτική των κομμάτων στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκεί έχουν τον λόγο μόνο οι δημότες.
  1. ΩτΦ: Από την πλευρά σας αισθάνεστε ότι υπάρχουν περιθώρια να συνεργαστείτε εκ νέου με τον νυν Δήμαρχο; Αν «όχι», με ποια από τις σημερινές παρατάξεις θεωρείτε ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης;
Ν.Μ.: Ο κ. Παναγιωτόπουλος μόνος του αποφάσισε να απομακρυνθεί και από μένα και από την ομάδα των φίλων που ασχολήθηκαν με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Δημοτικής μας Παράταξης στην Πολύδροσο. Έχει επιλέξει να συνεργασθεί με άλλους. Άρα οι δρόμοι μας δεν συναντούνται.
           Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω την ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα επιλέξω την καλύτερη συνεργασία για το συμφέρον των συμπατριωτών μου.
  1. ΩτΦ: Με βάση την εμπειρία σας, αλλά και τη συνεργασία σας μαζί τους, θέλω να κρίνετε το έργο των εξής φορέων:
Α) Βουλευτής
Β) Περιφέρεια
Γ) Δήμος

Ν.Μ.: Ο Βουλευτής από την εκλογή του μέχρι σήμερα είναι απών από την περιοχή μας και από την Πολύδροσο. Όταν του ζητήσαμε τη συμπαράστασή του, σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε (πχ. Μείωση Αντικειμενικών Αξιών, διατήρηση Αστυνομικού Τμήματος) και πάλι ήταν απών. Παρόλο που η περιοχή μας, για πρώτη φορά, υπερψήφισε αυτόν και το κόμμα του, αυτός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κόσμου. Πολιτικά δεν μπορώ να τον κρίνω, θα τον κρίνει σύντομα ο λαός.
              Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ιδιαίτερα η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας δεν έχει να επιδείξει καμιά ιδιαίτερη πρόνοια για την Δημοτική Ενότητα Παρνασσού. Άλλωστε οποιαδήποτε ενέργειά της θα πρέπει να εκπορεύεται από αίτημα και εισήγηση του Δήμου Δελφών, που δεν έχουν γίνει.
              Προσωπικά έχω ζητήσει την οδοσήμανση και τον φωτισμό στην επικίνδυνη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Πολυδρόσου – Σ.Σ. Λιλαίας – Αμφίκλειας με την παλαιά Εθνική Οδό Λιβαδειάς – Λαμίας (τμήμα Αμφίκλεια – Μπράλος), στη θέση «Γεφύρι – Μύλος Νερούτσου», στα κοινά διοικητικά όρια των Π.Ε. Φωκίδας και Φθιώτιδας, για την αποφυγή τροχαίων σοβαρών ατυχημάτων. Αναμένουμε τη θετική αντιμετώπιση του θέματος, σύμφωνα με την υπόσχεσή τους.
              ΄Οσον αφορά το έργο του Δήμου στην Ενότητα Παρνασσού, θα το κρίνω ανεπαρκές, αν όχι μηδαμινό. Για πολλά χρόνια η περιοχή μας υπήρξε «ο φτωχός συγγενής». Ποτέ ο Δήμος δεν αντιλήφθηκε τι ζητάει η περιοχή για την ανάπτυξή της ούτε ήρθε αρωγός στα αιτήματά της. Η περιοχή στηρίζεται στον τουρισμό και γι αυτό θα παραθέσω την τελευταία μου σχετική εισήγηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου:
Ως γνωστόν ο Δήμος Δελφών διαθέτει Τουρισμό θαλάσσιο, χειμερινό - ορεινό και αρχαιολογικό. Το κέντρο του Χειμερινού - Ορεινού Τουρισμού είναι στη Δ.Ε. Παρνασσού, γιατί εκεί βρίσκεται το "Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού - Κελλάρια", το μεγαλύτερο κέντρο της χώρας και ένας από τους πιο αρχαίους Εθνικούς Δρυμούς, ο "Εθνικός Δρυμός Παρνασσού", ο οποίος πρόσφατα περιλαμβάνει τη Γκιώνα και τα Βαρδούσια.  Η Δημοτική μας Ενότητα αν και διαθέτει τις αξιόλογες αυτές μορφές Τουρισμού, δεν έχει τύχει εκ μέρους των Υπηρεσιών Τουρισμού του Δήμου ανάλογης αντιμετώπισης, όπως άλλες περιοχές. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την προβολή, τη διαφήμιση και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και δεν έχει δαπανηθεί ούτε 1 ευρώ, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες προτάσεις μας από το 2015 μέχρι και σήμερα και παρά τις υποδείξεις του Ειδικού Συμβούλου του Δήμου κ. Μαρτάκη.
Τα ελάχιστα που έχουμε ζητήσει είναι:
  1. Οριοθέτηση της περιοχής «Κελλάρια» του Χ.Κ.Π. και έκδοση επίσημων χαρτών, μετά την κατακύρωσή της στην Πολύδροσο και τον Δήμο Δελφών, ύστερα από δικαστικούς αγώνες 100 ετών
  2. Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή μας και το Χ.Κ. Παρνασσού από τις εισόδους Γραβιάς - Αμφίκλειας - Αράχωβας.
  3. Εκτύπωση ενημερωτικών - διαφημιστικών φυλλαδίων και χαρτών για τη συγκεκριμένη περιοχή.  
  4. Εγκατάσταση περιπτέρου (κιόσκι) ως πύλη ενημέρωσης και διαφήμισης του Δήμου Δελφών στην είσοδο του Κέντρου "Κελλάρια 1750".
  5. Διοργάνωση ημερίδων στην Πολύδροσο, την Επτάλοφο και τη Λιλαία για την προβολή - ανάδειξη πολιτιστικών, λαογραφικών, ιστορικών και τουριστικών αναφορών της περιοχής.

---------------------------

37 σχόλια:

  1. Μεγάλε πως δεν τα πήραμε είδηση όλα αυτά που δημιουργησες.Παρίσι θα γινόμαστε αν σε άκουγαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή θα είναι υποψήφιος πάλι. Γίνεται να τον ψηφίσω αύριο κιόλας να είμαι σίγουρος οτι θα βγεί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΈ ΠΊΚΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΙΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΆΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΉΡΙΞΑΝ. ΤΟΥΣ ΈΔΩΣΕ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΊΟ. ΟΙ ΑΧΆΡΙΣΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή στα 2,5 χρόνια που ήταν Αντιδήμαρχος ( Αντιτίποτας), ο Δήμαρχος ήταν καλός ( αγκαλιές και γλύκες), όταν τον άλλαξε κακός ο Δήμαρχος. Βρε ουστ, θα μείνεις στην ιστορία σαν ο τίποτας. Α ξέχασα έβαλε σε σειρά την ύδρευση χαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τις αντικειμενικές την Πατερόλακα ,έβαλε τάξη να μην παίζουν τα παιδιά στην εκκλησία καταγγελίες για τις παρεμβάσεις στην ΑΛΕΓΟΥΣΑ
    Και άλλες επιτυχίες Α ναι κυνήγησε και το άνθρωπο που πούλαγε τυριά στην πλατεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έκανε και εξωτερική πολιτική ,συνάντησε και τον Ψινάκη με όλους μαζί, τότε αγαπιόντουσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ»

    Δεν μπόραγε , δεν ήθελε να φκιάσει κάτι τι
    Για το χωριό σκασίλα του , δεν έδινε δραχμή
    Γυάλιζε την καρέκλα του , καθόνταν απαθής .
    Σαν πετεινάρι πέρναγε μπροστά στους «γηγενείς» .

    Ώσπου μια μέρα λαμπερή μιαν έμορφη πρωία
    Απ τον θρονί τον διώξανε κι απ την ακινησία
    -Το έλιωσες το δύσμοιρο και φύγε παρευθύς
    Άμε πια στο κρεβάτι σου να πα να κοιμηθείς !

    Βαρύ το χτύπημα σκληρό ,κι ασήκωτη η θλίψη
    Καθώς δεν τα κατάφερε τίποτα για ν αφήσει
    Κι ως ήρθε ο άλλος ζωηρός με κέφι και λεφτά
    Ένα νταμπλά τον έφαγε . Έπαθε ντουβρουτζά.

    -Τώρα θα δείτε αχάριστοι κι άθλιοι ιθαγενείς
    Δεν θα σταθείτε πουθενά , σ ολόκληρη την γης
    Δεν θ ανεχτώ παράνομα γλέντια και φωτισμούς
    Θα μάθετε να σέβεστε τους νόμους και θεσμούς

    Σαν τον Αρχάγγελο ορμά με φωτισμό στην γκλάβα
    Καβάλα στο καλάμι του να του φωνάζει «τράβα»
    Την πένα έχει στο δεξί , στ αριστερό ρομφαία
    Να πα να πει στους Άρχοντες τα άσχημα τα νέα .

    Το είναι του εγιόμισε χαρά και ευτυχία
    Καθώς μ αυτά κατάφερε να γίνει ισορροπία
    Να μπει ο νόμος στο χωριό , να ΄ρθουν στα ίσα όλοι
    Να πάψουν να παρανομούν οι άτιμοι χαχόλοι!

    ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ ΔΑΠΟΝΤΕΣ
    (1713-1784)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΠΑΝΑΚΟ .....23 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9:29 π.μ.

    Καλημεραααα ολη μερα σε ολους περα για πεεεεερα .
    Δεν κοιμηθηκα ολη νυχτα .. Και ειχα σημερα κιολας να παω να αρμεξω...Αλλα... Ανατσουτσουριασα ψες το βραδυ που διαβασα τις βαρυσημαντες δηλωσεις. Και ειμαι ευτυχισμενος ! Μα πολυ ευτυχισμενος ! Βγηκα στη δημοσια μεσα στη μαυρη νυχτα και φωναζα , ...εγω εκλεισα σαν Σουβαλιωτης...ακουτεεεεε.
    Ο πρωην συνεχιζει ακαθεκτος αλλαζοντας στρουγκα . Τωρα χαχολοι Σουβαλιωτες που τον ειχατε και τον εχετε και εδω αδραξει με τα σχολια σας ετοιμαστειτε να τον ξαναψηφισετε, αφου με την ψηφο σας δεν το εχετε σε τιποτα να πηγαινετε ποτε από εδω και απο εκει. Μανουλες ειστε στους ελιγμους..
    Καλημερα και μπραβο και σε εσας κε Παγαποντε , συγνωμη Δαποντε ηθελα να πω , που βαζετε με το εξυπνο ποιημα σας τα πραγματα στη θεση τους.
    Καλα...εχω συγκλονισθει και με το διαχειριστη . Ανατριχιαζω...που κάθε μερα σχεδον ανεβαζει τον "αρχοντα" παρα τα εξαμαξης που του εχει σουρει κατα καιρους εκεινος , χωρις ουτε μια συγνωμη ...ουτε μια συγνωμη ? Και ξερεις κε διαχειριστη "Τα γραπτα μενουν" που λενε και ξαναλενε καποιοι ...γραφειοκρατες και σφραγιδοφυλακες...
    Τι εγινε ρε παιδια εδω ...τα πανω κατω ηρθανε σε τουτο το χωριο . Ντουβρουτζα θα παθουμε στο τελος που λεει και ο κος Παγαποντε, συγνωμη και παλι ..Δαποντε.


    "Ο ΤΣΟΠΑΝΑΚΟΣ"

    Σας ευχεται Καλη Κυριακη..

    Τσοπανα… μωρε παιδια τσοπανακος ημουνα,
    αιντε τσοπανακος ημουνα προβατακια φυλαγα.

    Κι αν δε φυλαγα πολλα καμια πεντακοσαρια,
    κι αν δε φυλαγα πολλα καμια πεντακοσαρια.

    Αιντε ζουμπες ζουμπες ζουμπες ζουμπες
    στα τσαρουχια μ ειχα φουντες,
    αιντε κι ολο γυρναγα στις στρουγκες
    να βρω νιες και βλαχοπουλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ενημερώσω κάποιους ανώνυμους ότι ο Διαχειριστής ούτε άλλαξε ούτε και θα αλλάξει. Οφείλει όμως να αναρτά επώνυμες δημοσιεύσεις.Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Σχετικά με όσα αναφέρει ο κ. Μολιώτης να ενημερώσω ότι τα καλύτερα .....έρχοντε.
      Χρήστος Μουτσιανάς ( Όποιος έχει @@@@@@@@@ γράφει επώνυμα)

      Διαγραφή
  9. Έβαλε και την ταφόπλακα στο γυμνάσιο. Και έφτιαξε και το ‘ΜΕΓΑΡΟ’.και εδώ κολαει και το τραγούδι της Ρίτας Σακελάριου..Εγω δεν πάω Μέγαρο θα μείνω με τον παιδαρο..χαχα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απ της Άμφισσας τα μέρη
    μου θύμισαν Πρετεντέρη ,
    η συνέντευξη φτιαχτή
    είχαν κάποτε σφαχτεί
    μα τα βρήκαν το πρωί.

    Ένας ψάχνει για αναγνώστες
    ο άλλος για δικαιολογίες
    για την άσχημη θητεία
    τη δική του ανυπαρξία.

    Θέλει ψήφους πάλι να βρει
    για άλλη μια τετραετία
    μα καλά ντροπή δεν έχουν
    πως τον κόσμο υποτιμούν .

    Δε τον βλέπουμε τον τόπο
    τον αφήσανε στη τύχη
    έρημο να μαραζώνει ,
    και αυτός να καμαρώνει .

    Απ΄την άλλη όμως μεριά
    μήπως και τον αδικούμε
    θέλει ο άνθρωπος να κάνει
    προσπαθεί μα δεν μπορεί.

    Μήπως φταίνε οι ψηφοφόροι
    που δεν στρώνουν το χαλί
    με καμάρι να διαβαίνει
    να ζητάει υπογραφή,
    στις αιτήσεις που όλο φτιάνει
    χωρίς να χει προκοπή.

    Ισίδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νασαι καλά τσοπανάκο (?) , νασαι καλά . Μας έφκιαξες την ημέρα . Βάλε όμως και κανένα τόνο πατριώτη . Μας στράβωσες . Ωραίος κι ο διαχειριστής. Περιμένουμε τα καλύτερα με αγωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΙΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ
    Λυσσιάξανε οι ποητές
    Τσι οι άλλοι πεζογράφοι
    Με την συνέντευκτση αυτή
    Κακό που έχουν πάθει.

    Δεν του χρωστούνε μια καλή
    Κουβέντα για να πούνε
    Σαν όρνια του εχύμηκτσαν
    Τσε τον κατηγορούνε

    Μα έσει βόλτες ο τσαιρός
    Θα ρθουν τα πάνω κάτω
    Τσε θα τον δείτε Δήμαρχο
    Στητό τσε κοτσονάτο.

    Διάλε τα απολιμάρους

    Ενας Σύντεκνος
    Φίλος του Λεβέντη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. den katalavaino afou den ekane tipota ti sas enoxli,afiste ton stis fantasiosis tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ascholoumaste kai enochloumaste m afta pou leei o proin, giati den kathetai st avga tou, kai den sopainei!
    Xeroume oloi sto chorio ti exei kanei kai ti den exei kanei!
    Pragmata pou eprepe na kanei, themata pou eprepe na ta trechei, kai ochi na kathetai souza mprosta stin Dimarchara (?) me to fovo mi ton xopetaxei!!!
    Ma tora pou tou tin ekane o Symvolaiografos, archise ta diafora!!
    Mi nomizei oti milaei se koroϊda.
    M afta pou leei thelei na dikaiologisei tis politikes tou akrovasies kai theoritikes tou palinodies!!!
    Afta kai mi cheirotera kale mou Greenglissografe .
    BRENDAN BEAHN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ
    ΡΩΤΑΕΙ Ο ΣΑΛΤΑΠΙΔΑΣ
    ΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΙ
    ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ?

    ΜΕ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
    ΕΨΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
    ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ
    ΤΗ ΖΒΑΛΑ ΜΑΣ ΡΙΜΑΔΙ.

    ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ
    ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
    ΚΙ ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ
    ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΡΑΝΩ ?

    ΧΡΟΝΙΑ ΟΚΤΩ ΔΕΝ ΦΤΑΣΑΝΕ
    ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΓΑ
    ΚΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΛΕΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
    ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΣΟΥ
    ΩΡΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΦΕΥΓΑ.

    Θ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΕΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
    ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑΡΘΟΥΝ
    ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟ
    ΤΑΧΑ ΠΩΣ ΟΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ
    ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ.

    ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ
    ΘΑ ΠΕΙ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ
    ΠΟΥ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
    ΚΑΙ Μ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
    ΘΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
    ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ.

    ΣΟΥΡΤΑΦΕΡΤΑΣ (ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΞΑΚΟΥΣΤΟΥ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΡΕΑΤΗ ΗΓΕΤΗ ΚΙΜΟΥΝΙ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα που έσμιξε η Κορέα
    βόρεια νότια παν μαζί ,
    Και οι άρχοντες θα ψάχνουν
    πρόεδρο να τους διοικεί
    μήπως πρέπει να προτείνεις
    Τον δικό μας παμψηφεί?
    πες στον άρχοντα Κιμούν
    σοβαρά να το σκεφτεί.
    Bolivar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραία περάσαμε το Σ/Κ.Τι Σεφερλής και επιθεώρηση,εδώ είναι το καλό. Γιατί δεν γράφουν και οι άλλοι της παράταξης τι έκαναν να βγάλουμε και τον χειμώνα με γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχει αυξηθει σε ανησυχητικο βαθμο η χρηση ψυχοφαρμακων με οτι αυτο συνεπαγεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραία το έστησε ο επιτυχημένος. ..
    Έγινε τζίρος και βαβούρα γύρω από το πρόσωπό του,προβλήθηκε από το πουθενά και ανέξοδα κάνει προεκλογικό αγώνα. Αγνοήστε τον μπας και βρεθεί κάποιος αξιόλογος και κάτι γίνει στον έρημο μας τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΝΑΤΟΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ .. ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ ΣΤΙΣ 11.53.
    ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΝΑΚΟΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΥ -ΚΑΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ... ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ? ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΚΟΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ..ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ Σ/Κ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο 2.10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Bolivar επαναστάτη
    απ' του Μεξικού τη γή
    τα κανόνισε ο Τσίπρας
    με την αναλογική.
    Το τηλέφωνο δεν τό 'χω
    του ξακουστού πούν στην Κορέα
    μα θα πώ του ξαδερφού του
    που 'χεις πρόταση ωραία.
    Βλέπω Νίκους, Παναγιώτη
    με Θανάση και Μαριώ
    αγκαζέ και πλάι - πλάι
    να 'ρχονται εις το χωριό.
    Και ο Πρόεδρος Αργύρης
    να χτυπάει παλαμάκια
    που θα κυβερνήσει πάλι
    άλλα τέσσερα χρονάκια.

    Κι αμά δείς και το Ζορό
    πέστου ας πάρει τη φοράδα
    να φύγει απ' το Μεξικό
    και να 'ρθεί εις την Ελλάδα
    το μαστίγιο να κρατάει
    όταν θ' ανεβεί χωριό....

    ΦΛΕΣΟΥΡΑΣ ...μπατζανάκης του ποιητή Σουρταφέρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ * ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΕΣΤΡΟΣ24 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9:45 μ.μ.

    ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ ΛΕΧΑΡΙΑ ΜΟΥ
    ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΑΜΑΡΙΑ
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΥΒΑΛΑΣ ΠΟΙΗΤΕΣ
    ΕΙΣΤ' ΟΛΟΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ.

    ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΣ
    ΤΡΑΝΟΙ ΜΟΥ ΠΟΙΗΤΑΔΕΣ
    ΟΙ ΡΙΜΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ
    ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
    ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ.

    ΔΑΠΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
    ΦΛΕΣΟΥΡΑΣ ΣΟΥΡΤΑΦΕΡΤΑΣ
    Ο ΣΥΝΤΕΚΝΟΣ ΚΙ Ο ΜΠΟΛΙΒΑΡ
    ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΙΗΤΑΔΕΣ
    ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝΕ
    ΣΤΙΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΚΟΥΣ
    ΑΡΧΟΝΤΟΜΑΧΑΛΑΔΕΣ.

    ΟΛΑ ΕΓΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑ
    ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΧΑΚΙΑ
    ΚΑΙ ΕΞΟΧΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ
    ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ.

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ
    ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ
    ΝΑ ΡΘΕΙΤΕ ΝΑ Τ ΑΚΟΥΣΕΤΕ
    ΠΟΥ ΘΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΩ

    ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
    ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ
    ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

    ΚΛΑΡΙΝΟ ΘΑ 'ΧΩ ΤΡΟΜΕΡΟ
    ΤΟ ΝΙΚΟ ... ΕΠΙΣΤΟΛΙΔΗ
    ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΣΑΜΙΚΟ
    ΤΟ ΘΑΝΟ ....ΑΜΦΙΣΣΙΔΗ

    Ο ΜΟΥΤΣΙΑΝΑΣ ΣΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ
    ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ
    ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ
    ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ
    ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΘΑ ΔΙΝΕΙ.

    * Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΒΑΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΜΥΓΔΑΛΩΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΟΠΡΑΝΟ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ... ΩΡΩΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ? Ο ΝΑΚΟΣ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΑΛΙ ΦΟΥΡΙΟΖΟΣ ΚΑΙ ΟΡΜΗΤΙΚΟΣ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΛΑΓΩΝΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 7.51 ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΚΙ ΕΓΡΑΨΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΛΑ ΤΟΥ. ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙ .
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Ε ? ΟΛΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ . ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.....
    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ .
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑΚΟ ΛΕΒΕΝΤΙΑ . ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βγήκε κάποτε στο Δήμο
    άνθρωπος απ το χωρίο μας
    Περιμέναμε πολλά ,
    Το όνομα του ήταν...Ιππότης
    Φυσικά δεν ήταν πότης .

    Όταν πέρασαν οι μέρες
    Εβδομάδες και οι μήνες
    Καθισμένος στην πλατεία
    Έβλεπε τα Χελιδόνα
    Και καμάρωνε τα αηδόνια
    Κυνηγούσε τα παιδιά
    Τον μανάβη απ την Γραβιά .

    Τα έγραφε όλα σε τεφτέρι
    Σχέδια για το καλοκαίρι
    Και κυρίως για άλλα μέρη.

    Υποστήριζε το δήμο
    τότε τα είχανε πλακάκια
    μα όλο τα λεφτά τους λείπουν
    για να φτιάξουν τα παγκάκια,
    τις λακκούβες εις τους δρόμους
    τα νερά τους υπονόμους.

    Γύρισε όμως ο τροχός
    Έγινε ανασχηματισμός
    Και τον πήγανε στην άκρη.

    Μονομιάς άλλαξαν όλα
    Τότε βγήκε όλο το μίσος
    Για τούς πρώην συνεργάτες
    Λες και είχαν εκλεγεί
    με τον Πάνο Ταγκαλή.
    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ....25 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:25 π.μ.

    ΠΑΡΕΛΕΙΨΑ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΗΣΕ Η ΣΥΜΒΙΑ ΜΟΥ Η ΤΡΙΚΟΛΟΠΟΥΛΑΙΝΑ . ΤΟΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ...

    ΣΑΝ ΓΚΕΣΤΣΤΑΡ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
    ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΘΑ 'ΧΩ ΚΥΡΙΑ
    ΤΗ ΜΑΡΙΩ ΜΑΣ ΤΗ ΣΤΡΩΜΙΔΗ
    ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
    ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΑΗΔΟΝΙ
    ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΚΟ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  26. Στη χώρα της Ανατολής
    τρώμε ρύζι αντί φακής
    έχουμε σχιστά τα μάτια
    εργαζόμαστε πολύ.

    Όταν κάποιος εκλεγεί,
    και δεν κάνει ότι έχει πει,
    κάνει μόνος χαρακίρι,
    με προγόνων το σπαθί.

    私はそれらをキャッチします
    (Θα Στα Σιρο)
    Γιαπωνέζος ποιητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ Η ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ-ΚΑΚΙΑ-ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΛΠ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ. ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΤΡΟΛΛ-JAMES BOND ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ 9:17 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ (ΣΤΙΣ 07:51 ΠΕΡΙΠΟΥ) ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟΙ,ΛΑΓΩΝΙΚΑ,ΝΑΚΟ ΠΟΝΗΡΓΑΙΟΙ,ΕΘΝΙΚΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ (ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ). ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 9:17 ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΚΟΒΕΙ. ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο 11:53 ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ Η ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ-ΚΑΚΙΑ-ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΛΠ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ". ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑΚΟ ΜΟΥ ? ΑΠΑ...ΠΑΑΑΑ... ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ .

    ΝΑΙ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΝΑΚΟ. ΝΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ . ΝΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΟΥ . ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ. ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ...ΓΙΑΤΙ..........."ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΕ" ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΜΟΥ ΑΝ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΛΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ....

    JAMES BOND

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο συντροφε καλα του τα ειπες. Μπραβο. Μπραβο. Μπραβο.

      Διαγραφή
  29. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑΝΙ
    ΤΟ ΠΟΝΗΡΓΙΑ ΤΟ ΤΑΚΟ
    ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΜΕ ΕΓΡΑΨΕ
    Ο ΞΑΚΟΥΣΤΟΣ Ο ΝΑΚΟΣ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΕΒΗΚΑ
    ΑΠ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΤΑ ΕΛΑΤΙΑ
    ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΛΙΜΕΡΙ ΜΟΥ
    ΣΤΗΝ ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΙΣΚΛΙΤΣΑ
    ΣΙΑΚΑΤ ΕΓΩ ΡΟΒΟΛΗΣΑ
    ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΚΛΙΤΣΑ.
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΥΡΕ ΠΙΔΙΑ
    ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ
    ΓΙΑΤΙ Μ ΑΥΤΟΝ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ
    ΛΕΣ ΚΙ ΕΙΔΑΤΕ ΕΝΑ ΛΥΚΟ?
    ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ ΜΕ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΙ
    ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΑΡΙΑ
    ΚΙΝΟΥΡΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΙ
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ?
    ΝΑΚΟ ΜΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ
    ΠΑΡΑΤΑ ΤΟ ΛΙΜΕΡΙ
    ΚΑΤΕΒΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥ ΧΟΥΡΙΟ
    ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΡΤΕΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητε σχολιαστη των 3.55 γραφεις στο μηνυμα σου για ΝΑΚΟΠΟΝΗΡΓΑΙΟΥΣ. Νομιζω οτι επρεπε να γραψεις ΝΑΚΟΠΑΝΟΥΡΓΑΙΟΙ. Ετσι σε ειπε ο αλλος σχολιαστης. Ο Τακος Πονηργιας νομιζω ειναι αλλος και ειναι ποιητης , γραφει εδω και μαλιστα απ οτι λεει ειναι και συναγωνιστης σου. Κανω λαθος ? Εν πασει περιπτωσει , τοσοι που γραφουν εδω μεσα μας εχετε μπερδεψει. Μηπως ομως μπορει καποιος να μας ενημερωσει τουλαχιστον και εμας τους αδαεις τι εστι Νακος Πανουργιας ?
    Ολο Νακο Πανουργια και Νακο Πανουργια ακουμε . Απο ποιο σοι του Πολυδροσου κραταει ? Ειχε το Πολυδροσο Πανουργαιους ?

    Συντοπιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νάκος Πανουριάς ή Πανουριέγεφ είναι ο επιφορτισμένος για την προώθηση του ΝΑΙ από τον Ζάεφ της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλία

      Διαγραφή
  31. olo vaftisia exoyme edo mesa. gemise to blok papades.

    ΑπάντησηΔιαγραφή