Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας

Σε μια όμορφη βραδιά πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας στην οικία Πανουργιά στα πλαίσια των φετινών "Φωκικών",....
η οποία είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 60 χρόνων λειτουργίας της και περιλαμβάνει ορισμένους από τους ενδεικτικούς θησαυρούς που την κοσμούν, όπως χειρόγραφα, πρωτότυπες εκδόσεις, αλληλογραφία κ.α. των Αλ. Δελμούζου, Κων. Σάθα, Κων. Κόντου, Γ. Γάτου και πολλών άλλων.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος παρουσίασε το πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του σημαντικού και διαχρονικού αυτού πνευματικού πνεύμονα της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα, στις 11 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στην οικία Πανουργία θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ -ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ", ενώ την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και με ώρα έναρξης 6.00 μμ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση "Αφήγηση ιστοριών και λαϊκών παραμυθιών για παιδιά δημοτικού".


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Φιλόλογος Δημήτρης Παλούκης, ο οποίος παρουσίασε την πορεία και το ιστορικό της Βιβλιοθήκης στη διαδρομή αυτή των 60 ετών, στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή της στην πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου κι ανέπτυξε την προσφορά σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο αείμνηστος Γιώργος Γάτος και πολλοί άλλοι όλα αυτά τα χρόνια.

Τη βραδιά συνόδεψαν καλλιτεχνικά τα εξαιρετικά "Μουσικά Σύνολα" του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.


Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου