Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Το ΚΙΝΗΜΑ για την συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:.....

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία χρειάστηκαν κάποια χρόνια και θητεία στη διακυβέρνηση της χώρας σε συνθήκες κρίσης για να κατανοήσουν το αυτονόητο: πως δεν υπάρχει τίποτα το "αναπτυξιακό" στα ελλείμματα τύπου Καραμανλή, που απλά συσσωρεύουν χρέος υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας και των επόμενων γενιών, οδηγώντας σε κρίση και μνημόνια.

Σήμερα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποιος πέτυχε το μεγαλύτερο ή το πιο ποιοτικό πλεόνασμα. Τους καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα, αυτή που απέχει πολύ από όσα υποστήριζαν με τα Ζάππεια και τα προγράμματα Θεσσαλονίκης, που ουδέποτε τόλμησαν να παρουσιάσουν στους δανειστές ως άξια χρηματοδότησης, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Ουδέποτε τόλμησαν να τα θέσουν σε εφαρμογή.

Τώρα που ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ συμφωνούν στην πράξη, σήμερα, ότι το πρωτογενές έλλειμμα του 10.5% το 2009 έπρεπε να μειωθεί, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να δημιουργήσει πλεονάσματα; Αν πρέπει να στηρίζεται στην αύξηση των φόρων που πνίγουν την οικονομία ή σε άλλο μείγμα πολιτικής που βοηθά την επιστροφή στην ανάπτυξη;


Γιατί πέρα από την “πρόταση” της ΝΔ για μείωση φόρων χωρίς να εξηγεί το πώς θα αναπληρώσει τις απώλειες, ή την κυβερνητική υπερφορολόγηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπάρχει και ο δρόμος της ισορροπημένης δημοσιονομικής πολιτικής με υπευθυνότητα για τις επόμενες γενιές, χτυπώντας το πελατειακό κράτος και τα εμπόδια στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου