Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Υποστήριξη μαθητών με αναπηρία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020, .....
της πράξης για την υποστήριξη μαθητών με αναπηρία και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικής δαπάνης 393.320 ευρώ.
Η συγκεκριμένη πράξη προβλέπει, εκτός από την εκπαιδευτική υποστήριξη, και την εξυπηρέτηση των μαθητών ΑμΕΑ με κινητική αδυναμία, με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την υλοποίηση του Άξονα Προτεραιότητας  που αφορά στην  «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.
Μετά την υπογραφή της ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννης, τόνισε ό,τι πρόκειται για ακόμη μία πράξη που εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων. «Αυτός ο αγώνας και ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, είναι διαρκής, καθημερινός. Η κοινωνική συνοχή και οι ίσες ευκαιρίες κυρίως προς τα παιδιά, λανσάρονται στη χώρα μας σαν ανθρωπιά, σαν ευαισθησία, ενώ στην πραγματική ζωή αποτελούν υποχρέωση και σεβασμό στην ύπαρξη και τη συμμετοχή μας στα κοινά. Για εμάς, αυτή η ομπρέλα προστασίας και εξυπηρέτησης αυτών των παιδιών αντιμετωπίζεται ως βασική αρχή» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου