Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22 Μαΐου είχε έρθει ως θέμα από τον Δήμαρχο η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας των Δήμων Δελφών και Ριζάο της Κίνας. Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισαν τότε, με το σκεπτικό πως:.....

    Αποτελεί καραμπινάτη περίπτωση διακρατικής συνεργασίας 2 οργανισμών τοπικής διοίκησης για την προώθηση εμπορικών σχέσεων των ΜΕΓΑΛΟ - επιχειρηματιών των 2 πλευρών. Με το προκάλυμμα των πολιτιστικών ανταλλαγών και της δήθεν κοινής ευημερίας των δύο πόλεων, ουσιαστικά οι δήμοι χρησιμοποιούνται ως όχημα για τη διείσδυση των επιχειρηματιών της μιας πλευράς στην αγορά της άλλης. Αυτών την ευημερία προωθούν οι δημοτικές αρχές Δελφών και Ριζάο, που καμία σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών τους. Το λέει άλλωστε ξεκάθαρα και το μνημόνιο που επισυνάπτεται στην εισήγηση του θέματος.
    Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας των δύο μερών και στη συνεδρίαση της Παρασκευής 1 Σεπτέμβρη, φάνηκε πως εννοεί αυτή τη συνεργασία η δημοτική αρχή Δελφών. Σε πρώτη φάση, ως αφορμή για τη μετάβαση 4 αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων στην Κίνα. Ζητώντας μάλιστα την έγκριση πίστωσης 16.300€ απ’ το δημοτικό συμβούλιο για την πραγματοποίηση του ταξιδιού, όπως κι έγινε. Μόνο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας δε βρέθηκε να συνοδεύσει. Αν και στις τοποθετήσεις τους, οι άλλες παρατάξεις ήταν θετικές ως προς αυτή τη συνεργασία και καθόλου αρνητικές ως προς την πραγματοποίηση του ταξιδιού, τελικά δεν εξέφρασαν εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενδεχομένως για να προφυλαχτούν από τις όποιες κακοτοπιές.
     Τι όμως επί της ουσίας πάει να κάνει η αντιπροσωπεία του Δήμου Δελφών στην Κίνα και πόσο έχει αυτό σχέση με τις ανάγκες των δημοτών του; Αυτό δεν απασχόλησε κανέναν, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης στην τοποθέτησή της:
   «Προφανώς η αντιπροσωπεία θα πάει στο Ριζάο, μετά και από την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Κίνα με ένα αεροπλάνο γεμάτο με βιομήχανους και μεγαλοεπιχειρηματίες, για να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική και να φέρει την “ανάπτυξη”. Αν το αρνηθείτε αυτό, μάλλον μιλάμε για ταξιδάκι αναψυχής εκλεκτών της δημοτικής αρχής και μάλιστα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο “Δήμος Δελφών tours”.  Είχαμε καταψηφίσει την αδελφοποίηση γιατί κάτι τέτοιο περιμέναμε… και μάλλον δικαιωθήκαμε.
   Αυτή την ανάπτυξη που έφερε η κινέζικη ΚΟΣΚΟ στα λιμάνια, αυτή την ανάπτυξη που γεύονται οι εργάτες στα υπόγεια ανθρακωρυχεία όπου σκοτώνονται σαν τα ποντίκια με μισθούς πείνας. Στα πλαίσια μιας τέτοιου είδους ανάπτυξης θα μπορούν να αγοράζουν μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τα σπίτια μας, όσων χρωστάνε στην εφορεία, στις τράπεζες ή στον ίδιο το δήμο και χωρίς να καλλιεργούμε την ξενοφοβία και το ρατσισμό     -μακριά από εμάς τέτοια ιδεολογήματα- βλέπουμε αύριο μεθαύριο τα “συμπατριωτάκια” μας, κινεζικής καταγωγής, να είναι οι ψηφοφόροι της μελλοντικής δημοτικής αρχής. Να πάτε, να πάτε κοντά 7000 χιλιόμετρα, με την “Δήμος Δελφών tours”. Να ξοδέψετε και αυτά τα χρήματα, μόνο 16.000 ευρώ, για το καλό της όποιας επιχειρηματικής δραστηριότητας,  που θα ωφελήσει έναν, δύο, άντε μια χούφτα μόνο ΜΕΓΑΛΟ - επιχειρηματίες της περιοχής και κυρίως αυτούς που ασχολούνται με τον τουρισμό και που όπως είπατε, θέλατε να τους πάρετε μαζί σας. Και μην πει κανείς ότι θα ανοίξουν θέσεις εργασίας, γιατί οι εργασιακές σχέσεις στον τουρισμό είναι σαν αυτές της Κίνας.
   Σε μια τέτοια Κίνα του άκρατου καπιταλισμού και της εργασιακής αρχαιότητας, γιατί τον εργασιακό μεσαίωνα τον βιώνουμε πλέον στην Ελλάδα, εμείς δεν δεχόμαστε να παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου! Είμαστε λοιπόν ΚΑΤΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου