Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς η Eldorado Gold «φεύγει» για πολλοστή φορά από την Ελλάδα



Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολυσυζητημένη εταιρεία Eldorado Gold Corporation απειλεί την κυβέρνηση ότι θα βάλει τέλος στη λειτουργία της στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για κωλυσιεργία από την ελληνική πλευρά.....

Ειδικότερα, ο καναδικός όμιλος ανακοίνωσε την αναστολή των επενδύσεων στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στη χώρα μας καταγγέλοντας  «καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων Σκουριών και Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Β. Ελλάδα».
Μόνο που οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν ανακοινώσει, σε τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις, ότι αναστέλλουν το έργο τους στην Ελλάδα εκφράζοντας παράπονα για εκκρεμότητες.
Σε ανάλογες ανακοινώσεις είχε προβεί η εταιρεία τον Αύγουστο του 2015 καθώς και τον Ιανουάριο του 2016.
Ο καναδικός όμιλος, ωστόσο, παρέμεινε στην Ελλάδα παρότι και τότε τα έβαζε με την κυβέρνηση κατηγορώντας τον «υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη για εχθρική στάση (σ.σ.: ανάκληση τεχνικών μελετών με απόφαση Πάνου Σκουρλέτη και «τρικλοποδιες» από τον ίδιο και τον προκάτοχό του Π.Λαφαζάνη)».
Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Δεν είναι λίγοι στο διαδίκτυο που σχολίασαν το γεγονός ότι η Eldorado Gold αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της να αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπρόσωπους των σωματείων εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και λίγες ώρες μετά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης έχει παραστεί σχεδόν σε… όλες τις αντισυγκέντρωσεις υπέρ των συμφερόντων της Ελληνικός Χρυσός ενώ και σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναλαμβάνοντας την «υπεράσπιση» της εταιρείας.
Ομαδικά κυβερνητικά «πυρά»
Η αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση για τη σημερινή ανακοίνωση της Eldorado Gold δεν άργησε με υπουργούς αλλά και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου να περνούν στη αντεπίθεση για το επίμαχο θέμα που έχει προσλάβει πολιτικές διαστάσεις.
Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο με το οποίο τονίζεται από το Μαξίμου ότι το θετικό κλίμα για τις επενδύσεις δεν αλλάζει και επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την ότι «δρομολόγησε» την αποχώρηση της εταιρείας, αναφορικά με τις σημερινές εξελίξεις με την Eldorado Gold.
Το πυρ είχαν ανοίξει νωρίτερα με δηλώσεις τους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με τις οποίες κατηγόρησαν τον καναδικό όμιλο ότι αδυνατεί να προσαρμοσθεί τόσο στα ευρωπαϊκά δεδομένα όσο και στην τήρηση των συμφωνιών.
Πηγή: neaselida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου