Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Χαιρετισμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Δελφών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και πάλι σήμερα για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των σχολειών του Δήμου Δελφών.
Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ευχόμαστε σε όλους σας καλή χρονιά, με δύναμη, δημιουργικότητα και υγεία......

Κάθε νέα σχολική χρονιά φέρνει μαζί της, την ελπίδα και την αισιοδοξία.
Ξεκινά µε δύναμη κι αισιοδοξία για την κατάκτηση της γνώσης, για να γίνεστε διαρκώς καλύτεροι άνθρωποι, να βάζετε στόχους και να τους κατακτάτε.
Κάθε νέα σχολική χρονιά όμως, αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης και όλοι σας θα βρεθείτε μπροστά στα ίδια ή και νέα προβλήματα με αυτά που αντιμετωπίσατε τις προηγούμενες χρονιές, πιο οξυμένα.
Η πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας κι εσείς ειδικά στη σχολική σας ζωή, είναι λίγο πολύ γνωστή.
Αλλά σκεφτείτε, σας αξίζει αυτή η εκπαίδευση, αυτό το σχολείο της μιζέριας που βιώνετε εν έτει 2017;
Είναι ανάλογο των πραγματικών σας αναγκών και των προσδοκιών σας;
Εμείς θεωρούμε πως όχι.
Απεναντίας πιστεύουμε πως αξίζετε και δικαιούστε ένα σχολείο που θα ικανοποιεί πλήρως όλες τις ανάγκες σας χωρίς να χρειάζεται να βάζουν οι γονείς σας το χέρι στην τσέπη.
Ένα σχολείο που δε θα σας κάνει να νομίζετε για πολυτέλεια τις σύγχρονες ανάγκες σας.
Γιατί δεν είναι πολυτέλεια στον αιώνα που ζούμε να έχουν όλα τα σχολεία βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, εργαστήρια φυσικών επιστημών, κλπ.
Δεν είναι πολυτέλεια να σιτίζεστε στο σχολείο και να μπορείτε να ολοκληρώνετε το πρόγραμμά σας σε αυτό µε μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά.
Δεν είναι πολυτέλεια να μορφώνεστε όλοι εξίσου μέχρι τα 18 σε ένα ενιαίο σχολείο, ανεξάρτητα από τη δουλειά που θα επιλέξετε.
Ένα σχολείο όπου η γενική ολόπλευρη μόρφωση δεν θα τελειώνει στην Α’ τάξη του Λυκείου ή στο Γυμνάσιο, ούτε θα πολλαπλασιάζονται οι εξετάσεις και οι πανελλαδικού τύπου διαδικασίες με κάθε δήθεν νέα μεταρρύθμιση που έρχεται στην παιδεία να κάνει το σχολειό σας και τις σπουδές σας όλο και χειρότερες...
Αυτό είναι το σύγχρονο σχολείο και η εκπαίδευση που σας αξίζει και αυτό πρέπει να απαιτήσετε και να διεκδικήσετε για το σήμερα, μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί.

Με αυτές τις σύντομες σκέψεις σας ευχόμαστε και πάλι, καλή σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου