Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Με το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης περιορίζονται έως εξαφανίζονται οι εγγυήσεις δημοσιότητας κατά την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών......
Ο οφειλέτης θα χάνει την περιουσία του με ένα κλικ χωρίς να έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει άμεσα με την παρουσία του πώς έγινε η διαδικασία, αν τελικά βρέθηκε υπερθεματιστής κ.λπ. Απ’ ό,τι μάλιστα διέρρευσε στις εφημερίδες θα προβλέπεται και η καταβολή παραβόλου για τη συμμετοχή στη διαδικασία.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι ένας: να ξεμπερδεύει με το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς που έχει απλωθεί σε κάθε Ειρηνοδικείο και έχει οδηγήσει στο άμεσο αποτέλεσμα, να μην πραγματοποιηθεί κανένας πλειστηριασμός λαϊκής περιουσίας. Ταυτόχρονα εξαπολύεται μια επίθεση κατασυκοφάντησης του κινήματος από τα διάφορα κυβερνητικά και καθεστωτικά παπαγαλάκια, από τα κάθε λογής κοράκια που περιμένουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στην αγωνία και την απόγνωση των οφειλετών.

Δεν θα τους περάσει. Το κίνημα θα δυναμώσει, θα απλωθεί παντού  και θα το βρούν μπροστά τους σε κάθε στάδιο αλλαγής της νομοθεσίας, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας, από το Υπουργείο, τη Βουλή, τις τράπεζες, τα δικαστήρια, τα συμβολαιογραφεία, μέχρι το κάθε σπίτι που θα βγαίνει σε πλειστηριασμό. Το κίνημα μας είναι η απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει η κινητοποίηση, η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση ενάντια στις προσπάθειες κατακερματισμού, εξατομίκευσης, παθητικοποίησης που επιχειρούν να επιβάλλουν στα λαϊκά στρώματα της χώρας μας.

Δεν θα παγιωθεί το αίσθημα της απόγνωσης και της ντροπής. Για την χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων δεν  ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και μικροεπιχειρηματίες που έλαβαν επιχειρηματικά δάνεια. Ευθύνεται από τη μια η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών με τις πωλήσεις επισφαλών προϊόντων, τα κρυφά έξοδα, οι τεράστιες ψαλίδες μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων χορηγήσεων και από την άλλη η πολιτική των μνημονίων που στραγγάλισε με την ύφεση κάθε δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων. Το δημόσιο χρέος, που διογκώθηκε για να σωθούν οι τράπεζες με τις συνεχείς σκανδαλώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις, φορτώθηκε στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων. Είναι γνωστό ότι το ποσοστό των κόκκινων δανείων το 2008 ανερχόταν μόλις στο 5% του συνόλου τους (11,9 δις ευρώ), ενώ σήμερα ανέρχονται σε 108 δις ευρώ (με άλλα 110 δις να οφείλονται σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία).

Ολοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα.
Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος της ανατροπής.

Συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας
ενάντια στην ψήφιση
των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Παρασκευή 3 Μάρτη, ώρα 17.00
προσυγκέντρωση Λεωφ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας
και διαμαρτυρία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης
 (Λεωφ. Μεσογείων 96, έναντι πάρκου χωροφυλακής)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου