Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η εναλλακτική λύση του κατεστημένου


Από την αντίδραση που έχει προκληθεί φαίνεται πως η κυβέρνηση κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων εισηγούμενη την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη συνταγματική αναθεώρηση.....

Για το περιεχόμενο των αλλαγών που θα προταθούν αναφορικά με το Σύνταγμα θα περιμένουμε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στις 24 Ιουλίου.
Αρμόδιοι υπουργοί έχουν προαναγγείλει ότι θα είναι τόσο βαθιές και ουσιαστικές που θα συνιστούν το πέρασμα στην Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία. Η πρόταση για τον εκλογικό νόμο, όμως, εκ των πραγμάτων τάραξε τα νερά. Μπορεί να μην είναι η απολύτως ανόθευτη, άδολη απλή αναλογική, αλλά σίγουρα είναι το αναλογικότερο εκλογικό σύστημα που προτάθηκε ποτέ.
Οι κυβερνητικές αυτές πρωτοβουλίες έφεραν σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση και τον παλιό, παραδοσιακό κεντροαριστερό χώρο, που προσπαθούν τώρα να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Με βάση τους γενικούς κανόνες άσκησης της πολιτικής δεν είναι λάθος η προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας, ώστε να μη σου υπαγορεύει ο πολιτικός αντίπαλος τους κανόνες του παιχνιδιού.
Είναι μια θεμιτή τακτική κίνηση. Αν αυτό έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση και η παλιά, λεγόμενη Κεντροαριστερά, θα είχαν την πλήρη κατανόησή μας. Κάνουν όμως κάτι πολύ χειρότερο. Ιδιαίτερα η Ν.Δ., που λόγω δύναμης διαμορφώνει τους όρους της αντικυβερνητικής πολιτικής.
Αξιοποιώντας μια υπόθεση χιλιοειπωμένη, το λεγόμενο Plan Β του Γιάνη Βαρουφάκη, για να προωθήσουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, πριν από έναν χρόνο, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ουσιαστικά ποινικοποιούν πολιτικές πράξεις που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες είναι υποχρεωτικές ώστε να μην καταρρεύσει το πιστωτικό σύστημα και κατ’ επέκταση ολόκληρη η οικονομία.
Επιπλέον, για να πετύχουν τους σκοπούς τους, αναζητούν αγωνιωδώς τη στήριξη από το αμαρτωλό κατεστημένο των μέσων ενημέρωσης. Χθες η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Δένδιας δήλωσαν δημοσίως ότι η Ν.Δ., αν γίνει κυβέρνηση, θα καταργήσει τον νόμο της σημερινής κυβέρνησης και θα αλλάξει εκ νέου το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Κλείνουν, δηλαδή, το μάτι στη χρεοκοπημένη διαπλοκή, την οποία υπόσχονται να διασώσουν. Αυτή είναι η εναλλακτική λύση που εισηγούνται για τη χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου