Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Στις 22 Φλεβάρη συνεδρίασε το Δ.Σ. του Δήμου Μώλου - Αγ. Κων/νου. Κυρίαρχα θέματα ήταν τα παρακάτω:
Η έγκριση του Ισολογισμού λήξης εκκαθάρισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κ. Βούρλων και η απαλλαγή του εκκαθαριστή.....
  Στην τοποθέτησή μας αναδείξαμε τις πολτικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και των  διοικήσεων του δήμου γι αυτές τις επιχειρήσεις. Τις δημιούργησαν στο παρελθόν και λειτούργησαν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Στην πλειοψηφία τους αποδείχτηκαν πολύπλευρα «αμαρτωλές». Όχι μόνο δεν παρείχαν κοινωνικό έργο όπως διαλαλούσαν, αλλά αντίθετα, αποτέλεσαν σκάνδαλο, αφήνοντας «προίκα»-χρέη τεράστια στα λαϊκά στρώματα. Στο δήμο μας συγκεκριμένα τα χρέη ξεπερνούν ίσως και τα 750.000€, τα περισσότερα από τα οποία καλείται να πληρώσει η λαϊκή οικογένεια μέσα από τις αλλεπάληλες αυξήσεις δημοτικών και ανταποδοτικών τελών. Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι η διοίκηση του Δήμου πρέπει να διευκολύνει την προβλεπόμενη νομική διαδικασία για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Παράλληλα πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση του κόσμου οι πολιτικά υπεύθυνοι. Να βγάλει συμπεράσματα για το πού οδηγεί η πολιτική που στο κέντρο της προσοχής της έχει το κέρδος και όχι τα συμφέροντα της εργατικής τάξης των λαϊκών στρωμάτων.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η ανάκληση προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ. με θέμα «Νέα χωροθέτηση και τελικός αποδέκτης της Ε.Ε.Λ. Αγίου Κων/νου». Ο λόγος ανάκλησης ήταν για να μην ακολουθηθεί η δικαστική οδός, αφού κατά της απόφασης χωροθέτησης προσέφυγαν κάτοικοι και φορείς  στην αρμόδια επιτροπή του άρθρου 152, κερδίζοντας την υπόθεση. Σε ανακοίνωσή μας που είχαμε βγάλει, από το 2011, ενημερώναμε το λαό της περιοχής ότι η κάθε δημοτική ενότητα θα πρέπει να έχει τον αυτοτελή δικό της Βιολογικό Καθαρισμό με επεξεργασία Γ κατηγορίας. Τη θέση αυτή την υπερασπιζόμαστε μέχρι σήμερα. Μάλιστα, θα πρέπει να αναλογιστεί καθένας και καθεμιά το αδιέξοδο που έφεραν οι επιλογές όλων των δημοτικών αρχών οι οποίες έκαναν μελέτες έργων που απαιτούσαν μεταφορά των λυμάτων σε απόσταση 12,5 Km μέχρι το χώρο επεξεργασίας. Η ένταξη και απένταξή τους από χρηματοδοτήσεις έφερε καθυστέρηση περίπου 10 χρόνων. Σήμερα είναι τεράστια πλέον αναγκαιότητα α) η άμεση κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού στον Αγ. Κων/νο, β) η μεταφορά και κατασκευή Β.Κ. επεξεργασίας Γ κατηγορίας στα Κ. Βούρλα, σε απόσταση τουλάχιστον 1000 m από τις ιαματικές πηγές και γ) η ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρσμού στο Μώλο.  Θα πρέπει επιτέλους ο δήμαρχος με την πλειοψηφία του να σταματήσει τα μικροπολιτικά παιχνίδια και να παρουσιάσει στο ΔΣ, με σαφή και συγκεκριμένο τρόπο, τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε τις 6 περιοχές και τις δίνει ως προτεινόμενες στους μελετητές. Να συνομιλήσει με τους φορείς της περιοχής. Να πάρει υπόψιν τις ενδεχόμενες ενστάσεις, αλλά και προτάσεις τους. Επίσης, παρά την ενημέρωση που κάναμε και στην τελευταία συνεδρίαση και στο παρελθόν, δεν έχουμε λάβει απάντηση –τη χρωστάει στον κόσμο της περιοχής- για το τι θα κάνει με την αδειοδοτημένη απορροή που διαθέτει η Intrakat και η οποία εμποδίζει την αδειοδότηση άλλης απορροής για τον Αγ. Κωνσταντίνο.
Παράλληλα με τα παραπάνω και με άλλα που δεν απαντιούνται, εδω και 2,5 χρόνια ζητάμε απαντήσεις για τη μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων και το μόνο που παίρνουμε είναι αοριστίες και αδιαφορία.  
Ταυτόχρονα η διοίκηση του Δήμου προχωράει προς την παράδοση υπηρεσιών και λαϊκής περιουσίας στους ιδιώτες και τους επιχειρηματίες, πχ βιάζεται να κατασκευάσει υδατοδρόμιο προκειμένου «να μη χάσει τους πελάτες» και να γινει αρεστή σε κέντρα εξουσίας κεντρικής διοίκησης αδιαφορώντας για τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που δημιουργεί αυτή πολιτική που υπερασπίζεται. Εκεί τα πάει καλά.
Στην τελευταία συνεδρίαση βάλαμε τα παραπάνω ζητήματα –και όχι μόνο - όπως έχουμε καθήκον απένανατι στο λαϊκό συμφέρον. Συνεχίζουμε, ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία. Δίνουμε τη μάχη μεσα και έξω από το Δ.Σ. Αγωνιζόμαστε για δήμους συμπαραστάτες και συναγωνιστές του λαού και όχι προέκταση και εκτελεστικό όργανο του κράτους.

Λαϊκή Συσπείρωση

Μώλου - Αγ. Κων/νου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου