ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Καταθέτει ένσταση ο Άρης, δεν ανησυχούν στην Λαμία

Εντολή στο νομικό επιτελείο του συλλόγου έτσι ώστε  να κατατεθεί ένσταση για τη συμμετοχή του Φιορίν Ντουρμισάι στην αναμέτρηση της Λαμίας με τη Σπάρτη έδωσε ο πρόεδρος του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης...

Οι έχουσες έννομο συμφέρον ΠΑΕ έχουν προθεσμία  να καταθέσουν ένσταση, μέχρι αύριο Τετάρτη, ωστόσο οι «κίτρινοι» αναμένεται να το κάνουν σήμερα Τρίτη, προσδοκώντας σε μηδενισμό της Λαμίας στο συγκεκριμένο ματς, αλλά κι αφαίρεση τριών βαθμών.
Το σκεπτικό στο οποίο θα βασιστεί η υπερασπιστική γραμμή της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος υπερισχύει του ΚΑΠ.
Και η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει δώσει κι αυτή εντολή στο νομικό επιτελείο της να ψάξει το θέμα κι ανάλογα να κινηθεί, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις της Σπάρτης.
 Οι θύνοντες της Λαμίας εκφράζουν τη σιγουριά ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Την αισιοδοξία τους αυτήν τη βασίζουν στο γεγονός ότι ένας από τους έξι παίκτες, ο Φιορίν Ντουρμισάι, παρότι έχει αγωνιστεί με την Κ21 της Αλβανίας,
διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και ταυτότητα και σύμφωνα με το άρθρο 19, παρ. 6 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων της ΕΠΟ: «στο πρώταθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα, κάθε ομάδας της κατηγορίας, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα έξι ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο)».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ, το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε επειδή κάποιοι σύγχυσαν τον ΚΑΠ των επαγγελματικών ομάδων με εκείνον των ερασιτεχνικών. Επιπλέον επισημαίνεται ότι ο Ντουρμισάι έχει επισήμως δηλωθεί και συμμετέχει στο πρωτάθλημα ως Ελληνας.
Ο νομικός σύμβουλος της Λαμίας, Παναγιώτης Κατσαντώνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 απάντησε σ’ αυτό με το άρθρο 7, παρ. 7 του ΚΑΠ επαγγελματικών ομάδων, σύμφωνα με το οποίο «οποιαδήποτε διάταξη αντίθετη με τους κανονισμούς περιληφθεί στις προκηρύξεις είναι ανίσχυρη και θεωρείται ότι δεν είναι γραμμένη» αλλά και την παρ. 8 του άρθρου 19, κατά την οποία «οι παρ. 6 κι 7 του ίδιου άρθρου περιλαμβάνονται, υποχρεωτικά, στις οικείες προκηρύξεις των επαγγελματικών πρωταθλημάτων».
Ο πρόεδρος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, μιλώντας στο Ράδιο ΝΕΤ 101,9 δήλωσε σχετικά ότι «όποιος δεν μπορεί να σταθεί αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο, κάνει όνειρα θερινής νυχτός. Εμείς είμαστε νόμιμοι. Αν το συνεχίσουν, θα χάσουν και στα χαρτιά».
sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ