Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου. .....

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου της «ΟΥΤΟΠΙΑΣ» για τα θετικά ψηφίσματα

ΟΥΤΟΠΙΑ

ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Δελτίο Τύπου της «ΟΥΤΟΠΙΑΣ» για τα θετικά ψηφίσματα : των δήμων Δελφών - Δωρίδας , του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας , της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Φωκίδας και του σωματείου των εργαζομένων στο Γ.Ν. Άμφισσας, μετά από το αίτημα μας για την στάση που θα ακολουθήσουν με το κοινωνικό πρόβλημα των πλειστηριασμών......

Την στήριξη στον αγώνα της «ΟΥΤΟΠΙΑΣ» για την αποτροπή των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Άμφισσας έδειξαν με την έκδοση ψηφισμάτων,  τα δύο δημοτικά συμβούλια , Δήμου Δελφών  και Δωρίδας του  Νομού μας , το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδας,  το σωματείο εργαζομένων του  Γ.Ν Άμφισσας και Κέντρων Υγείας,  καθώς και το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών Φωκίδας.

Για την εκρηκτική αύξηση του ιδιωτικού χρέους φταίνε οι κυβερνήσεις εντολοδόχοι της «τρόικας» (ΕΕ- ΕΚΤ-ΔΝΤ) .

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Τα μνημόνια , που εφαρμόζονται εδώ και 7 χρόνια , από τις κυβερνήσεις της ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , έχουν οδηγήσει την οικονομία σε αδιέξοδο και εμάς σαν κοινωνία σε δραματική μείωση εισοδημάτων, αδυναμία πληρωμών , ανεργία και απόγνωση.
Οι τράπεζες παρά τα δεκάδες δις ευρώ δανεικού δημόσιου χρήματος που έχουν καταπιεί για να «σωθούν» με το σκάνδαλο της «ανακεφαλαιοποίησης», χάρισε σε ξένα funds τις τράπεζες και φόρτωσε 40 δις στις πλάτες του ελληνικού λαού, στα ασφαλιστικά ταμεία , ψηφίζοντας παράλληλα ένα θεσμικό πλαίσιο που οδηγεί σε :
•Άμεση απελευθέρωση της πωλήσεις των δανείων ακόμα και  Α΄ κατοικίας με την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών από 1-1-2018
•Εκκαθάριση επιχειρηματικών δανείων, με αναδιορθώσεις επιχειρήσεων , «λουκέτα» με απώλεια θέσεων και κατά συνέπεια αύξηση της ανεργίας.
•Εισβολή διεθνών κερδοσκόπων στην αγορά ακινήτων και αγροτικής γης.
•Ψήφισε νέο «Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών» που καθιστά ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ έναντι των δανειοληπτών.
Ο νόμος Κατσέλη δεν έλυσε ουσιαστικά κανένα πρόβλημα, ενώ ο Ν4346/15 άνοιξε το δρόμο ξεπουλήματος «κόκκινων» και «ενήμερων» δανείων σε ειδικές εταιρείες και ξένα funds ακόμα και Α΄ κατοικίας.
Μετά την παράδοση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στον έλεγχο των «θεσμών», αυξήθηκε το ΦΟΡΟΚΥΝΗΓΗΤΟ και οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.
Τα χρέη στο δημόσιο αυξάνουν λόγου κρίσης, μνημονιακών μέτρων και υπέρ-φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων.
Ο κύριος όγκος κατασχέσεων και πλειστηριασμών για χρέη στο δημόσιο γίνεται για οφειλέτες ως 3000 € !!!!
Τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκε ραγδαία στην περίοδο της κρίσης και των μνημονίων με συνέπεια χιλιάδες μικροεπαγγελματίες να είναι ανασφάλιστοι. Η πλειονότητα των οφειλετών ( επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρηματίες) έχουν χρέη κάτω από 30000€ .

Μήνα με τον μήνα τα ιδιωτικά χρέη «φουσκώνουν» όλο και περισσότερο. Οι οφειλέτες βρίσκονται σε απόγνωση υπό την έντονη πίεση των εισπρακτικών μηχανισμών για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και απειλούνται με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και εισοδημάτων αλλά και πλειστηριασμούς ακινήτων, ενώ ολοένα και περισσότεροι οφειλέτες χάνουν τις ρυθμίσεις στις οποίες είχαν υπαχθεί, καθώς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν σε αυτές.
Το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ετοιμάζεται και αναμένεται για ψήφιση το Μάρτιο. Αντίστοιχα θα ετοιμασθεί και η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι οφειλέτες θα χάνουν την περιουσία τους με ένα κλικ.
Το επόμενο στάδιο αν εφαρμοσθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα είναι οι εξώσεις.
Άλλωστε η ΕΕ θεωρεί υπερβολικά μεγάλο το ποσοστό 80% της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα και απαιτεί να μειωθεί!!!


Η μόνη διέξοδος : Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Καλούμε κάθε συμπολίτη μας, αλλά και τις άλλες συλλογικότητες να  ενεργοποιηθούμε, να συντονιστούμε να συμπράξουμε  σε ένα  κοινό, ανυποχώρητο αγώνα ,χωρίς ημερομηνία λήξης, χωρίς ξεπουλήματα και διαπραγματεύσεις, «για το μοίρασμα της φτώχειας μας», για το κοινό συμφέρον με έργα !!!
Ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να συσπειρώσει όλο και περισσότερους, καθέναν που θέλει να μετουσιώσει την οργή για όλα αυτά που σε βάρος μας γίνονται σε δράση για την ανατροπή τους, χωρίς αυταπάτες κι αναμονές, επίδοξους σωτήρες κι αναθέσεις.


Δεν τους φοβόμαστε
Δεν υποτασσόμαστε
Οργανωνόμαστε
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου