Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Φίλες και φίλοι,

Η βάρβαρη αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, συνεχίζεται  αμείωτη. .....
Με την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την εφαρμογή του νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, κλπ. Αυτές τις μέρες η εργατική τάξη έζησε στο πετσί της το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης των προηγουμένων χρόνων, π.χ. στη Δυτική Αττική, όπου τεράστια κεφάλαια επενδύθηκαν στην περιοχή για την ανάπτυξη των υποδομών σε έργα που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι σε έργα για την αναγκαία προστασία του λαού από πλημμύρες, φωτιές και άλλες φυσικές καταστροφές. Παράλληλα η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μέσω της εντονότερης πρόσδεσης στο νατοϊκό άρμα για τον έλεγχο πηγών ενέργειας, πρώτων υλών, δρόμων μεταφοράς και αγορών προς όφελος της εγχώριας αστικής τάξης, κανένα καλό δεν προμηνύει για τους λαούς της περιοχής, παρά μόνο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και καταστροφές.

Είναι όλα αυτά μονόδρομος, όπως μας καλούνε να πιστέψουμε η αστική τάξη, τα κόμματα και οι προπαγανδιστές της με τις αυταπάτες που σπέρνουν περί δήθεν δίκαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης, ανθρώπινου καπιταλισμού όπου όλοι θα περνάνε καλά; Εμείς θεωρούμε πως όχι. Και είμαστε σίγουροι πως η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν πλέον την πείρα, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για να μην πέσουν για άλλη μια φορά στην παγίδα των εκμεταλλευτών τους. Γιατί υπάρχει και ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, προς όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής συμμαχίας της με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ο δρόμος που εκφράζεται μέσα από την πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό. 

Για όλα αυτά, σας καλούμε να συζητήσουμε την Πέμπτη 23 Νοέμβρη στις 19:00, στο Δημαρχείο της Άμφισσας. 

Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. 

Θα προβληθεί βίντεο – αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση.


1 σχόλιο:

  1. ΤΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
    Εκτός από την 44η επέτειο των… πολυτεχνιτών, αυτές τις ημέρες έχουμε και την 99η επέτειο ιδρύσεως του ΚΚΕ.
    Ευκαιρίας δοθείσης, θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στην ίδρυση του κόμματος «του εγκλήματος και της προδοσίας», συμφώνως με τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον πρεσβύτερο.
    Η ίδρυσις του ΣΕΚΕ –μετέπειτα ΚΚΕ- έγινε κατά την διάρκεια του 1ου Σοσιαλιστικού Συνεδρίου, που συνήλθε στις 17-23 Νοεμβρίου του 1918 (4-10 Νοεμβρίου με το τότε ισχύον ημερολόγιο), στον Πειραιά, μια μόλις εβδομάδα μετά την ίδρυση της ΓΣΕΕ. Πρωτεργάτης της ιδρύσεως ήταν ο Αβραάμ Μπεναρόγια, ενώ συμμετείχαν περίπου 30 σύνεδροι. Ιδού κάποια ονόματα συμμετεχόντων: Σαμουήλ Γιονά, Αβραάμ Πέχνα, Αλμπέρτο Αρδίττι, Ισαάκ Καρασσό, Χ. Μπενρουμπή, Φραντς Τζουλάτι, Ζακ Βεντούρα (ιδρυτής της νεολαιίστικης ΟΣΕΝΕ (μετέπειτα ΟΚΝΕ, σήμερα ΚΝΕ), Αλμπέρτο Κουριέλ, Αβραάμ Λεβί, Φραντς Πετρούσκα κ.α. Όπως καταλαβαίνετε, η πλειοψηφία των ιδρυτών του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) ήταν εβραϊκή, όπως και σ’ όλα τα άλλα Κ.Κ. όπου γης..
    ΤΟ Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο….
    Βεβαίως, στο 1ο Συνέδριο συμμετείχαν και ολίγοι Έλληνες, όπως ο Νικόλαος Γιαννιός, που μόλις κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται έφυγαν αηδιασμένοι. Ιδού τι αναφέρει σχετικώς ο Γιαννιός:

    «Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ’ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο ε β ρ α ϊ κ ό ν ε θ ν ι κ ι σ τ ι κ ό ν. Το υπό την ηγεσίαν μου τότε Σοσιαλιστικόν Κέντρον Αθηνών (έτος Ιδρύσεως 1911) ουδέν μέρος έλαβεν εις την ίδρυσιν του ΚΚΕ. Τουναντίον, προσεπαθήσαμεν, μεταβάντες εις τα γραφεία του, οδός Ευριπίδου, ν’ αποτρέψωμεν τους νεοφώτιστους κομμουνιστές από του να προσχωρήσουν εις την Μόσχαν, προβλέψαντες ποία κρίσις και ποία δεινά επερίμεναν τον σοσιαλισμόν της Ελλάδος και την Ελλάδα από την σοβιετικήν παρερμηνείαν του Μαρξισμού. Δυστυχώς, τα σοσιαλιστικά μας επιχειρήματα δεν εισηκούσθησαν, εφόσον η εβραϊκή ηγεσία είχε τους ιδικούς της ανθελληνικούς σκοπούς, οι δε γύρω αυτής Έλληνες προλετάριοι ήσαν αγράμματοι και αφελείς. Προσήλθαμεν εν τούτοις, ως μειοψηφία, εις το πρώτον Σοσιαλιστικόν Συνέδριον (1918), ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ’ απεχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνωμεν όργανα της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειοψηφίας. Έκτοτε, οι παλαιοί σοσιαλισταί, επολεμήσαμεν και πολεμούμεν φανερά και τίμια τον Μπολσεβικισμόν, καθώς και τους κατοπινούς διφορούμενους “συναγωνιστάς” του» (πηγή: Ελ. Σταυρίδη, «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ»).
    https://ethnikismos.net/2017/11/18/%cf%84%ce%b1-99-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b5%cf%83-%ce%b9%ce%b4-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή