Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο!

Black Friday ξημέρωσε σε ολόκληρη τη χώρα, αν και αυτό δεν ήταν απαραίτητο, αφού κάθε μέρα που ξημερώνει στην Ελλάδα είναι μαύρη σαν καλιακούδα.....

Αρχικά, οι εγχώριες ιδιοφυΐες του μάρκετινγκ σκέφτηκαν να μεταφράσουν το Black Friday στα ελληνικά και να το πλασάρουν ως Μαύρη Παρασκευή αλλά, αφενός υπήρχε κίνδυνος οι καταναλωτές – που είναι εντελώς ζώα – να την μπερδέψουν με τη Μεγάλη Παρασκευή και να ψάχνουν τον Επιτάφιο, αφετέρου, όπως και να το κάνεις, το Black Friday ακούγεται πιο μυστηριώδες.
Κι εδώ ακριβώς έγκειται όλη η ουσία του θέματος.
Όλες τις προηγούμενες μέρες οι μεγάλες αλυσίδες άφηναν να αιωρείται ότι θα υπάρξουν εξωπραγματικές εκπτώσεις σε προϊόντα, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν συγκεκριμένα σε ποια, ούτε ποιο θα είναι το ύψος των εκπτώσεων.
Μάταια έψαχνα να τα ανακαλύψω.
Αυτό, σε συνδυασμό με την υπερβολική διαφήμιση που έπαιξε, δημιούργησε έναν σιωπηλό σάλο. Το Black Friday είχε ήδη ξεπουλήσει, πριν ακόμα ξεκινήσει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπερβολική διαφήμιση για το Playstation 4 – το παλιό μοντέλο μάλιστα – που προσφερόταν με έκπτωση μόλις -30% αλλά παρόλα αυτά ξεπούλησε.
Black Friday από τα Public.
Κόσμος βγαίνει από τα mall κρατώντας τηλεοράσεις και εκτυπωτές που δεν είχε καν σκοπό να αγοράσει.
Γιατί; Γιατί όχι μόνο τα προϊόντα δίνονται σε προσφορά – όχι όμως φθηνότερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο εκπτώσεων – αλλά γιατί οι αλυσίδες φρόντισαν να τονίσουν ότι η προσφορά ισχύει μόνο για 1 μέρα – ή 4 – και ότι το στοκ είναι περιορισμένο.
   
Θα προλάβει μόνος όποιος στηθεί στην ουρά, μόνο όποιος τρέξει, μόνο όποιος σπρώξει. Αλλιώς θα του πάρει άλλος τη μοναδική ευκαιρία.
Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι τεράστιες ουρές που παρατηρήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα από τα ξημερώματα.
Από το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, όπου οι εταιρείες ξεφορτώνονται όλη τη σαβούρα τους, υπολογίζεται ότι μέχρι το βράδυ θα περάσουν 70.000 άνθρωποι.
Μέσα στον παροξυσμό, ο καταναλωτής παύει να ενδιαφέρεται για το τι θα αγοράσει και πόσο. Αρκεί να αγοράσει κάτι. Αρκεί να νιώσει ότι έκανε την έξυπνη αγορά.
Homo comsumus.
Εδώ ακριβώς ανοίγεται άπλετο όλο το πεδίο δράσης στις αλυσίδες να παίξουν με την ψυχολογία του καταναλωτή και να τον εξαπατήσουν πολύ χειρότερα από τις καθιερωμένες περιόδους εκπτώσεων. Όπως και έγινε.
Ούτε έλλειψη σε στοκ υπήρχε, ούτε οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές. Το όποιο στοκ εξαντλήθηκε σήμερα, εξαιτίας της καταναλωτικής παράνοιας.
Εξαντλήθηκαν notebooks που μέχρι χθες πωλούνταν στα 669 ευρώ και βρέθηκαν σήμερα να πωλούνται στα 689 ευρώ αλλάζοντας απλώς την αρχική τιμή στα 749 ευρώ. 20 ευρώ ακριβότερα από χθες!
Σε άλλα προϊόντα προσφέρθηκαν πλασματικές εκπτώσεις και τιμές που μπορείς να βρεις οποιαδήποτε μέρα του χρόνου αν ψάξεις αλλού.
Το κόλπο έπιασε. Ο κόσμος μάσησε και πήγε.
Τουλάχιστον δεν ποδοπατήθηκε.
Άντε και του χρόνου!
by To Skouliki Tom
(Aνήθικο δίδαγμα: Δεν υπάρχει ανήθικο δίδαγμα. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ηττηθήκαμε.)

9 σχόλια:

  1. Αλλο ένα ψευτοαριστερο άρθρο κατά του καταναλωτισμού.....Αλλη μια παράνοια ......Απορώ πραγματικά τι θέλει ο συντάκτης του...Να κλειστούμε σπίτια μας και να κλαίμε την μοίρα μας? Η αγορά απευθύνεται σε λογικούς ανθρώπους και κανένας δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι κανενός. Οποιος γουστάρει να ψωνίσει θα ψωνίσει και σε όποιον δεν αρέσει ας κάτσει σπιτάκι του και ας κλαίει την μοίρα του.. Ελεος πια , όλα σας φταίνε...Μίζεροι άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ αγαπητέ σε σένα που ψευτοκοκορεύεσαι γιατί είσαι μάλλον από τους λίγους Έλληνες πλέον -έτσι φαίνεται από τις απόψεις σου- που έχεις ακόμα πορτοφόλι , θα σου αφιερώσω το παρακάτω δημοτικό άσμα που ταιριάζει απόλυτα με την εξαιρετική ανάρτηση του πολύ καλού και ενημερωτικού μπλόγκ "Πολυδροσοπαρνασός". Υποψιάζομαι βέβαια ότι θα είσαι και κατά των μνημονίων κάνοντας αντίσταση από τον καναπέ σου και εφ όπλου λόγχη με τον υπολογιστή σου.
    Άντε γειά

    Τσοπανάκος ήμουνα,
    προβατάκια φύλαγα.
    Κι αν δε φύλαγα πολλά καμιά πεντακοσαριά,
    Άιντε ζούμπες ζούμπες ζούμπες ζούμπες
    στα τσαρούχια μ’ είχα φούντες,
    άιντε κι όλο γύρναγα στις στρούγκες
    να βρω νιες και βλαχοπούλες.
    Είχα κά… μωρέ παιδιά είχα κάπα είχα γλίτσα,
    άιντε είχα κάπα είχα γλίτσα μ’ αγαπούσαν τα κορίτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ; ΟΛΟ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΛΕΣ,Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΕΙΣΑΙ; ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΓΕΣAI; AΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΠΟΣΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΕΧΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΟΒΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΘΑ ΣΕ ΕΚΑΝΑ! ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ; ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο 10:28. EΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ! ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ, ΤΣΟΠΑΝΑΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙΣ ΚΑΙ MEΓΑΛΑ Α.@?!Α ! ante geia...

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ...ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΦΤΑΣΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ...

    Η κοροϊδία της «Black Friday» – Ξέχασαν το ταμπελάκι με την παλιά τιμή και αποκαλύφτηκε η απάτη

    Με ένα ντοκουμέντο αποκαλύπτεται πως στη Black Friday, τα καταστήματα πουλούν ακόμα ακριβότερα από ότι κανονικά, απλά αλλάζοντας την τιμή.

    Σε ένα προϊόν ξέχασαν το χθεσινό καρτελάκι και αποκαλύφτηκε η απάτη με τις εκπτώσεις… Σε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη, ένα notebook κοστίζει ακριβότερα σήμερα, που είναι Black Friday, από ότι τις υπόλοιπες ημέρες.

    Συγκεκριμένα, πάνω στο τραπέζι που υπάρχει το notebook έχουν ξεχάσει το χθεσινό ταμπελάκι, που γράφει 669 ευρώ. Ενώ η ετικέτα του Black Friday γράφει ότι από 749 ευρώ, το notebook λόγω της ημέρας, είναι σε «προσφορά» 689 ευρώ. Δηλαδή, σήμερα, είναι 20 ευρώ ακριβότερο από την αρχική τιμή.

    Ο καταναλωτής που έβγαλε την φωτογραφία, αποφάσισε να αναδείξει ακόμα περισσότερο την απάτη, κάνοντας αναζήτηση στο site της αλυσίδας από το ίδιο το notebook αποδεικνύοντας ότι η κανονική τιμή πώλησης είναι 669 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι ο 12.53 και θέλω να διεκρινίσω κάτι για τον 5.ο6.
    Ίσως να μην σου έδωσα να καταλάβεις φίλε ακριβώς τι εννοούσα με το άσμα και με παρεξήγησες.
    Ήθελα να πώ οτι τσοπάνηδες είναι οι λίγοι και οι μάγκες σε αυτή τη χώρα και όσοι τρέχουν στις μαύρες Παρασκευές ή τέλος πάντων πίσω από κάθε τι μαύρο ( μπορεί να τους αρέσει και το χρώμα δε λέω ) είναι τα προβατάκια τους.
    Τώρα νομίζω σου το έκανα πιό λιανά. Άν πάλι δεν το κατάλαβες στη διάθεσή σου.
    Πάρε τώρα το λάπτοπ παραμάσχαλα και άλλαξε καναπέ . Να δείς που θα έχεις μεγαλύτερη έμπνευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O AΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΚΟΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ . ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΟΦΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΕΟΥΡΟΛΟΓΗΣΕΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙΣ 4.15 ΣΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή