Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας για την προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστών στα μεταλλεία βωξίτη από την εργοδοσία της ΕΛΜΙΝ Βωξίτες ΑΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
Άμφισσα,21/02/2017
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργατών στα μεταλλεία από την εργοδοσία της «ΕΛΜΙΝ Βωξίτες ΑΕ». ....
Τελευταίο κρούσμα αποτελεί η τιμωρία συνδικαλιστή με πενθήμερη αργία επειδή αποκάλυψε ελλιπή μέτρα ασφάλειας σε υπόγεια εκμετάλλευση, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί μετακινήσεις συνδικαλιστών σε άλλα πόστα. Το Εργατικό Κέντρο άλλα και τα σωματεία των μεταλλείων έχουν αλλεπάλληλα καταγγείλει τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις με σκοπό να επιβληθεί η «απόλυτη σιωπή» στους χώρους εργασίας.
Για να πιάσει τους στόχους παραγωγής η εταιρία θέλει να κάνει πέρα κάθε εμπόδιο, όπως η τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας καθώς αποτελούν κόστος, εμπόδιο δηλαδή στα κέρδη της. Ως εμπόδιο στα κέρδη της βλέπει όποιον αντιστέκεται και αντιπαλεύει τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν ιδιαίτερα σε ορισμένες στοές. Θέλει τους εργάτες να πηγαίνουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί σα τους μελλοθάνατους. Θέλει τους εργάτες, τους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου, του δημοσίου ορυκτού πλούτου που απλόχερα παραχωρεί για εκμετάλλευση η εκάστοτε κυβέρνηση στην εταιρία, να λένε και «ευχαριστώ» που έχουν ακόμα δουλειά.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Απαιτούμε:
  • να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ο εκφοβισμός των εργατών και των συνδικαλιστών,
  • να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγείας σε όλους τους χώρους εργασίας,
  • να σταματήσει η παρέμβαση της εργοδοσίας στη λειτουργία του εργοταξιακού σωματείου 
Καλούμε τους συναδέλφους μας
  • να συσπειρωθούν στο σωματείο τους
  • να δώσουν απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία με τη μαζική τους παρουσία στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 7μμ στην πλατεία Λαού στην Άμφισσαενάντια στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπέλυσαν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου