Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μόλις πέρυσι, το Φλεβάρη του ’15, στις προγραμματικές του δηλώσεις ο κ. Τσίπρας έλεγε «Η νέα Κυβέρνηση φέρνει μαζί της μια νέα αντίληψη (…).....
Καμία, λοιπόν, αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων! Διατηρούμε τον δημόσιο αναδιανεμητικό καθολικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης (…). Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης (…)».
   Στις 5 Ιουνίου 2015,  στην Ολομέλεια της Βουλής…..   «αυτή η Βουλή και αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο Μνημόνιο»… και λίγο παρακάτω «(…) θα μπορούσε να βρεθεί Έλληνας βουλευτής που θα ψηφίσει σε αυτή εδώ την αίθουσα την κατάργηση του ΕΚΑΣ δηλαδή του μικρού αυτού επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους»;…
    Ναι, υπάρχουν βουλευτές που μπορούν να ψηφίζουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, να ψηφίζουν την δέκατη τέταρτη (14ηπερικοπή των συντάξεών μας μετά την 12η για την υγεία και την 13η για την εφορεία. Είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τώρα, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ παλιότερα. Είναι και οι βουλευτές του Ποταμιού και του Λεβέντη της Ένωσης Κεντρώων που όπου βρεθούν και όπου σταθούν για περικοπές λένε!
   Την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Σεπτέμβρη, νέες περικοπές θα δουν οι ήδη πετσοκομμένες συντάξεις μας ενώ ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις θα έχουμε τους υπόλοιπους μήνες και μέχρι τέλος της χρονιάς. Πετσοκομμένες συντάξεις από τη μία, ΕΝΦΙΑ, εφορία, δώσεις σε τράπεζες, ΔΕΗ, νερό, φάρμακα, γιατροί , αυξημένος ΦΠΑ, ανατιμήσεις στα τρόφιμα από την άλλη! Μας έχουνε συνεχώς με τον βρόγχο (θηλιά) στο λαιμό. [Η λέξη βρόγχος στο λεξικό δηλώνει: 1) τη θηλιά με μετακινούμενο κόμπο, που σφίγγει, όσο τραβιέται το σχοινί, τον λαιμό του ανθρώπου και τον οδηγεί στο θάνατο (π.χ. ο βρόγχος της κρεμάλας), 2) τη θηλιά που χρησιμοποιείται για τη σύλληψη μικρών θηραμάτων 3) οτιδήποτε προξενεί ασφυκτική πίεση.]   Μας πνίγουνε. Μας στερούν το οξυγόνο μας!
   Εσείς κύριοι της συγκυβέρνησης, που αναγάγατε σε επιστήμη τις διαφημίσεις γνωστής εταιρείας τηλε-πωλήσεων, είτε με το pretty collant που βαφτίσατε το μνημόνιο και δεν σκίζεται με τίποτα, είτε με τονυποστηρικτή μέσης που πρέπει να σας κρατάει κορδωμένους λόγω των συνεχών επικύψεων στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και στον ΣΕΒ, δώσατε το δικαίωμα, σ' αυτούς που μας επέβαλαν έντεκα συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις μας να χαϊδεύουν τα αυτιά μας και να φαίνονται και σαν προστάτες μας!
   Σε αυτούς του κύριους και στα κόμματά τους, τους απαντάμε ότι δεν ξεχνάμε. Ξέρουμε ότι και οι προηγούμενοι και  εσείς, οι σημερινοί, έχετε ενιαία ταξική κατεύθυνση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να στηρίξετε τους τραπεζίτες τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους. Για να τσακίσετε τις ζωές των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Για να οδηγήσετε εμάς τους συνταξιούχους στην απόλυτη εξαθλίωση … και γιατί όχι και στην εξάλειψή μας για τη δήθεν σωτηρία των ναυαγισμένων ταμείων, που εσείς διαλύσατε!
Τη σύνταξη την κάνατε επίδομα και όπου να είναι θα την κάνετε πουρμπουάρ!
 Και δε φτάνουν αυτά, με το νέο νόμο (που όλοι συμφωνείτε) ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, ή από τράπεζες ή από την εφορεία ή από το Δήμο Δελφών. Κατοικία, νερό και ρεύμα που είναι αγαθά που πρέπει να προσφέρει η ίδια η πολιτεία, εσείς και η πολιτική σας τα κάνατε εμπόρευμα. Δε φτάνει η φτώχεια που μας καταδικάσατε τώρα θέλετε να μας πάρετε και τα σπίτια μας!
   Καλούμε όλους τους συνάδελφους που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους, επειδή έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους και φορολογικές τους «υποχρεώσεις», όσους είναι στο «κόκκινο», αλλά και όσους θα τους ακολουθήσουν, αφού οι νέες μειώσεις θα συρρικνώσουν κι άλλο το εισόδημά μας, να απευθυνθούν στην Ένωσή μας  χωρίς ντροπές και εγωισμούς.
Γι’ αυτό σε κάθε γειτονιά, όλοι μια γροθιά να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας ! Κανένας μόνος του. Συλλογικά, μαζικά και οργανωμένα να απαντήσουμε.
Να βάλουμε φρένο συνολικά στην πολιτική που καθημερινά μας πτωχεύει τσακίζοντας τις συντάξεις μας, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, που αναδεικνύει με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου